mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ile Değişir Alan Yapma
Bu yazımda bir önceki yazımda anlattığım setInterval fonksiyonu ve jquery'yi kullanarak değişir alan yapacağız. Bu uygulamayı bir çok yerde kullanabiliriz. Örnek verecek olursak; haber başlıklarını göstermek için, harhangi bir blogdan siteden aldığımız rss başlıklarını göstermek için, resim - fotoğraf slaytı hazırlamak için veya manşet alanlar yapmak için bu uygulamayı kullanabiliriz. Kodlarımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 10 Aralık Çarşamba 2008 9 24233 4,6
Javascript ile Sayaç (Kronometre) Yapımı
Bu yazımda javascript ile sayaç (kronometre) yapımını inceleyeceğiz. Aslında bu olayı incelememim amacı: jqeury ile yapacağım uygulamalarda belli zaman aralıklarda değişim gösteren bir yapı kullanacak olmam. Örnek verecek olursam; belli aralıklarla değişen fotoğraf slaytı uygulaması, haber başlıklarının belli aralıklarla değişmesi uygulaması gibi uygulamalar. Bunları yapmadan önce bu zamanlama olayını iyi anlamak için en basit örnek olan sayaç (kronometre) uygulamasına göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 10 Aralık Çarşamba 2008 2 40768 4,3
Jquery ve Ajax ile FaceBox Kullanımı
Geçtiğimiz yoğun dönemde birkaç ödev üzerinde çalışırken hem arkadaşlarımın hem benim ihtiyacım doğrultusunda ajax ve facebox ile ilgili bir uygulamaya ihtiyaç duyduk. Bende bu ihtiyaç doğrutulsunda basit bir uygulama yaparak Ajax ve Facebox kullanımını anlatacağım. Öncelikle yaptığım uygulamada yazarlar ve kitaplar var. Kitapları görüntülerken yazarlar hakkında bilgi almak için kitabın yazarının ismine tıkladığımızda ajax ile yazar bilgilerini çekip, facebox ile kullanıcıya sunuyoruz. Böylece kullanışlı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Ayrıca örnekte veritabanı ilişkileri de mevcut. Bu bakımdan zengin bir uygulama oldu.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ile Basit Birkaç Örnek Uygulama (Karakter Saydırma)
Daha önce javascript kodları hazırladığım uygulamaları jquery ile hazırladım ve sizlerle paylaşıyorum. Bunlar genelde kullanılan uygulamalar. Jquery ile yaptığımda javascript kodlarına göre daha az kod yazdım. Zira jquery'nin sloganı da "az kod çok iş". Ayrıca bu uygulamalarda jquery ile bir elementin eventlarını ard arda nasıl tanımlayabileceğimizi ve elmentlere istediğimiz özellikleri ard arda nasıl atayabilceğimizi görmüş olacağız. Karakter saydırma ve focus, blur eventları ile birkaç uygulama yapacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Kasım Cuma 2008 12 33970 3,6
Jquery ve Ajax ile Basit Kişisel Site Uygulaması
Jquery ve Ajax ile Basit Kişisel Site

Jquery ve ajax ile basit kişisel site niteliğinde bir uygulama hazırladım. Buradan uygulamayı görebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Kasım Pazartesi 2008 5 15834 0,0
Jquery ile Tab Kontrol Uygulaması
Son günlerde bitirmem gereken proje için birçok uygulamaya göz attım. Bunlardan birkaçını paylaşmıştım. Şimdi ise bir uygulamayı daha sizlerle paylaşacağım. Bu uygulama da jquery ile tab uygulaması. Yapmam gereken projede kullandığım oldukça faydalı ve oldukça güzel bir uygulama. Tamamen jquery ile yapılabiliyor. Ekstra javascript kodlarına gerek yok. Sadece tasarım için css dosyası kullanıyoruz. Şimdi bu uygulamayı yapmak için gereken kodlara bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Kasım Cumartesi 2008 3 22574 5,0
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009