mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
C Sharp ile Nesneler Üzerinde JSON Dönüşümleri
Bu yazımda C# ile nesneleri JSON formatına dönüştürme ve JSON formatından tekrar nesne haline çevirme işlemini nasıl yapabileceğimizi ve bu çevirme işlemlerini nerelerde kullanabileceğimizi göstermeye çalışacağım. JSON formatı tıpkı XML formatı gibi verileri düzenli şekilde ifade etmeyi sağlayan bir format. Script ve Ajax işlemlerinde oldukça fazla kullanılan bir veri formatı. XML formatına göre daha performanslı olan bir yapı. Bu yapıyı C# ile de kullanabiliyoruz. Elimizde olan tüm nesneleri JSON formatına dönüştürebiliyor veya JSON formatında olan bir veriyi nesne haline çevirip kullanabiliyoruz. Şimdi bu dönüşümleri nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net ile Ziyaretçi Bilgileri
Bu yazımda ziyaretçilerin eriştikleri sayfaları kaydedip, bu bilgileri başka sayfa üzerinden görüntülemeyi anlatmaya çalışacağım. Ziyaretçilerin eriştikleri sayfaları bulabilmek için Asp.net ile hazırladığımız proje içinde Global.asax dosyasını eklememiz gerekiyor. BeginRequest eventı ile istek yapılan her sayfayı ve istek zamanını alıp text dosyasına kayıt edeceğiz. Daha sonra da kayıtlı bilgileri okuyup başka sayfa üzerinden görüntüleyebileceğiz. Bu görüntülemeyi de Ajax kullanarak ve belirli süre aralığında Ajax isteği yapıp, yeni bilgileri elde edeceğiz. Ayrıca hazırladığım uygulamada online kullanıcı sayısını da elde ediyoruz. Oldukça faydalı ve kullanışlı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Ayrıca kullanmış olduğum yöntemler ile çok daha farklı çok daha renkli uygulamaların geliştirilebileceğini söyleyebilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net ile Dosyaları Okuma ve İçeriğini Değiştirme
Bu yazımda sitemizde yer alan dosyaları (sayfalar, kod sayfaları vb.) okuyup içeriğini bir textbox'a alıp textbox üzerinde değiştirdikten sonra tekrar kaydetme uygulamasını yapacağız. Bu uygulamayı yapacağımız web projelerinde yönetim bölümü için düşünebiliriz. Kendi sitemin yönetim bölümünü düşünerek hazırladım. Son günlerde de Jquery ağırlıklı yazılar yazıyordum. Ancak Asp.net ile ilgili yazılara ve uygulamalara da yer vermek istiyorum. Bunun için bu uygulamayı sizlerle paylaşıyorum. Oldukça faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 31 Ocak Cumartesi 2009 12 26276 4,6
Asp.net ile Text Dosyaları Üzerinde Yazma, Okuma, Ekleme İşlemleri
Bu yazımda text dosyalarına veri ekleme, veri yazma ve text dosyalarını okuma işlemlerini anlatacağım. Başlıkta hem ekleme hem de yazma işlemi diye belirtmemim nedeni; ikisinin de farklı durum olmasından. Kendim bir konu üzerinde log dosyası oluşturuyorum ve bu log dosyasına veri eklemek için küçük bir araştırma yaptığımda sadece tek seferlik verinin nasıl ekleneceğini buldum. Yani; text dosyasına veri eklediğimizde sadece o an eklediğimiz veriler kayıt ediliyor. Halbuki ben text dosyasının içindeki verilerin üstüne ek olarak nasıl veri ekleyeceğimizi arıyordum. Aramalarım sonucunda bu işlemi de yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Eylül Perşembe 2008 15 41564 3,5
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009