mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net ile HttpModule Kullanımı (Sistem Açma ve Kapatma)
Bu yazımda HttpModule kullanmayı ve HttpModule ile neler yapabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Bloğumda zaman zaman eklemeler, güncellemeler yapıyorum. Son olarak bu yazımda anlatacağım Module kullanarak sistem açma ve kapatma işlemi yapan bir uygulama geliştirdim ve kullanmaya başladım. Yazımda HttpModule'ün ne olduğundan çok nasıl kullanıldığını ve neler için kullanabileceğimizi anlatacağım. Şimdi .Net ile hazırladığımız web projelerinde HttpModule oluşturmaya ve nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Eylül Cumartesi 2009 5 23154 4,3
Asp.net ve Veritabanı ile Ziyaretçi Sayacı Yapımı
Bu yazımda ziyaretçi sayacını nasıl yapabilceğimizden bahsedeceğim ve hazırladığım örneği sizlerle paylaşacağım. Daha önce bu konuda birçok arkadaş soru sormuştu. Ayrıca yaptığım bir uygulamada böyle birşey istendi. Bu yüzden bir örnek hazırladım. İlgilenenler ve kendi istatistiklerini tutmak isteyenler için güzel bir örnek olduğunu düşünüyorum. Hazırladığım örnekte online, günlük, aylık, yıllık ve toplam ziyaretçi sayısını elde ediyoruz. Ancak örneği uyarlayarak saat, dakika, saniye veya belirli periyotlardaki ziyaretçi sayılarını elde edebiliriz. şimdilik sadece günlük, aylık, yıllık ve toplam ziyaretçi sayılarını tutan bir örnek hazırladım. Daha gelişmişini ilgilenenlere bırakalım ve uygulamayı nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Temmuz Salı 2009 44 47825 4,7
Asp.net ile Ziyaretçi Bilgileri
Bu yazımda ziyaretçilerin eriştikleri sayfaları kaydedip, bu bilgileri başka sayfa üzerinden görüntülemeyi anlatmaya çalışacağım. Ziyaretçilerin eriştikleri sayfaları bulabilmek için Asp.net ile hazırladığımız proje içinde Global.asax dosyasını eklememiz gerekiyor. BeginRequest eventı ile istek yapılan her sayfayı ve istek zamanını alıp text dosyasına kayıt edeceğiz. Daha sonra da kayıtlı bilgileri okuyup başka sayfa üzerinden görüntüleyebileceğiz. Bu görüntülemeyi de Ajax kullanarak ve belirli süre aralığında Ajax isteği yapıp, yeni bilgileri elde edeceğiz. Ayrıca hazırladığım uygulamada online kullanıcı sayısını da elde ediyoruz. Oldukça faydalı ve kullanışlı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Ayrıca kullanmış olduğum yöntemler ile çok daha farklı çok daha renkli uygulamaların geliştirilebileceğini söyleyebilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net ve Global.asax ile Ziyaretçi İstatistikleri
Bu yazımda site istatisklerini ve ziyaretçilerin bilgilerini nasıl tutabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Bu olayı asp.net'te ki global.asax dosyası yardımı ile yapacağız. Yaptığımız uygulama da her sayfa ziyaretini yakalayıp ziyaretçi hakkında bilgileri tutacağız. Her sayfa ziyareti için bilgiler tutmamız bize büyük bir alan gerektirir ve bunun için veritabanı kullanmak pek mantıklı olmaz. Bunu yerine bu bilgileri txt dosyalarında tutarak gereksiz veritabanı kullanımından kurtulabiliriz. Ancak ziyaretçi sayısı fazla olan bir sitenin istatiklerini tutuyorsak verileri saklayacağımız txt dosyası da verimli olmayabilir. Bunun için verileri tutacağımız dosyaları belirli aralıklarla değiştirmeli veya temizlemeliyiz. Kendi hostumun istatiklerini tutan sistem ve diğer birçok sistem bu yöntemi kullanıyor. Şuan kendi hostumun istatiklerini tutan txt uzantılı log dosyasına baktığımda boyutu yaklaşık 15 mb. Dediğim gibi bu verileri tutacağımız dosyayı sık sık değiştirmeliyiz. Peki bu istatiskleri asp.net ile nasıl tutacağımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 11 Eylül Perşembe 2008 30 31762 3,9
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009