mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
jQuery Ajax ile Filtreleme İşlemlerinde Zamanlama Kullanma
Bu yazımda jQuery Ajax ile filtreleme işlemlerinde zamanlama olayından bahsedeceğim. jQuery ile hazırlanan birçok filtreleme (örneğin: otomatik tamamlama uygulaması) işleminde veriler elde edilirken bu yöntemin veya buna benzer diğer yöntemlerin kullanılması gerekmekte. Filtreleme işlemi için kullanıcıdan veriler alınır ve bu verilere göre filtreleme yapılır. Ancak kullanıcının her veri girişinde (klavye tuşuna her basışında) Ajax ile filtreleme yapmak hem işleri karıştırabilir (ardı ardına yapılacak Ajax isteklerinin bitiş süreleri farklı olabilir) hem de sunucuyu gereksiz yere yorabilir. Bunu daha mantıklı yapmak için zamanlama kullanabiliriz. Şimdi bunu nasıl yapabileceğimize bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Şubat Cuma 2010 21 20939 4,5
Visual Studio 2005 - 2008 Klavye Tuş Bilgileri
Bu yazımda Visual Studio 2005 ve Visual Studio 2008'de klavye tuşlarının ne anlama geldiğini gösteren pdf formatında dosyaları sizlerle paylaşacağım. Daha önce bulduğum ve oldukça faydası olan olan bu kaynakları sizlerle de paylaşıyorum. Visual Studio'yu daha etkin biçimde kullanmak için bu belgelerdeki bilgilerin hepsini olmasa da sık kullanıdığımız bazı özellikleri  ve klavye tuşlarını bilmeliyiz. Böylece yapacağımız işleri daha kısa sürede daha hızlı biçimde yapmış olacağız ve performans kazancı elde edeceğiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Şubat Cumartesi 2009 0 14205 4,9
Javascript ile Klavye Tuşlarının Kontrolü
Bu yazımda javascript ile klavye tuşlarını ve projelerimizde tuşlara nasıl hükmedebileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Daha önce yaptığım birkaç uygulamada (özeliklle ajax kullanarak hazırladığım autocomplete uygulamasında) tuşların kullanımına ihtiyaç duymuştum. Ancak tam olarak hakim olamadığımdan bu eksikliği tamamlayamamıştım. Şimdi ise tuşları nasıl kontrol edebileceğimizi öğrenmiş ve uygulamalarımda rahatlıkla kullanabilir durumdayım. Basit olarak nasıl kontrol edeceğimize bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
On Parmak Klavye Programı
on_parmak_programiBilgisayar kullananlar için klavyeyi hızlı kulanmak önemlidir. Hızlı kullanmak için ise on parmak bilmek yeterli olur. On parmak kullanmayı anlatan ve öğreten güzel bir program. Bu program ile on parmak yazmayı öğrenebilirsiniz.

Programı buradan indirebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Temmuz Çarşamba 2008 16 38769 3,5
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009