mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Oracle E-Book (3 Adet)
Oracle E-Book (3 Adet)Okulda aldığımız veritabanı uygulamaları dersinde hocamızın bizlere vermiş olduğu Oracle hakkında 3 adet e-booku sizlerle paylaşıyorum. Oracle hakkında başvurabileceğimiz en iyi kaynaklar diyebiliriz. Oracle her ayrıntısı ile ele alınmış. Hiç bilmeyen biri bu kaynaklar ile Oracle öğrenmeye ve kullanmaya başlayabilir.

E-bookların dili ingilizce olsa da konuların örneklendirerek anlatılması nedeniyle kavramak çok zor olmayacaktır.

Kaynaklara buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca son günlerde Oracle üzerinde de çalışmaktayım. C# veya herhangi bir dil ile kullanımı için fazla bir şey yapmamıza gerek yok. Oracle kurduğumuzda tüm programlama dilleri için hazırlanmış paketlerde kuruluyor. Böylece Oracle'ı rahatlıkla kullanabiliyoruz. C# ile yapacağım uygulamaları ve bazı örnek uygulamaları önümüzdeki günlerde sitemde bulabilirsiniz.

İyi Çalışmalar!
Mehmet Duran 12 Aralık Cuma 2008 11 26371 4,9
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Jquery ile Treeview Uygulamam Microsoft Yaz Okulu 2009 Ankara Ayağı Sona Erdi Oracle 10g'de Kullanıcı Oluşturma ve Yetkilendirme LINQPad Jquery ile Cookie İşlemleri
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
Mehmet Kabaklı 13 Aralık Cumartesi 2008 15:20 #1
Oracle için hangi sürümü tavsiye ediyorsun üstad? oracle sistemni,,iminde sql serverdaki gibi sürümleri varmı express developer falan?
Mehmet Duran 13 Aralık Cumartesi 2008 17:08 #2
Ben hocamızın derste anlatmış olduğu 10g versiyonunu kullanıyorum ve hocamız bize 10g veritabanını setup halinda verdi. Ancak oracle kendi websitesinden çeşitli versiyonları ve express sürümleri indiriliebiliyor. Ayrıca sitede birçok döküman elde edilebilir. Buradan bakabilirsiniz.
hikmet hamdi 14 Mart Cumartesi 2009 12:38 #3
Selamlar, link calismiyor?
Mehmet Duran 14 Mart Cumartesi 2009 13:17 #4
Merhabalar. Linki yeniledim. Bundan böyle dosyaları rapid`e değil de başka upload sitelerine yüklüyorum. Umarım bir daha sorun yaşanmaz.
tarık 29 Mayıs Cuma 2009 20:22 #5
saolasın kardeşim
alpay 08 Temmuz Çarşamba 2009 19:42 #6
Bu yorumdan çok soru olacak umarım yanıtlarsın: 1.visual basic de access veritabanı kullanıyorum, yüzlerce insan programımımı rahatlıkla kullanabiliyor. 2.Yaptığım programı oracle veritabanına çevirmek istiyorum. Böyle yaparsam oracle bana ne gibi kısıtlamalarda bulunacak.. Örneğin para ödemem gerekecek mi, farklı kullanıcılar programı rahatlıkla kullanabilecekler mi... v.s...
Mehmet Duran 08 Temmuz Çarşamba 2009 22:47 #7
Merhaba. İlk yazdığın soru değil ama anladığım kadarıyla Access`in performansını sormak istedin. Veriler çok büyük ise ve kullanan da çok ise kısa sürede Access veritabanı şişecektir. İkinci sorunda ise Oracle hakkında şunları söyleyebilirim. Oracle dünyanın en gelişmiş veritabanı sistemi olarak görülüyor ve bu sistemi kullanmak epey bir maliyet istiyor. Kullandığın bilgisayardaki işlemci sayısına göre lisans ücretleri alınıyor ve bu ücretler oldukça yüksek. Eğer veritabanı sunucu üzerinde olursa ve bu sunucudan kullanılırsa herkes tarafından kullanılabilir.
Cihan K 02 Kasım Pazartesi 2009 20:03 #8
Allah razı olsun paylaşımların için.. Çok teşekkür ederiz..
yasin 29 Aralık Salı 2009 15:57 #9
tekrar bu linki değiştirirsen seviniriz, çünkü başka yerlere yönlendiriyor,saygılar...
Mehmet Duran 29 Aralık Salı 2009 17:28 #10
Link yenilenmiştir.
erdi 09 Mayıs Pazar 2010 14:35 #11
Merhaba Hocam Blogunu Takip Ediyorum Çok Güzel İşler Yapıyorsun Allah Razı Olsun Eğer Elinde Asp.net 2.0 pdf ler veya görsel anlatımlar mevcut ise paylaşırsanız çok makbule geçmiş olur çünkü internette c# ile asp.net kullanımı hakkında Selçuk Özdemir'in pdf sinden başka dökümana rastlamadım malesef sizinde bildiğiniz üzere yeni bir dil olduğu için
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009