mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Bilişim Günleri Ardından
Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu olarak organize etmiş olduğumuz 'Bilişim Günleri 2009' etkinliğimizi bugün itibariyle başarılı bir biçimde sonlandırdık. Başarılı olduğumuzu etkinliğimize katılan katılımcıların ve konuşmacıların görüşleri gösteriyor. Topluluğumuz dönem başında yeni kurulan bir topluluk. Aramızda daha önce böyle bir organizasyon düzenleyen tecrübeli birisi yok. Ancak düzenlemiş olduğumuz bu etkinlik birkaç eksiklik ve hata dışında oldukça başarılı bir süreç olarak geçti. Organizasyon ve program çok iyi olmasına rağmen beklediğimiz katılım sayısına ulaşamadık. Birçok firma ve kuruluştan gelen çok önemli konuşmacılar etkinliğimize katılanları ve bizleri aydınlattılar. Hem bilgi verici hem de ileriye dönük oldukça önemli seminerler oldu. Topluluk olarak gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonu başarılı bir biçimde planladık ve gerçekleştirdik.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Parmak İzinden Yüz Tanıma Projesi
Parmak İzinden Yüz Tanıma ProjesiBölüm başkanımız Profesör Doktor Şeref Sağıroğlu başkanlığında yürütülen "Parmak İzinden Yüz Tanıma Projesi" geliştirildi. Dünyada ilk kez böyle bir proje geliştirilmekte ve bu projeye bölüm başkanımız Şeref Sağıroğlu başkanlık etmekte. Projenin geliştirilmesinde rol alan diğer isimler ise Araştırma Görevlisi Uraz Yavanoğlu ve Araştırma Görevlisi Necla Özkaya. Hocamız bu projeyi bizlere yaklaşık bir yıl önce anlatmış ve geliştirmeye devam ettiklerini söylemişti. Büyük bir aşama kaydedildikten sonra yapılan bir toplantı ile bu proje tanıtıldı. Birçok basın ve yayın organında da proje hakkında bilgiler yer aldı. Ayrıca topluluğumuzun logosunda yer alan parmak izi de bu projeden esinlenerek tasarlandı. Umarım bu proje hem hocalarımız için hem ülkemiz ve dünyamız için hem de bölümümüz için hayırlı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 06 Mayıs Çarşamba 2009 3 14419 5,0
Bilişim Günleri 2009 (12-13-14 Mayıs)
Bilişim Günleri 2009 (12-13-14 Mayıs)Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu tarafından organize edilen "Bilişim Günleri 2009" etkinliği 12-13-14 Mayıs günlerinde Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Akademi Salonunda gerçekleştirilecektir. Bölümümüz altında yer alan toplulukların birleşmesi ile beraber önemli organizsayonlar için karar alınmıştı. Bunlardan ilki ve en büyüğü önümüzdeki hafta düzenlenecek olan "Bilişim Günleri 2009" organizasyonudur. 3 gün sürecek olan bu etkinlikte birçok kurum ve kuruluştan yöneticiler, uzmanlar yer alarak bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşacaktır. Ayrıca güncel konular hakkında, kendi uzmanlık alanlarında bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşacaklardır. Teknoloji, yazılım, donanım gibi konularda ülkemizdeki önemli firma ve kuruluştan katılacak olan konuşmacıların bir arada olacağı güzel bir etkinlik bizleri bekliyor. Önümüzdeki hafta düzenlenecek olan bu etkinliğe topluluk ve bölüm olarak herkesi beklemekteyiz. Bu güzel ve önemli etkinlikte sizleri de aramızda görmek ve misafir etmek isteriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 06 Mayıs Çarşamba 2009 1 10809 4,3
Yoğunluk ve Yaşanan Problemler
Son günlerde oldukça yoğunum ve bu yoğunlukta hiç istemediğim bazı olumsuzluklar oldu. Yaklaşık bir hafta boyunca sitemi barındıran hosttaki sıkıntılar ve çalışmalardan dolayı sitem kapalı kaldı. Ayrıca bunun dışında kendi bilgisayarım çöktü ve tüm verilerimi kaybetme durumu ile karşı karşıya kaldım. Çok önemli olan verilerimi kurtarmayı başardım. Yine de veri kayıplarım oldu. Ayrıca herşeyi sil baştan kurmam gerekiyor. Bu sebeple bu işlemlere epey bir zaman ayıracağım. Bu süreçte sitemin verilerini de kaybetmek üzereyken son anda kurtarabildim. Şu anda herşey eskisi gibi olmasa da normale döndü. Sitemdeki sorunlar çözüldü ve bundan sonra sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Tüm bu süreçte sitemi takip edenlerden ve siteme ulaşmaya çalışan herkesten özür dilerim. Umarım bundan sonra böyle sıkıntılar yaşamayız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Imagine Cup 2009 Final Yarışması
Imagine Cup 2009 Final YarışmasıImagine Cup 2009 Türkiye Finali dün İstanbul'da gerçekleştirildi ve ben de hem okulumuzu hem de bölümümüzü temsil eden arkadaşlarımızı desteklemek amacıyla bu organizasyona katıldım. Sonucu bizleri şaşırtsa da oldukça güzel bir etkinlik oldu ve yarışmayı kazanan ekip belirlendi. Maalesef önemli bir başarı beklediğimiz ekibimiz başarı elde edemedi. Yarışmayı kazanarak ülkemizi Mısır'da temsil edecek olan Yeditepe Üniversitesi ekibini tebrik eder, Mısır'da başarılar dilerim. Seneye arkadaşlarım ile beraber katılmayı düşünüyoruz. Umarım seneye bizler de bu noktaya kadar geliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Nisan Cumartesi 2009 1 10156 5,0
Asp.net MVC (Model View Controller) - Giriş
Bu yazımda MVC (Model View Controller) teknolojisine giriş yaparak bu teknolojiyi öğrenmeye, kullanmaya başlayacağız. Ayrıca belirtmek isterimki daha önce bu teknolojiyi bilen veya kullanan biri değilim. Ben de yeni yeni öğrenmeye ve kullanmaya çalışıyorum. Takip ettiğim kadarıyla ilgi duyduğum konuları barındıran ve tam istediğim gibi web geliştirme imkanı sağlayan bu teknolojiyi beraber öğrenerek iyi bir noktaya geleceğimizi umut ediyorum. Belirttiğim gibi hem öğreneceğim hem de öğrendiklerimi buradan sizlerle paylaşacağım ve hep beraber bu teknolojiyi kavramaya çalışacağız. Şimdilik kısa bir giriş yapalım ve bu teknolojiyi nasıl kullanmaya başlayacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Önceki 1 2 3 ... 7 8 9 10 11 ... 21 22 23 Sonraki
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009