mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
UML (Unified Modeling Language) ve Diagramları
Bu yazımda UML ve UML diagramlarını açıklamaya çalışacağım. Okulda almış olduğum yazılım mühendisliği dersinde gördüğümüz bu konuda edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istedim. UML yazılım geliştirme esnasında ihtiyaç üzerine ortaya çıkmış modelleme biçimidir. Günümüzde çoğunlukla yazılım projelerinde kullanılan bir modelleme biçimidir. Yazılım analiz ve tasarım birimlerini standart hale getirmek için geliştirilmiş bir yöntem olarakta kabul edilebilir. Temel olarak yazılımın Analiz, Dizayn, Kodlama ve Uygulama fonksiyonlarını gerçekleştirir. Bu fonksiyonları gerçekleştirmek için ise belli diagramları kullanır. Şimdi bu diagramların ne olduğuna bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
'İlgili Yazılar Bölümü' Kullanımda
Bloğumun alt yapısını yeniledim ve bunu yanında yeni bir bölüm ekledim. Bu bölüm ise görüntülenen yazılar ile ilgisi bulunan yazılara link veren 'İlgili Yazılar Bölümü'. Bu bölüm ile beraber kullanıcılar görüntüledikleri yazıyla ilgisi olabilecek diğer yazıları da görebilecek. Böylece ilgilendikleri konular ile daha fazla bilgiye ulaşma şansları olacak. Ben ise paylaşmış olduğum bilgileri kullanıcılara daha etkin bir biçimde sunmuş oluyorum. Umarım hazırladığım bu bölüm amacına ulaşır ve herkese faydalı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Mart Cumartesi 2009 1 12054 4,4
Sitemin Kodlarını Yeniledim ve Yayınladım
Sitemin Kodlarını Yeniledim ve YayınladımBugün itibariyle bloğumun kodlama alt yapısını değiştirerek daha doğrusu optimize ederek yayınladım. Okulda almış olduğum yazılım mühendisliği dersinde bloğumu proje olarak sunacağım ve bunun için bir süre önce yenileme işlemine başlamıştım. Siz kullanıcıların gördüğü kısmı tamamen yeniledim ve kodları optimize ettim. Benim kullandığım bölüm olan yönetim panelini ise tam olmasa da çoğunlukla yeniledim. Özellikle yönetim bölümünde Ajax teknolojisini kullanacağım. Kodlama yanında veritabanı sorgulamalarını da optimize etmeye çalıştım. Ayrıca birkaç ekleme ve tasarımda ufak tefek değişimler oldu. Umarım bundan sonra yeni kod alt yapısı ile ziyaretçilere daha hızlı daha kullanışlı bir blog sunarım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Mart Cumartesi 2009 0 11594 4,6
Staj Hareketliliği
Staj HareketliliğiMart ayı ile beraber yeni bir staj başvuru dönemi ve staj hareketliliği başladı. Bu aralar yaz stajını yapacağım yer için araştırmalar ve başvurularım başladı. Başvuruları arkadaşlarım ile beraber öncelikle kabul etme ihtimali çok düşük olan büyük şirketlere (Aselsan, Siemens ...) yaptık. Bu şirketlerin alma ihtimali düşük olduğu için ve stajımı yazılım üzerine yapmayı düşündüğüm için özel yazılım şirketlerine ağırlık vereceğim. Onun için önümüzdeki dönemde Mart ayı sonuna kadar özel yazılım şirketlerine başvurularım olacak ve de araştırmalarım sürecek. Bu staj ikinci stajım olacak ve son stajım olacak. Daha önce Türk Telekom'da yapmıştım. Şimdi ise stajımı bir yazılım şirketinde yapmayı planlıyorum. Benimle beraber birçok arkadaşım da benim gibi düşünüyor. Umarım hepimiz için hayırlısı olur. Uygun ve güzel yerlerde stajlarımızı yaparız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Mart Perşembe 2009 4 11557 4,5
Bloğum Dmoz'a Eklendi
Bloğum Dmoz'a EklendiBugün itibariyle bloğumun Dmoz'da kayıtlı olduğunu öğrendim. Dmoz, "Açık Dizin Projesi" adı altında geliştirilen ve internet ortamında bulunan sitelerin seçilmiş olanlarının bilgilerini barındıran bir projedir. Dmoz'un önemi ise arama motorlarının ve diğer web site araçlarının başvurduğu kaynaklardan biri olmasıdır. Bu nedenle bir web sitesinin değerlerinin yükselmesi ve daha fazla ziyaretçiye ulaşabilmesi için bu gibi projelerde yer alması gerekir. Bloğumun da Dmoz'a kayıtlı olması da beni oldukça memnun etti. Umarım hem benim için hem de ziyaret edenler - edecekler için hayırlı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 06 Mart Cuma 2009 4 12291 3,9
Yoğunluk, Yaşanan Problemler
Son günlerde oldukça yoğun olmam nedeniyle bloğuma eskisi gibi zaman ayıramıyorum. Bugün de sitemi açtığımda hata meydana geldiğini ve bunun sadece benim için değil gün içinde birçok kez oluştuğunu gördüm. Öncelikle değerlendirmem bloğuma yapılan saldırılar sonucu açık bulunduğu ve bu açığın değerlendirildiği yönünde oldu. Ancak daha sonra gördümki hatanın sebebi daha önce yapmış olduğum bir uygulamadan kaynaklanmaktaymış. Text belgesinde yaptığım işlemler sonucu belge 80 mb olmuş ve artık yeni işlemlere cevap veremez hale gelmiş. Bu nedenle de bugün siteme girenler hata sayfası ile karşılaştı. Hemen uygulamayı sorunsuzca hazırlayana dek iptal ettim. Bunun için tüm ziyaretçilerden özür diliyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Önceki 1 2 3 ... 9 10 11 12 13 ... 21 22 23 Sonraki
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009