mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Engelleri Aşarak Geliyoruz...
Galatasaray - Engelleri Aşarak Geliyoruz...Türkiye'nin ilkleri yaşatan, Avrupa'daki en başarılı takımı olan Galatasaray'ımız ilkleri yaşamaya ve yaşatmaya devam ediyor. Çok zor bir maç sonrasında Bordeaux takımını yenerek kupadan elemeyi, bir üst tura yükselmeyi başardı. Böylece yeni sistemde gruptan çıkan ve tur atlayan ilk Türk takımı oldu. Birçok ilklerin sahibi olan takımımız yine ilkleri yaşatmaya devam ediyor. Sıradaki rakip Hamburg, hedef Saraçoğlu... Emin adımlarla 2000'de olduğu gibi yolumuza devam ediyoruz. Umarım yine bir ilki yaşar, Saraçoğlu'nda bir Türk takımı final oynar ve kupayı kaldırır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 26 Şubat Perşembe 2009 2 11409 4,0
Son Yaptıklarım Bölümü
Bugün itibariyle bloğumda yeni bir bölüm olan "Son Yaptıklarım" bölümünü Jquery ve Ajax kullanarak hazırladım ve kullanıma sundum. Bu bölümde günlük gelişmeleri, günlük yaşadıklarımı sizlerle paylaşacağım. Hem yaptığım örnekleri sitemde kullanmak hem de bu konularda ilgilenenlere örnek olması açısından bu türlü uygulamaları hazırlayıp sitemde de kullanmaya çalışıyorum. Umarım hem benim için hem de ilgilenenler için faydalı olur. Ayrıca günlük olayları, yaşadıklarımı hem paylaşacağım hem de bir anı defteri gibi saklamış olacağım. Diğer faydalı bir yönü de bu olsa gerek.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Okul ve Projeler
Okul ve ProjelerYeni dönemin başlamasının ardından yeni dersler ile beraber yeni projeler yapmamız gerekiyor. Bu dönem proje bakımından oldukça zengin geçecek. Almış olduğum derslerden 3 tanesinde proje geliştirmemiz gerekiyor. Benim en büyük avantajım ise bu projelerin web tabanlı olacak olması. Çalışmalara yavaştan başladım ve projelerde ağırlıklı olarak Ajax teknolojisini kullanmaya çalışacağım. Bazı projeleri tek olarak bazılarını da grup olarak yapacağız. Yazılım mühendisliği dersinde web tabanlı bir proje istendi ve bunun için kendi bloğumu gözden geçirip proje olarak sunacağım. Veritabanı sistemleri dersinde de web tabanlı bir proje istendi. Bunun için arkadaşım Sinan Özkan ile beraber bir proje yapacağız. Son olarak web uygulamaları dersinde Jquery ve Ajax konusunu ele alıp hem proje hazırlayıp hem de seminer tarzında bir sunum yapacağım. Umarım hepsi başarılı olur ve amacına ulaşır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 21 Şubat Cumartesi 2009 0 11441 5,0
TeamViewer Uzaktan Kontrol Programı
Bu yazımda yeni farkettiğim güzel bir uzaktan kontrol programını sizlerle paylaşacağım. Arkadaşım Sinan Özkan'ın benimle paylaştığı ve çok faydalı bulduğum programı sizlerle de paylaşmak istedim. Program ile bu programa sahip olan bir başka bilgisayara bağlanıp bağlandığımız bilgisayarı kontrol edebiliyoruz ve istediğimiz şekilde kullanabiliyoruz. Oldukça faydalı bir program olduğunu düşünüyorum. Umarım sizlere de faydası olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Şubat Çarşamba 2009 17 45211 3,4
Tatil Bitti. Yeni Bir Dönem Daha Başlıyor
Bugün yarıyıl tatilinin son günü ve yeni bir dönemin başlangıcına kendimi hazırlamaya çalışıyorum. Üniversite hayatımın üçüncü yılı içindeyim ve altıncı döneme başlayacağım. Okul hayatı, yaşadığımız heyecan, stres ve koşuşturma ile inanılmaz derecede hızlı geçiyor. Geçtiğimiz dönem oldukça yoğun geçti ve üç hafta kadar bir süre dinlenme fırsatı bulduk. Bu zaman dilimini de geride bıraktık ve yoğun geçeceğini beklediğim bir dönemin daha arifesindeyiz. Umarım herşey hepimiz için iyi olur diyerek bu döneme giriş yapmaya hazırlanıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Şubat Pazar 2009 7 11104 3,5
Bloğuma Erişim Sıkıntısı
Bir günü aşkın bir süredir hosttan kaynaklanan problemden ötürü siteme ulaşılamıyordu. Bügün itibariyle sorunun çözüldüğünü ve sitemin tekrar aktif olduğunu belirtmek istedim. Maalesef benim elimde olmayan nedenlerden dolayı bu kesinti meydana geldi. Host sağlayan firmamım DNS sunucularında gelen problemden dolayı bu kesinti meydana gelmiş. Umarım bundan sonra böyle kesintiler, arızalar meydana gelmez ve paylaşımlarıma devam ederim. Bu arada siteme ulaşmak isteyen ve ulaşamayan ziyaretçiler ile takip edenlerden bu kesinti nedeniyle özür diler, böyle bir kesintinin bundan sonra olmamasını umut ederim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Şubat Perşembe 2009 2 9998 4,7
Önceki 1 2 3 ... 10 11 12 13 14 ... 21 22 23 Sonraki
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009