mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Yeni (Büyük İhtimalle Son) Bir Eğitim Yılı Daha
Yeni (Büyük İhtimalle Son) Bir Yıl DahaBugün itibariyle yeni -büyük ihitimalle benim için son- bir eğitim yılına başlamış oluyoruz. Eğitim hayatımda 15 yılı geride bıraktım ve 16. yıla bugün itibariyle başlıyorum. İnsan hayatı için oldukça önemli bir zaman dilimi. Hele ki insanın en verimli çağının olması da ayrı bir önem katıyor! Ancak ülkemizdeki eğitim sistemi bu kadar önemli bir zaman dilimini geçirmek için biraz caydırıcı bir etmen. Ancak tüm bu şartlara rağmen bu zamanı geçirmiş bulunuyoruz. Umarım gün geçtikçe herşey yerine oturur. Artık eğitim hayatımda son seneye gelmiş bulunuyorum. Son sene oldukça yoğun geçecek gibi görünüyor. Projeler, bitirme projeleri, iş telaşı, askerlik konusu gibi birçok telaş bekliyor. Umarım benim, arkadaşlarım, okulum ve ülkem için başarılı, hayırlı bir eğitim yılı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Eylül Pazartesi 2009 2 10457 3,7
Bilişim Günleri Ardından
Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu olarak organize etmiş olduğumuz 'Bilişim Günleri 2009' etkinliğimizi bugün itibariyle başarılı bir biçimde sonlandırdık. Başarılı olduğumuzu etkinliğimize katılan katılımcıların ve konuşmacıların görüşleri gösteriyor. Topluluğumuz dönem başında yeni kurulan bir topluluk. Aramızda daha önce böyle bir organizasyon düzenleyen tecrübeli birisi yok. Ancak düzenlemiş olduğumuz bu etkinlik birkaç eksiklik ve hata dışında oldukça başarılı bir süreç olarak geçti. Organizasyon ve program çok iyi olmasına rağmen beklediğimiz katılım sayısına ulaşamadık. Birçok firma ve kuruluştan gelen çok önemli konuşmacılar etkinliğimize katılanları ve bizleri aydınlattılar. Hem bilgi verici hem de ileriye dönük oldukça önemli seminerler oldu. Topluluk olarak gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonu başarılı bir biçimde planladık ve gerçekleştirdik.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Yoğunluk, Yaşanan Problemler
Son günlerde oldukça yoğun olmam nedeniyle bloğuma eskisi gibi zaman ayıramıyorum. Bugün de sitemi açtığımda hata meydana geldiğini ve bunun sadece benim için değil gün içinde birçok kez oluştuğunu gördüm. Öncelikle değerlendirmem bloğuma yapılan saldırılar sonucu açık bulunduğu ve bu açığın değerlendirildiği yönünde oldu. Ancak daha sonra gördümki hatanın sebebi daha önce yapmış olduğum bir uygulamadan kaynaklanmaktaymış. Text belgesinde yaptığım işlemler sonucu belge 80 mb olmuş ve artık yeni işlemlere cevap veremez hale gelmiş. Bu nedenle de bugün siteme girenler hata sayfası ile karşılaştı. Hemen uygulamayı sorunsuzca hazırlayana dek iptal ettim. Bunun için tüm ziyaretçilerden özür diliyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Bu Kadar da Olmaz ....
Bu yazımı emeğime saygı göstermeyen, yaptığım bazı uygulamaları alıp onlarca sitede kullanan emek hırsızı (hırsızları) için yazıyorum. Ben bloğumda yaptığım uygulamaları ilgilenen arkadaşlara örnek olması için ve eğitici olması için hazırlıyorum. Ancak geldiğimiz noktada görüyorumki bu hedefimden sapmalar olmuş. Ben hiç bir arkadaşımın örnekleri alıp ticari amaç olmadan kullanmasına birşey diyemem. Umarım yaptıklarımı ticari amaçla kullanan (kullananlar) ne kadar ağır saygısızlık ve emek hırsızlığı yapıldığının farkındadır. Gördüğüm kadarıyla kopyala / yapıştır yapmayı dahi bilmeyen bu insanların bu türlü iş yapmalarına şaşırıyor ve onları yüce Allah'ın adaletine bırakıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009