mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan
Hoşgeldin Ya Şehri Ramazan

Bugün akşam kılınacak teravih namazı ile başlayacak olan Ramazan Ayı'nın tüm Milletimiz ve tüm İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını dilerim. Bu mübarek ayı sağlıklı ve gerektiği gibi geçirmek ve manevi olarak mutlu olmak tüm insanlar için en büyük temennim.

Bu arada Ramazan 29 Eylül'de sona erecek ve 30 Eylül Salı günü Ramazan Bayramı kutlanacak.

Tüm İnananlara hayırlı bir Ramazan dilerim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 31 Ağustos Pazar 2008 0 18074 5,0
30 Ağustos Zafer Bayramı
30 Ağustos Zafer Bayramı30 Ağustos 1922 tarihi, Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı; kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekün verdiği bir savaşın ve ulusal benliğini kurtardığı, kanımızın son damlasını akıtmadan yurdumuzu bırakmayacağımızı dünyaya ispatlayan Zafer Destanı'nın yazıldığı gündür.

Bu mutlu günde, zaferi bize yaşatan Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ile anıyor ve ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Ağustos Cumartesi 2008 4 12100 4,3
'Mehmet' İsminin Anlamı Nedir?
Benim de merak ettiğim bu konu üzerinde araştırma yaptım ve ilginç sonuçlara ulaştım. Öncelikle 'Mehmet' isminin nerden geldiğini ve anlamı buldum. 'Mehmet' ismi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in isminin Türkçe hali imiş. Anlamı ise övülmüş demekmiş.

Bunların dışında 'Mehmet' ismi ile ilgili bazı istatistiksel bilgileri şöyle özetleyebilirim:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 29 Ağustos Cuma 2008 159 232929 4,2
Fck Editör'de Türkçe Karakter Sorununa Çözüm
Web projelerimizde özellikle güncel bir uygulama yapıyorsak bu uygulamalarda ekleyeceğimiz içerik için üçüncü part denilen yazılım ürünlerini kullanırız. Güncel site için kullanılan editörlerden olan Fck editör de bunlardan birisi. Ancak Fck editörde bilindiği üzere Türkçe karakter desteği yok. Bu yüzden Türkçe karakterler ile ilgili sorunlar yaşanabiliyor. Ancak yazacağımız ufak bir metot ile Fck editör'deki Türkçe karakter probleminden kurtulabiliriz.

Bu metodumuza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Ağustos Perşembe 2008 5 16074 0,0
Google Analytics Yenilendi!
Google Analytics YenilendiBugün itibariyle google anayltics yeniliğe giderek elde edilen verileri diğer google hizmetlerinin verileri ile paylaşarak hem google kendisi için raporlar oluşturacak hem de bizler sitemiz hakkında daha fazla bilgi ve istatistik elde edeceğiz. Tabi bunları google'dan öğrendim ve kabul ettim ve yeni kodu siteme ekledim. Yeni uygulama benim için ve sitemin google'da ki durumunu görmem için daha iyi olacak. Bence sizlerde google analytics hizmetini kullanmalısınız.

Buradan google analytics'e ulaşabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Ağustos Perşembe 2008 0 11613 3,0
Bu Sefer Olmadı!
Bu Sefer Olamadı!Şampiyonlar ligi ön eleme maçlarında daha önce hiç elenmeyen Galatasaray bu defa başaramadı ve Romanya'nın Steau Bükreş takımına maalesef elendi. Bunca emeğin, bunca çalışmanın sonucunda başarısız oldu. Bizlere bunca yaşattıklarının aksine hoş olmayan bir ilki daha yaşattı. Uefa kupasında yoluna devam edecek takımıma inanıyorum ve finali İstanbul'da olacak bu kupanın finalinde olacağına yürekten inanıyorum. Bu arada ülkemizi  Şampiyonlar liginde tek başına temsil edecek Fenerbahçe'ye de bu yolda başarılar diliyorum.

Forza Galatasaray!
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Ağustos Perşembe 2008 0 10305 1,0
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009