mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery'nin 1.3 Versiyonu Yayınlandı
Jquery 1.3 Versiyonu YayınlandıBugün Jquery'nin yeni versiyonu olan 1.3 versiyonu yayınlanmış durumda. Jquery sitesine baktığımda yeni versiyonun yayınladığını gördüm. Bu versiyonun tam olarak Jquery'nin 3. yılı sonunda duyurulduğunu belirtmek isterim. Yeni versiyon Jquery kütüphanesini indirmek için buraya gözatabilirsiniz. Bu versiyon ile gelen yenilikleri, değişimleri detaylı bir incelemeden sonra yazımın devamında bulabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Ocak Çarşamba 2009 2 11375 0,0
Asp.net ile Arşiv Bölümü Hazırlama - Örnek Uygulama
Bu yazımda hazırladığımız projelerde kullanabileceğimiz arşiv bölümünü nasıl yapabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Öncelikle anlatacağım arşivleme uygulaması kendi sitemde kullandığım arşiv bölümüne benzemektedir. Aylara göre eklediğim verilerin sayısını gösteriyorum ve bunlardan birini seçtiğimizde seçtiğimiz tarihe ait verileri görebiliyoruz. Bu yazımı da tamamen bu örnek üzerine hazırladım. Öncelikle hazırlamış olduğum uygulamayı buradan görebilirsiniz. Şimdi ise bu uygulamanın mantığına ve nasıl yaptığıma bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ile Aç-Kapa Alan Yapımı
Bu yazımda Jquery ile hazırlamış olduğum aç-kapa alan yapımını anlatmaya çalışacağım. Son zamanlarda jquery ile bu türlü uygulamalara bakamıyordum. Bu uygulamayı hazırlayarak bu araya son verdim. Aslında hazırladğım uygulama accordion uygulamasına benzemekte. Ancak accordion uygulamasından farklı bir uygulama. Accordion uygulamasında sadece bir alan aktif olabiliyor. Bu uygulamada ise her alan aynı anda aktif olabilmekte. Bu uygulamanın benzerlerini birçok blogda ve sitede gördüm. Kullanışlı bir uygulama. Şimdi ise kodlarımıza ve nasıl yaptığıma bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Web Service ile Ajax İşlemleri
Bu yazımda jquery ile ajax işlemlerimizde web service kullanmayı göreceğiz. Daha önce hazırlamış olduğum tüm ajax uygulamalarında ve örneklerde ajax işlemi için her sayfanın kendi kodlarının bulunduğu kod dosyasını kullandım. Ancak bazı durumlarda bu durum pek kullanışlı bir durum olmuyor. Mesela; masterpage içinde ajax işlemleri yapmak istersek bu işlem için masterpage'i kullanacak tüm sayfaların kod taraflarında ajax için kod yazmamız gerekir. Ancak bunu engelleyip daha fonksiyonel çalışmak için web service kullanabiliriz. Böylece projelerimize esneklik kazandırabiliriz. Şimdi ajax işlemleri için web service'i nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Ocak Cumartesi 2009 12 27701 3,5
Jquery ile Kayan (Floating) Alan Yapımı
Bu yazımda jquery ile kayan (floating) alan yapımını anlatmaya çalışacağım. Birçok haber sitesi ve blog da gördüğüm bu uygulamayı jquery ile hazırladım ve sizlerle paylaşıyorum. Aslında css yardımı ile sayfanın bir yerinde sabit duran bir alanı yapabiliriz. Ancak css ile yaptığımız bu alan her zaman sabit olarak durmaktadır. Javascript yardımı ile yapacağımız uygulama da ise sayfanın scroll olması durumunda belli bir yerde olması gereken alanımız slayt şeklinde hareket ederek yerine geliyor. Böylece css ile yaptığımız uygulamaya göre daha görsel bir alan elde ediyoruz. Şimdi bu uygulamayı nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ve Ajax ile Hazırladığım Datetimepicker Uygulaması
Bu yazımda Jquery ve Ajax kullanarak hazırladığım datetimepicker uygulamasından bahsedeceğim. (Buradan uygulamayı görebilirsiniz.) Daha önce takvim uygulamasını bitirmiş ve bahsetmiştim. Şimdi ise bu uygulamayı bir adım daha ileri götürerek datetimepicker uygulamasını hazırladım. Bu uygulama ile projelerimizde tarih değeri alacağımız zaman hazırlamış olduğum datetimepicker uygulamasını rahatlıkla kullanabiliriz. Aslında .Net içinde hazır bir takvim kontrolü var. Ancak bu uygulamayı ve takvimi tamamen kendim yaptım. Kendi projelerimizde tamamen kendi uygulamalarımızı hazırlamak ve kullanmak bizlere kolaylık ve esneklik kazandıracaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009