mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Türkiye'de Hosting Artık daha.net!
Türkiye'de Hosting Artık daha.net!

Bu yazımda Türkiye'de hosting hizmeti veren başarılı bir Türk firmasını sizlere tanıtacağım. Sunduğu imkanlar, teknik destek ve ekibi ile maliyet bakımından oldukça tercih edilir bir hosting firması.

daha.net - Türkiye'de hosting artık daha.net!

daha.net, Softcom Inc. Ortaklığı ile kurulan Softcom Bilişim Hizmetleri ve Ticaret A.Ş'nin Türk hosting piyasası için yarattığı yeni ve dinamik bir markadır. Softcom'un Türkiye'de sahip olduğu myhosting.com.tr ve mail2web.com markalarına kardeş gelen daha.net, ağabeylerinden farklı olarak sunduğu servislerle, konuştuğu dille ve sunucularının barındırdığı yere kadar tamamen Türkiye üzerinden hizmet veren bir marka olacaktır.

daha.net Türkiye lokasyonlu sunucularıyla, Türk hosting sektöründe söz sahibi olmayı amaçlamaktadır. İlk aşamada bireysel, kurumsal ve bayi hosting paketleri; İngiltere ve Kuzey Amerika destekli Cloud VPS (Bulut Sanal Sunucu) barındırma hizmeti, çok cazip fiyatlı co-location ve dedicated sunucu servisleri ve onlarca alan adı uzantısı seçeneğiyle Türk müşterilerinin karşısına çıkmaktan heyecan duymaktadır.

Mehmet Duran 22 Aralık Salı 2009 14 15707 3,0
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Javascript ile FCK Editör Kullanımı (Oluşturma, Değer Alma ve Diğer İşlemler) Google Pagerank ve Backlink Sorgulama (Uygulamam) Wamp Server (Apache, Php, MySql on Windows) Asp.net MVC Areas (Tek Proje Kullanarak) Bloğuma Erişim Sıkıntısı
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
ali seven 24 Aralık Perşembe 2009 15:02 #1
Öncelikle merhaba.Ben biraz bu konuda tecrübesizim. Mesela güzel bir site yaptınız ve bir hosting firmasına verdiniz ve site gerçekten tuttu.Hosting firması bu verdiğiniz kodları ve veritabanına erişip içerikleri alamaz mı?Yani milyonlarca üyesi olan bir sitenin veri tabanını kopyalayabilir mi? Yani tutmasını beklediğiniz bir siteyi hosting firmasına vermek mi mantıklı yoksa kendi server ımızı kurmak mı?Örneğin facebook,amazon..bunlar ilk çıkarken kendi serverlarını kurarak mı internet çıktılar?
ali seven 24 Aralık Perşembe 2009 15:05 #2
Yoksa bu siteyi ben bir hosting firmasına vereyim sonra kendi server ımı kurarım mı dediler? Şu an da kendi serverları doğal olarak var.ama ilk çıkışlarını merak ettim? Aynı şekilde Türkiye deki ünlü web siteleri içinde sorum geçerli?? Bu kafamı hep kurcalayan bir soru olduğu için sormak istedim..
Mehmet Duran 24 Aralık Perşembe 2009 15:13 #3
Merhaba. Bahsettiğin konular gerçekten önemli konular. İlk olarak büyük birer kuruluş haline gelen oluşumların ilk zamanlarında server olarak ne kullandıklarını ben de bilmiyorum ama eğer büyük bir proje öngörülüyorsa muhakkak bu işler için gereken yapılmıştır. Herşeyi proje dahilinde ele aldıklarını ve tüm gereksinimleri proje dahilinde değerlendirdiklerini düşünüyorum. Normal olanı da bu. Tutacak bir proje için küçük bir host hesabı olmaz.
Mehmet Duran 24 Aralık Perşembe 2009 15:17 #4
İkinci olarak hosting firmalarından hosting hizmeti alırken ilk başta bir sözleşme okunur ve kabul edilir. Tüm herşey orada belirtilir. Hosting firmaları hostinglerindeki tüm verileri ve tüm dosyaları istedikleri takdirde görebilir, alabilir. Ancak yapılan bir sözleşme var ve bu sözleşme gereği hukuki haklarını arayabilirsin. Hem prestij hem prensip hem de hukuki olarak alacabilecekleri ceza bakımından hosting firmalarının böyle birşey yapacaklarını düşünmüyorum. Ama bunları göz önüne alarak herkesten hosting hizmeti almak doğru olmaz. Güvenilir ve işini iyi yapan firmaları tercih etmek gerekir diye düşünüyorum.
ali seven 24 Aralık Perşembe 2009 16:21 #5
Cevap için teşekkürler.Tabi ki tutmasını beklediğiniz projelerde bunları düşünüp kendinize ait bir sever kurarak internete çıkabilirsiniz.(ama bunu tek başınıza değil bir ekip işi ile yaparsınız)Ama bazı siteler tutmasını beklemeden proje yapıp(hani bir ihtimal tutarsa) daha sonra tutan sitelerde oluyor mesela facebooku yapan kişi(tek basına basladı ekip halinde değil..) sitenin tutmasını bekliyerek kendine ait bir server yaptığını zannetmiyorum.Biraz internet girişimliği var bende herhalde.:):)
Mehmet Duran 24 Aralık Perşembe 2009 16:26 #6
Dediğin doğru. Aynı şekilde ben de birşeyler yapıyorum ve öğrenci olduğumdan dolayı server alacak durum yok. Ya kiralayacağız ya da hosting paketlerini tercih edeceğiz. Projeler tutarsa da kendi yağıyla kendi server'ını alırlar heralde. :D
Batıkan Ersoy 26 Aralık Cumartesi 2009 11:59 #7
Evet Myhosting servisleri ve uzantı firmaları kalitelidir.Ancak daha.net incelediğim kadarıyla linux ağırlıklı.Cloud VPS te win desteği yok. Ayrıca pek çok hosting firması IIS 7.5 e geçmişken daha.net IIS 6 yı destekliyor. ASP.NET i detaylı kullanan arkadaşların planları iyi incelemeleri gerekiyor.
kemal 28 Mayıs Cuma 2010 19:38 #8
ben bir web sitesi yapıyorum bu sitenin hem ingilizce hem de türkce olmasını istiyorum.Bunu nasıl yapabilirm yani diyelimki yurtdışından siteye girildi o zaman onu nasıl ingilizce kısmına yönlendirebilirm.(galiba subdomain kullanmam gerekiyor nasıl?)bir de projeyi iki klasöre mi ayırmak gerekir.(aynı kodları içeren ama ingilizce olan)bir de veritabanını da mı iki ye ayırıcam.gerçi alanlar için nvarchar kullandım. c# da direk kontrollerin isimlerine ulaşıp değiştirebileceğim bir yapı var mı?
Mehmet Duran 30 Mayıs Pazar 2010 00:56 #9
Merhaba. Böyle bir yapı birkaç yöntem ile geliştirilebilir. Ben ilk düşündüğümü söyleyeyim. Öncelikle yurt içi veya yurt dışı ziyaretlerinde dil tercihi için kullanıcı tarayıcısının dil ayarını veya kullanıcıların IP'sini kullanarak konum çözümleme ve kültür tanımlama işlemini yaparak dil seçeneğini set edebilirsin. Sistemi geliştirirken de veritabanı yapısında farklı dillerde tutulacak veriler için oluşturulacak tabloları dile uygun yapardım. Böylece klasör ve subdomaine gerek kalmadan basitçe iş çözülür diye düşünüyorum.
kemal 02 Haziran Çarşamba 2010 22:23 #10
merhaba.Bir de şu nvarchar olayını sormak istiyorum. Yani eğer ben veritabanında bir alanı nvarchar tanımladıysam o alana ingilizce,çince,japonca...gibi dillerde bir sorun çıkar mı?Mesela twitter da türkçe dil secenegi yok ama ş,ı,ö,ü gibi harflerde sorun olmuyor acaba o alanlar için nvarchar mı kullanıldı? Bir de gatedate() fonksiyonunda gün önde ama ingilizce de tam tersi bunun için de bir çözüm olabilir mi?Saygılar..
Mehmet Duran 02 Haziran Çarşamba 2010 23:49 #11
Öncelikle bir alanın türü ile o alanın karakter seti ayrı özellikler. Yani nvarchar ile türkçe, arapça, vb gibi karakter özelliklerinin ilgisi yok. Birbirinden farklı konular. Bir sütun char, nvarchar, text olabilir ve bunlara tüm dillerde uyumlu olan bir karakter (kültür) özelliği atarsan hangi dilde olursa olsun sorun olmaz. Eğer her dile uygun bir karakter seti olmazsa her dile göre ayrı tablo yapabilir ve o tabloların karakter setlerini o dile uygun olacak biçimde ayarlarsın. Tarih özelliklerini ise veritabanında datetime, date, timespan, vb gibi türlerde tutabilirsin. Projede bu değeri Datetime tipinde bir değişkene atarsan projenin kültür ayarı ne ise ona göre tarih bilgisi formatlanır veya kendi tarih formatını kullanabilirsin.
kemal 03 Haziran Perşembe 2010 00:39 #12
peki.nasıl bir alana tüm dillerde de sorun çıkarmayacak şekilde karakter kümesini set edebiliriz?
Mehmet Duran 03 Haziran Perşembe 2010 00:46 #13
Bunun için öncelikle böyle bir karakter seti var mı diye araştırmak lazım. Eğer İngilizce, Türkçe gibi dillerde hazırlayacak isen bu sütunları utf-8 olarak ayarlaman yeterli olabilir. Eğer söylediğin gibi Arapça, Çince gibi diller olacaksa bunlar için aynı tablo kullanmada sıkıntı çıkabilir ve ayrı tablo yapman gerekebilir. Ancak yine de tek tabloda tüm verileri tutma şansın olabilir. Ama böyle bir karakter seti var mı onu bilmiyorum. Bunun için karakter setlerini incelemek ve araştırmak lazım.
hosting 14 Şubat Pazartesi 2011 15:16 #14
Benim hosting tercihim www.sistemhost.com dur. Herkeze öneririm.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009