mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
2009'u Geride Bırakırken....
2009'u Geride Bırakırken....Bir yılı daha hayat maceramızın derinliklerine göndermeye hazırlanıyoruz. İyisiyle kötüsüyle ömrümüzden bir yıla daha çizik atacağız. Bu yılı tamamlamadan önce kendi açımdan değerlendirmek istedim. Oldukça yoğun bir yılı gerimde bırakıyorum. Yılın başında koyduğum hedefleri büyük ölçüde gerçekleştirdim. Hem okul konusunda hem de kendimi geliştirme konusunda belirlediğim hedeflere ulaştığımı görüyorum. Bu bakımdan iyi bir yılı daha geride bırakıyorum. Yeni yılda da yeni hedefler koymayı ve bu hedeflere başarılı biçimde ulaşmayı umuyorum.

İlk olarak kendimi geliştirme konusuna değinmek istiyorum. Okuyan biri olarak kendimi belirlediğim konularda oldukça iyi bir biçimde geliştirdim. Şu anda geldiğim noktaya baktığımda yıl başında hedeflediğimin üstünde bir gelişme gösterdim. Asp.net konusunda gelişmeye devam ettim ve bir sene öncesine göre kendimi değerlendirdiğimde çok büyük bir gelişim gösterdiğimi söyleyebilirim. Okulda almış olduğum eğitimin de faydasıyla proje geliştirme, yazılım geliştirme, kodlama yöntemi, bilgi birikimi gibi konularda iyi derecede geliştiğimi ve tecrübelendiğimi söyleyebilirim.

Bu yıl içerisinde Microsoft gibi bir firmada staj yapma daha doğrusu Yaz Okulu'na katılma fırsatı bulmak da hem kendimi geliştirme hem de referans gösterme konusunda oldukça önemli bir süreç oldu.

Teknik olarak ise yeni bir teknoloji olan Asp.net MVC teknolojisini öğrendim, kullanmaya başladım ve bloğumda bilgim dahilinde makaleler yazdım. jQuery konusunda kendimi çok daha iyi bir noktaya getirdim. Silverlight'ı yıl sonunda da olsa kullanmaya başladım. .Net altyapısı hakkında bilgi ve birikimimi katladığım bir yıl oldu. Ayrıca az da olsa daha önce pek ilgilenme fırsatı bulamadığım Linux tabanlı işletim sistemleri ile ilgilenmeye ve kullanmaya başladım.

mehmetduran.com - Bloğumun Değerlendirmesi

2009 yılı bloğum açısından da oldukça iyi geçti. Paylaşım olarak 2008 yılında yakaladığım ivmeyi yakalayamasam da paylaşım ve içerik olarak dolu dolu bir yılı geride bıraktı. Yaptığım paylaşımların sonucunda da ziyaretçi istatistikleri ve diğer istatistikler oldukça mesafe katetti. Şu an itibariyle bloğumu ziyaret edenlerin sayısı 200.000 kişiyi aşmış durumda ve 250.000 kişiye doğru gitmekte. Bloğumda yazdığım yazılara, makalelere yapılan yorumların, benimle iletişime geçenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar büyük. Bu da daha fazla insana ulaşmamı, onlarla iletişim kurmamı kısacası çevre edinmemi sağladı. Ayrıca bloğum sayesinde reklam almaya ve iş almaya başladım. Böylece para da kazandığım bir yıl oldu. Tüm bunlar bloğumun bir getirisi ve bir başarısı olsa gerek.

Sonuç olarak 2009 yılını kendi açımdan oldukça faydalı bir yıl olarak hatırlayacağım.

Umarım gelecek yıl ve yıllar da hedeflerimi gerçekleştirdiğim yıllar olarak hayat hikayemde yer alırlar. Tabiki bu dileğim sadece kendim için değil herkes için geçerli.
Mehmet Duran 31 Aralık Perşembe 2009 8 11012 4,2
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Çalışmalar Devam Ediyor Neler Yapıyorum, Yapacağım? O Şimdi Asker Yükselme Zamanı! Sayfaların Oluşma Sürelerini Hesaplama (HttpModule Kullanarak)
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
sinan özkan 31 Aralık Perşembe 2009 14:11 #1
2010 yılında da başarılarının devamını dilerim mehmet.
Mehmet Duran 31 Aralık Perşembe 2009 14:16 #2
Teşekkürler Sinan. Ben de sana başarılar dilerim.
durmuş 01 Ocak Cuma 2010 13:30 #3
Umarım bu yıl hepimiz için hayırlı olur... :)
Mehmet Duran 01 Ocak Cuma 2010 13:59 #4
Amin... :)
mehmet ulvi 01 Ocak Cuma 2010 17:17 #5
2010 da hayırlısı ile hepimiz iyi yerlerde is buluruz insALLAH..:)
Mehmet Duran 01 Ocak Cuma 2010 18:34 #6
İnşallah Mehmet.
Hasan Sonsuz 07 Ocak Perşembe 2010 13:21 #7
sevgili mehmet bunu ancak buraya yazsam en uygun olur diye düşündüm senin bu yorum panelinde alnları boş bıraktığında alanlar kırmızıya bürünüyor bunla ilgli bir örnek veya fikir verirsen sevinirim.umarım yeni yıl herkese başarı ve mutluluk getirir.
Mehmet Duran 07 Ocak Perşembe 2010 22:01 #8
Merhaba. Bu konuya tam uymasa da sitemde buna benzer örnekler var. Ayrıca sietmde çalışan script kodlarını da görebilirsin. Sayfa kaynağına bakarak bu işlemi yapan script kodları görebilirsin. Burada alanla kontrol edilerek eğer boş ise arka planlarının renklerini değiştiriyorum. Bunu da css background özelliği ile sağlıyorum.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009