mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Wamp Server (Apache, Php, MySql on Windows)
Wamp Server (Apache, Php, MySql on Windows)Bu yazımda Wamp Server'ı tanıtarak windows üzerinde Apache, Php ve MySql gibi sistemleri daha etkin olarak kullanabileceğimizi anlatacağım. Aslında .Net ve C# ile ilgilenenler daha çok MySql'i daha etkin kullanmayı isteyecektir (Benim gibi) .Net projemizde MySql kullanmışsak ve de sunucuda çalıştırmamız gerekmişse büyük ihtimalle Phpmyadmin kullanmışızdır. Ancak phpmyadmin'i verimli bir şekilde kullanmak ve işlemlerimizi daha kararlı yapmak için phpmyadmin kullanımını bilmemiz gerekir. Wamp server'da bizlere tam olarak bunu sağlıyor. Wamp server'ı bilgisayarımıza kurduğumuzda Phpmyadmin'i otomatik olarak kuruyor ve kullanıma sunuyor. Ayrıca php ile uğraşmak isteyenler için yine güzel bir kaynak. Apache server'da otomatik olarak kuruluyor. Böylece bilgisayarımızda MySql'i daha etkin yönetmek için Phpmyadmin'e ve php çalışmak için Apache server'a sahip oluyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Kasım Cumartesi 2008 12 20701 3,0
Animated Gif Producer ile Gif'ler Hazırlayın
Animated Gif Producer ile çok kolay bir biçimde istediğimiz resimleri / fotoğrafları kullanarak gif'ler hazırlayabiliyoruz. Özellikle web tasarımı ile ile ilgilenenlerin faydalanacağı güzel bir program. Gif olarak hazırlayacağımız resimleri / fotoğrafları seçerek ihtiyacımıza göre ayarları tamamlayıp gif'lerimizi hazır hale getiriyoruz. Gayet kullanışlı ve basit bir program.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Visual Studio 2008'de Copy Source as HTML Kullanma
Eğer programlamayla uğraşıyor ve kodlarımızı internet üzerinde paylaşıyorsak, bu kodları visual studio'daki görünümü ile web yayınlamak için bu programı kullanıyoruz. Bu programı Visual Studio 2005'te kullanmak için buradaki siteden indireceğimiz setup işimizi hallediyor. Ancak Visual Studio 2008'te kullanmak için ayarları kendimiz yapmak zorundayız. Bu ayarlar şu şekilde olmalı:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Eylül Cuma 2008 7 14757 5,0
PDF Oluşturucu (CutePDF Writer)
Bu günlerde staj raporunu yazıyorum ve word ile yazacağım bu raporu pdf formatına çevirmemn gerekiyor. Bunun için araştırma yaptım ve birçok program buldum. Ancak çoğunu paralı oldukları için kullanamadım. Sonunda CutePDF Writer isimli bu programı buldum. Ücretsiz bir program ancak kullandığınız zaman bir kaç reklam açıyor ama olsun. Sorunsuzca dosyaları pdf formatına dönüştürüyor.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Eylül Pazar 2008 1 13553 3,0
Google Chrome Kullanıma Hazır
Google ChromeGoogle yeni browserı Google Chrome'u nihayet kullanıma sundu. Dün ürünün duyurulduğu ve gün boyunca tanıtımının yapıldığı ürün akşam saatlerinden itibaren kullanıcılar sunuldu. Google Chrome ile birçok yenilik geldiği söyleniyor. Ayrıca Google Mozilla ile olan anlaşmasının da devam edeceğini duyurdu. Google Chrome'u denedim ve gayet başarılı buldum ancak eksikleri var. Bu eksikler tamamlandıktan sonra Mozilla kadar yaygınlaşacağını düşünüyorum.

Google Chrome'u indirmek ve detaylı bilgi almak için burayı ziyeret edebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Eylül Çarşamba 2008 0 11155 0,0
Ascii Generator dotNET
Bu program ile resimlerinizi karakterlerden oluşmuş bir text dosyasına çevirebilirsiniz. Daha doğrusu bir text dosyasında resminizin karakterlerden oluşmuş görüntüsünü elde edebilirsiniz. Programın boyutu oldukça küçük. Setup olmadan direk çalıştırabiliyorsunuz.

Buradan daha fazla bilgi alabilir ve programı indirebilirsiniz.

İyi Çalışmalar!
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Ağustos Cumartesi 2008 0 11652 1,0
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009