mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net MVC Areas (Birden Fazla Proje Kullanarak)
Bu yazımda birden fazla proje ile MVC Areas oluşturma ve kullanmayı nasıl gerçekleştirebileceğimizi göstermeye çalışacağım ve hazırladığım örneği sizlerle paylaşacağım. Asp.net MVC 2.0 ile gelen önemli bir özellik olan Areas özelliği ile hazırlanacak sistemi alt parçalra ayırıp, ayrı ayrı geliştirme yapabiliyoruz. Bunu da tek proje kullanarak veya birden fazla projeyi birleştirerek yapabiliyoruz. Bu yazımda birden fazla proje ile Areas özelliğini kullanmayı göstermeye çalışacağım. Tek proje üzerinde Areas özelliğini de başka bir yazımda açıklamaya çalışacağım. Şimdi sırayla birden fazla proje kullanarak MVC Areas özelliğini nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net MVC Cheat Sheets
Asp.net MVC Cheat SheetsMVC'yi tanımak ve öğrenmek için büyük kolaylık sağlayan dokümanlardan olan cheat sheetler ile MVC hakkında genel bir bilgiye sahip olabilir ve kullanımı hakkında ufak bilgilere sahip olabiliriz. Paylaşacağım cheat sheetler Asp.net MVC hakkında genel bilgi veren, yapısını anlatan faydalı dokümanlar. Ebook kadar olmasa da bilgi vericiler. Ani ihtiyaçlar karşısında başvurabileceğimiz, sahip olmamız gereken kaynaklardır.
Ayrıca bu dokümanları paylaşarak son dönemde Asp.net MVC hakkında yapamadığım paylaşımlara tekrar başlamak istiyorum. En kısa sürede de MVC ile ilgili yeni yazılarıma devam etmeye çalışacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 10 Ekim Cumartesi 2009 7 14816 5,0
Google Pagerank ve Backlink Sorgulama (Uygulamam)
Google Pagerank ve Backlink Sorgulama (Uygulamam)Google Pagerank ve Backlink sorgulaması yapabileceğimiz ve tamamen Ajax ile hazırlamış olduğum uygulamayı buradan görebilirsiniz. Daha önce yine tamamen Ajax ile hazırladığım ve google arama sonuçlarını elde edip, gösterdiğim uygulamaya benzer olarak bu uygulamayı geliştirdim. Her iki uygulamada da sorgulamaları google sunucularından yapıyorum. Yani verileri kendi kaynağından sorguluyorum ve hiçbir yanlışlık payı yok. Pagerank ve Backlink sorgulamada jQuery ve Ajax'ı etkin biçimde kullanmaya çalıştım. İlerde fırsat buldukça bu uygulamayı geliştirip daha kullanılır hale getirmeye çalışacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Kullandığım Email Sınıfı (Çoklu Mail ve Dosya Gönderimi)
Bu yazımda bloğumda kullandığım, çoklu mail ve dosya gönderimi yapabildiğim Email sınıfını paylaşıyorum. Maillerimi özellikle bloğuma gelen soruları cevaplamak için yazmış olduğum bu sınıfı kullanıyorum. Yazımın devamında ekran görüntüsünü de sizlerle paylaşacağım. Oldukça faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Yine projelerimize direk olarak ekleyip kullanabileceğimiz bir sınıf. Birden fazla kişiye mail atabiliyor ve istediğimiz kadar da dosya gönderebiliyoruz. Şimdi bu sınıfa ve nasıl kullancağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net MVC'de Özel ActionResult Oluşturma
Bu yazımda MVC'de özel bir ActionResult tanımlamayı ve kullanmayı göstermeye çalışacağım. ActionResult'lar Action metotların dönderebileceği sonuçlardır ve MVC ile oluşturduğumuz projede tüm işlemleri gerçekleştiren bölüm Action bölümüdür. Bu yüzden MVC ile uğraşırken en çok zaman vereceğimiz bölüm Action metotlar olabilir. Bu bölümü kolaylaştırmak ve esneklik kazandırmak için özel olarak ActionResult türleri tanımlayabilir ve kullanabiliriz. Buradaki yazımda MVC ile gelen standart sonuç türlerini belirtmiştim. Şimdi ise ihtiyaçlarımıza göre özel olarak sonuç türü oluşturup kullanmaya bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Bloğumda Kullandığım SiteMap Sınıfı
Bu yazımda bloğumda kullandığım arama motorları için ve SEO için vazgeçilmez olan SiteMap dosyası için yazdığım sınıfı sizlerle paylaşacağım. Yazdığım sınıfta veriler alınıp gerekli yapıya sokularak Xml sonucu (string olarak) yazdığım metot ile alıp kullanabiliyoruz. Yazımda hem Asp.net ile hem de MVC ile yazdığım sınıfın kullanımını göstereceğim. Daha önce paylaştığım RSS sınıfı gibi bu sınıfı da projelerimize direk olarak ekleyip kullanabiliriz. Yine bu sınıfta Sitemap oluşturmak için Linq to Xml yöntemini kullanmaktayım. Umarım faydalı olur ve birçok kişi kullanır. Şimdi yazdığım sınıfa ve kullanımına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009