mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ile Sınırsız Treeview Yapımı
Bu yazımda Jquery ile hazırlamış olduğum sınırsız treeview uygulamasını nasıl yaptığımı anlatmaya çalışacağım. (Buradan görebilirsiniz.) Öncelikle uygulamayı tamamen kendi kodlamam ile oluşturdum ve ilk kez böyle bir uygulama yapıyorum. Bu nedenle eksiklikler ve hatalar olabilir. Ancak css ile düzenlemeler dışında hazırladığım uygulamada pek sorun yok gibi. Sonsuz ağaç ve alt ağaç yapısı oluşturabiliyoruz. Ancak belirttiğim gibi css düzeni ilgili birkaç sorun var. Onları da tamamladıktan sonra projelerde kulanılmaya hazır oldukça güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Tasarımda Değişiklik
Bugün itibariyle sitemin sağ bölümünü yeniden tasarlamış bulunmaktayım. Hem kendi yaptığım uygulamaları tanıtmak hem çok sık kullandığım ve yazılar hazırladığım Jquery'i kendi sitemde kullanmış olmak hem de karışık olan bu bölümü daha sade daha kullanışlı bir alan yapmak için yeniden tasarladım. En son yaptığım uygulamalardan olan tab uygulamasını kullandım ve sağ tarafta yer alan bölümleri tab'lara ayırdım. Umarım bu değişiklik faydalı, güzel ve ziyaretçiler için kullanışlı, anlaşılır olmuştur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ile Tab Uygulaması Hazırlama
Bu yazımda çok yaygın bir şekilde kullanılan tab uygulamasını Jquery ile nasıl yapabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Aslında daha önce Jquery ile hazır olarak kullanılan uygulamayı burada paylaşmıştım. Ancak zamanla Jquery üzerine olan ilgim arttı ve neredeyse gördüğüm tüm uygulamları kendim yapmaya başladım. Şimdi ise tab alan uygulamasını hazırladım ve sizlerle paylaşıyorum. (Buradan görebilirsiniz.) Daha önce de belirttiğim gibi hazır olarak birçok uygulama mevcut. Ancak bunları bizlerde yapabilmeliyiz. Bu bakımdan bu türlü uygulamaları kendim yapmaya ve projelerimde kullanmaya çalışıyorum. Böylece yaptığım işlere çok daha iyi bir biçimde hakim olabiliyorum. Şimdi bu uygulamayı nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ile Yatay Accordion Uygulaması
Bu yazımda Jquery ile yatay accordion uygulamasını ve nasıl yaptığımı açıklamaya çalışacağım. Daha önce dikey olarak kullandığımız accordion uygulamasını bu sefer yatay olarak yapacağız. Bu uygulamayı da birçok amaç için kullanabiliriz. (Manşet alanı, menü alanı gibi.) Bu uygulamayı hazırlarken Jquery içinde yer alan efekt fonksiyonlarından olan show - hide ve animate fonksiyonlarını kullandım ve iki farklı örnek hazırladım. Çünkü bu fonksiyonların görselliği arasında az da olsa fark var. Ayrıca bu uygulamada tasarım ve efektlerde kullandığımız değerler yani css ile belirlemiş olduğum özellikler önemli. Bu bakımdan böyle bir uygulamada css kodlarımızı da göz önüne almalıyız. Şimdi bu uygulamayı nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ile Kendi Accordion Alanımızı Hazırlama
Bu yazımda Jquery ile kendi accordion alanımızı hazırlamayı göstereceğim. Daha önce buradaki yazımda accordion eklentisini ve nasıl kullanılacağını anlatmıştım. Ancak zamanla Jquery'e olan ilgim arttı ve birçok uygulamayı olduğu gibi accordion uygulamasını da kendim yapabildim. (Buradan görebilirsiniz.) Hazır eklentileri kullanmaktansa kendi ihtiyaçlarımıza göre alanlar tasarlamak ve kodlamak en iyisi. Eklentiler birçok özelliği kapsıyor ve boyut olarakta oldukça büyük oluyor. Bizler ise bu eklentilerin tüm özelliklerini kullanmıyoruz ve kullanmadığımız bölümleri boşu boşuna projelerimizde tutarak projemizi yavaşlatıyoruz. Ayrıca herşeyi hazır kullanmak yerine kendimiz de yapabiliriz. Bunun için de bu uygulamayı hazırladım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Javascript ile Datetimepicker Uygulamam
Daha önce Ajax kullanarak hazırlamış olduğum ve kodlamasını C# ile yapmış olduğum takvim uygulamasını tamamen Javascript kodlamarı ile hazırladım ve sizlerle paylaşıyorum. Buradan uygulamanın son halini görebilirsiniz. Böylece oldukça hızlı bir uygulama elde etmiş oluyoruz. Kodlamaları C#'tan javascript'e çevirirken bazı noktalarda sıkıntı olsa da sınavlarımın arasında can sıkıntısından kurtulmak amacıyla bu uygulamayı javascript ile hazırladım ve artık tüm uygulamalarda rahatlıkla kullanılabilecek bir uygulama haline geldiğini düşünüyorum. Umarım güzel ve kullanışlı bir çalışma olmuştur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009