mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net ve Jquery Ajax ile Dizindeki Dosya ve Klasörleri Listeleme
Bu yazımda Jquery Ajax kullanarak dizindeki dosya ve klasörleri listelemeyi göstermeye çalışacağım. Yönetim panelinde sitemde yer alan dosyaların içeriklerini değiştirebilmek için bu uygulamayı hazırladım. Ancak paylaşacağım örnekte sadece dosya ve klasörleri listeleyeceğiz. Listeleme işlemini de tree olarak yapacağız ve gösterimde klasör ile dosya ikonları kullanarak birbirlerinden ayırt edeceğiz. Ayrıca sınırsız şekilde dizindeki dosyaları listeleyip görünteleyebileceğiz. Yani iç içe klasör sayısında herhangi bir sınır yok. Bu uygulamayı nerelerde kullanabiliriz. Bu şekilde menü hazırlayabiliriz veya yönetim panelinde kolaylık olması için dosyaların dizinleri elde edip link verebiliriz veya benim yaptığım gibi dosyaları seçip içeriğini düzenleyebiliriz. Listelemeden sonra yapılacak olan işlemleri size bırakalım ve kodlarımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ile Treeview Uygulamam
Bu yazımda Jquery ile hazırlamış olduğum sınırsız treeview uygulamasının son halini sizlerle paylaşacağım. Bundan önce hazırladığım treeview uygulamasının css ve jquery kodları bakımından eksiklikleri ve hataları vardı. Bu hataları ve eksiklikleri giderdiğimi düşünüyorum. Ayrıca uygulamanın html yapısında da değişiklikler yaptım. Geldiğim aşamada uygulamanın projelerde çok rahat kullanılacağını düşünüyorum. Tasarım bakımından eksiklikleri yine olabilir. Ancak son hali ile oldukça güzel ve faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Şimdi bu uygulamayı ve nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ile Sınırsız Treeview Yapımı
Bu yazımda Jquery ile hazırlamış olduğum sınırsız treeview uygulamasını nasıl yaptığımı anlatmaya çalışacağım. (Buradan görebilirsiniz.) Öncelikle uygulamayı tamamen kendi kodlamam ile oluşturdum ve ilk kez böyle bir uygulama yapıyorum. Bu nedenle eksiklikler ve hatalar olabilir. Ancak css ile düzenlemeler dışında hazırladığım uygulamada pek sorun yok gibi. Sonsuz ağaç ve alt ağaç yapısı oluşturabiliyoruz. Ancak belirttiğim gibi css düzeni ilgili birkaç sorun var. Onları da tamamladıktan sonra projelerde kulanılmaya hazır oldukça güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009