mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net'te Accordion Uygulamasını Veritabanı ile Kullanma
Bu yazımda jquery yardımı ile yapılan accordion uygulamasını veritabanı ile doldurarak kullanmayı göstereceğim. Daha önce bu yazımda accordion uygulamasını basit olarak anlatmıştım. Şimdi ise bu uygulamayı bilgileri veritabanından çekerek oluşturacağız. Bunun için Asp.net kontrolü olarak Repeater kullanacağız. Kullandığımız bu repeaterı accordion uygulamasına uygun şekilde tasarlayacağız. Son olarakta istediğimiz verileri repeatera yükleyeceğiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ile Tooltip Uygulaması
Bu yazımda jquery ile tooltip uygulamasını kullanmayı göstereceğim. Bu uygulamayı kullanarak yaptığımız uygulamaları daha görsel daha kullanışlı hale getirebiliriz. Jquery ile artık daha görsel uygulamalar üzerinde çalışıyorum. Bu da bunlardan bir tanesi. Sizlerle paylaşarak, sizlere farklı bir yöntem sunmayı amaçladım. Umarım işinize yarar. Şimdi nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Ekim Pazar 2008 1 17189 5,0
Jquery Bütün Özellikler (E-Book)
Jquery Bütün Özellikler (E-Book)Son günlerde jquery ile daha fazla ilgilenmye başladım. Ajax işlemlerini yaptıktan sonra görsel olarak neler yapabilceğim üzerine çalışmalara ağırlık verdim. Bunun için jquery ve diğer siteleri gezindim. Bir çok faydalı bilgiler edindim. Ancak en faydalı olan sizlerle de paylaşacağım jquery sitesindeki tüm bilgileri ve örnekleri biraraya toplamış oldukları bu kaynak oldu. Jquery hakkında tüm özellikleri ve nasıl kullanıldıklarını ayrıca örnkeleri bu e-book'ta bulabilirsiniz. Jquery sitesindeki tüm örnekler bu sitede toplanmış. Her zaman siteye girmek istemeyenler için oldukça güzel bir kaynak.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Ekim Perşembe 2008 2 24726 3,3
Jquery ile Accordion Menü - Alan Hazırlama
Bu yazımda jquery kullanarak accordion denilen dinamik olan alanı yapıyı nasıl yapabilceğimizi göstereceğim. Jquery ile ajax işlemlerini yaptıktan sonra artık görsel olarak birşeyler yapmaya karar verdim. İlk olarakta bazı projelerde kullanmayı düşündüğüm accordion uygulamasını inceledim. Bilindiği gibi birçok internet sitesinde kullanılıyor. Kullanılmasa da adını çok sık duymuşuzdur. Şimdi bu yapıyı nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Ekim Çarşamba 2008 12 40111 4,7
Asp.net'te Dinamik Olarak Sayfaya Css - Javascript Dosyaları Yükleme
Bu yazımda websitelerimizde kullandığımız css, javascript dosyalarını dinamik olarak nasıl yükleyebileceğimizi göstereceğim. Daha doğrusu asp.net ile sayfalarımıza bu dosyaları nasıl yükleyeceğimizi göstereceğim. Bu işi html tarafta değilde böyle kullanmamızın birçok nedeni var. Öncelikle; url rewrite yaptığımızda ve sanal dizin gösterdiğimizde bu türlü css, javascript bildirimlerimiz hataya düşüyor. Bu tür hataları engellemek için bu yöntemi çözüm olarak kullanabiliriz. Çünkü; bu yöntemde yükleyeceğimiz dosyaların adını, yolunu belirleyebiliyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Eylül Salı 2008 3 21678 4,3
Asp.net'te Kendi Kontrollerimizi Oluşturmak
Bu yazımda web'de kullanmak üzere kendi kontrollerimizi oluşturup kullanmayı göstereceğim. Asp.net ile kullanıcı kontrolleri ile kendi kontrollerimizi oluşturup bu kontrolleri tıpkı label, panel gibi asp.net kontrolleri gibi kullanacağız. Ayrıca bu kontrollerin ön-taglarını, taglarını kendimiz belirleyeceğiz. Bu işlemleri web.config dosyasında yapacağız. Ayrıca bu yöntem ile sayfaya kullanıcı kontrolü kullandığımız zaman eklememiz gereken register taglarına da gerek kalmayacak.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Eylül Salı 2008 2 14359 5,0
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009