mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery, Ajax ve FaceBox ile Edit Update Uygulaması
Jquery, Ajax ve FaceBox ile Edit Update UygulamasıBu yazımda Jquery, Ajax ve FaceBox ile hazırladığım veri güncelleme uygulamasını tanıtacağım. Daha önce jquery ve ajax ile edit update uygulamasını anlatmıştım. Bu uygulamayı Ajax Uygulamalarım bölümünde edit update uygulaması olarak görebilirsiniz. Şimdi ise bu uygulamayı FaceBox ile entegre ettim. Bu uygulamayı ise buradan test edebilirsiniz. Ayrıca en kısa zamanda Ajax Uygulamalarım bölümünde de sizlere sunacağım. Ayrıca bu uygulamayı tam olarak bitirdiğimde örnek projeyi ve nasıl yaptığımı sizlerle paylaşacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 16 Aralık Salı 2008 5 15247 5,0
Asp.net'te Kendi Kontrollerimizi Oluşturmak
Bu yazımda web'de kullanmak üzere kendi kontrollerimizi oluşturup kullanmayı göstereceğim. Asp.net ile kullanıcı kontrolleri ile kendi kontrollerimizi oluşturup bu kontrolleri tıpkı label, panel gibi asp.net kontrolleri gibi kullanacağız. Ayrıca bu kontrollerin ön-taglarını, taglarını kendimiz belirleyeceğiz. Bu işlemleri web.config dosyasında yapacağız. Ayrıca bu yöntem ile sayfaya kullanıcı kontrolü kullandığımız zaman eklememiz gereken register taglarına da gerek kalmayacak.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Eylül Salı 2008 2 14356 5,0
Jquery ve Ajax ile Kullanıcı Kontrollerini Kullanma - 2
Bu yazımda jquery ve ajax ile kullanıcı kontrollerini (web user control) dinamik olarak yani çalışmasını istediğimiz c# kodlarıyla beraber nasıl kullanabileceğimizi göstereceğim. Bu bölümdeki ilk yazımda sadece kullanıcı kontrollerinin html çıktısını alıp kullanıyorduk. Ancak daha kullanışlı olması ve kullanıcı kontrollerini daha etkin kullanabilmek için kullanıcı kontrollerini çalışır kodlarıyla kullanmak gerekir. Bunun için yapmamız gerekenleri şöyle sıralayabiliriz:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Eylül Cumartesi 2008 39 32921 3,9
Jquery ve Ajax ile Kullanıcı Kontrollerini Kullanma - 1
Bu yazımda jquery ve ajax metodu ile kullanıcı kontrollerini (user control) okuyup sayfamıza eklemeyi göstereceğim. Bu yöntemi kullanarak tek sayfa ile basit bir websitesi hazırlayabiliriz. Masterpage gibi tek bir sayfa tasarlayıp, kullanıcı kontrollerini belirlediğimiz bölüme jquery ve ajax kullanarak sayfa postback olmadan yükleyip, sitemizin tüm içeriğini tek seferde yani sayfa yenilemeden kullanıcılara sunabiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Eylül Cuma 2008 2 22813 4,2
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009