mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net MVC'de Controller İşlemleri
Bu yazımda MVC'de Controller işlemlerinden bahsetmeye çalışacağım. Model - View - Controller üçlüsünün belki de en önemli noktası diyebiliriz. MVC ile oluşturduğumuz sistemde yapılan herşeyi kontrol ettiğimiz bir merkez olarak düşünebiliriz. Bu yazımda bu merkezde neyi nasıl yapabileceğimizden bahsedeceğim. Özellikle MVC'deki QueryString mantığını, Form işlemlerini nasıl gerçekleştirebileceğimizi ve View yönetimini ele alacağım. Bu yazımdan sonra MVC ile genel işlemleri nasıl yapabileceğimiz hakkında genel bir bilgi edinmiş olacağız. Şimdi sırayla Controller yönetme işlemlerimizi sırayla inceleyelim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net MVC ile Routes Tanımlama ve Kullanma
Bu yazımda MVC teknolojisini incelemeye ve tanımaya devam ederek bu teknolojinin sağladığı kolaylıklardan olan Routes tanımlama ve kullanmayı göreceğiz. Routes ile MVC projemizde çeşitli alanlar (klasör mantığı) tanımlayıp, URL'de bu tanımlamaları çok rahat bir biçimde kullanacağız. Bu bizlere birçok kolaylık sağlıyor. Bir projemizde birçok farklı bölümü (Blog, Forum, vb.) bir arada oluşturma fırsatı veriyor ve daha büyük projeler geliştirmemize katkı sağlıyor diyebiliriz. Ayrıca URL'de kullanacağımız tanımlar ise en fazla katkıyı projemizin SEO değerine yansıtacaktır. Böylece basitçe ve çok değerli projeleri MVC teknolojisi ile rahatlıkla geliştirebileceğiz. Şimdi Routes tanımlamaya ve kullanmaya bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net MVC (Model View Controller) - Giriş
Bu yazımda MVC (Model View Controller) teknolojisine giriş yaparak bu teknolojiyi öğrenmeye, kullanmaya başlayacağız. Ayrıca belirtmek isterimki daha önce bu teknolojiyi bilen veya kullanan biri değilim. Ben de yeni yeni öğrenmeye ve kullanmaya çalışıyorum. Takip ettiğim kadarıyla ilgi duyduğum konuları barındıran ve tam istediğim gibi web geliştirme imkanı sağlayan bu teknolojiyi beraber öğrenerek iyi bir noktaya geleceğimizi umut ediyorum. Belirttiğim gibi hem öğreneceğim hem de öğrendiklerimi buradan sizlerle paylaşacağım ve hep beraber bu teknolojiyi kavramaya çalışacağız. Şimdilik kısa bir giriş yapalım ve bu teknolojiyi nasıl kullanmaya başlayacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009