mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Access`i Mysql`e Çevirme (MdbToMySql)
Web programcılığına yeni başlayanlar genelde veritabanı olarak access`i kullanır daha sonra daha gelişmiş veritabanı sistemlerini kullanmayı tercih ederler. Tabi bu sırada access ile yapılmış bir uygulama varsa bunu geçtiğimiz sisteme çevirmemiz gerekir. Konunun başlığından da anlaşılacağı gibi Mysql`e geçiş yapıyorsak ve access`teki bilgilerimizi mysql`e aktarmamız gerekiyorsa bu küçük boyutlu programı (MdbToMySql) kullanabiliriz.
access_to_mysql
Programın şekli yukarıdaki gibidir. Öncelikle Locate .mdb File...  butonu ile MySql`e çevireceğimiz mdb uzantılı access veritabanımızı seçiyoruz. Daha sonra seçtiğimiz veritabanındaki tablolar gözükecektir. Bu tablolardan dönüştürmek istediklerimizi seçip sağ altta bulunan Export MySql File... butonuna tıklayarak access veritabanımızı içindeki bilgilerle MySql formatına dönüştürmüş oluyoruz.
Dönüştürme sonucunda program bize .sql uzantılı bir dosya veriyor. Bu dosya içinde access veritabanında access veritabanından gelen bilgiler ve bu bilgileri MySql`e dönüştüren sql komutları var. Bu dosyayı Not Defteri ile açıp içindeki kodları görebilir ve değiştirebiliriz. Bu kodları MySql editörü`nde kopyala/yapıştır yaparak MySql veritabanımıza tablolarımızı ve bilgilerimizi aktarıyoruz. Böylece Access veritabanını içindeki bilgilerle beraber MySql veritabanımıza aktarmış oluyoruz.
Programı buradan indirebilirsiniz.
İyi Çalışmalar.
Mehmet Duran 31 Temmuz Perşembe 2008 2 18497 3,0
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Asp.net'te Veritabanına Kayıt Ekleme Ardından Primary Alan Değerini Alma Asp.net ve Mysql ile Dataları Sayfalama İşlemi Asp.net'te Datasource ile MySql'e Bağlanma Mysql Fonksiyonları MySql'de Stored Procedure Tanımlama ve Kullanma
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
hoperock 20 Aralık Cumartesi 2008 17:40 #1
yaa usta benim pc ye kurulmuyo bu .net istiyo onu da kurdum ama yinede kurulmuyo napıcam???
Mehmet Duran 20 Aralık Cumartesi 2008 19:24 #2
Merhabalar. Bu programın .net ile bir ilgisi olmaması gerek. Kurulmamasının nedeni bilgisayarınızdaki başka ayarlardan olabilir.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009