mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
mvc.mehmetduran.com Yayında!
Son dönemde üzerinde yoğun olarak çalıştığım MVC ile bloğumunu tekrardan yazdım. Deneme amaçlı olarak açtığım mvc.mehmetduran.com adresinde bir süre deneyip, eksik ve hataları görüp düzelttikten sonra bloğumu tamamen bu sisteme geçireceğim. Kısa sürede yönetim paneli hariç bloğumu en baştan MVC ile tekrar yazdım. Daha önce yazmış olduğum nesnel kodlar bloğumu MVC ile kısa sürede geliştirmeme neden oldu. Ayrıca MVC'nin sağladığı kolaylıkları da söylemeden geçmeyim. Bir süre burada test edeceğim ve kısa sürede bu sistemi kullanmaya başlayacağım. Ayrıca yönetim panelini de bitirmeyi düşünüyorum. Ayrıca MVC ile edindiğim bilgileri, karşılaştığım sorun ve çözümleri kısa süre içinde bloğumda paylaşmaya çalışacağım.

Geliştirdiğim bu sistemi uzun süre kullanmayı düşünerek hazırladım ve uzun süre kullanmayı umut ediyorum. Tüm uygulamalarımı, bilgilerimi bir arada tutabileceğim ve paylaşacabileceğim bir sistem haline getireceğim.

MVC ile proje geliştirmek oldukça kolay ve anlaşılır. Yaptığım bu sistem ile özellikle SEO değerlerini geliştirmeyi hedefledim ve bu sayede daha fazla kişiye ulaşmayı düşünüyorum. Bloğumun olması gereken tüm özelliklerini (rss, sitemap, vb.) MVC ile hazırladım. Sadece bir süre kullanıp test edeceğim. Daha sonra da bu sisteme geçeceğim.

Şu anda bloğumu hem mehmetduran.com adresinde hem de mvc.mehmetduran.com adresinde görebilirsiniz. Tabi mvc.mehmetduran.com adresi test aşamasında sayılır ve hatalar oluşabilir. Sizden yapmış olduğum sistem hakkında görüşlerinizi bekliyorum. Karşılaştığınız hata veya sorunları da bildirirseniz sevinirim.

İyi Çalışmalar.
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Yoğun Dönemin Ardından Imagine Cup 2009 Final Yarışması Bilişim Teknolojileri Zirvesi Javascript ile FCK Editör Kullanımı (Oluşturma, Değer Alma ve Diğer İşlemler) Asp.net ile Resim Üzerine Çoklu Yazı Yazma (Generic Handler ile de Gösterme)
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
Alp Çoker 27 Haziran Cumartesi 2009 10:56 #1
Özellikler linkler çok iyi olmuş tebrikler , bir de robots.txt ne kadar faydası olduğu tartışılır [spiderların oraya bakıp bakmadığı] fakat fazladan koymanın zararsız olduğunu düşünüyorum :)
Salih Gedik 27 Haziran Cumartesi 2009 16:25 #2
Mehmet Abi Gerçekten çok güzel olmuş hoş duruyor.
Shocked 06 Eylül Pazar 2009 21:28 #3
Hayırlı olsun
yusuf sezer 26 Ocak Salı 2010 22:52 #4
asp.net ile site yapıyorum ama sitenin en üst bölümününü tarayıcı açıldığı zaman tarayıcı(IE) ile sitenin form kısmının arsındaki mesafenin sıfır olmasını istiyorumMesela senin sitenin en üst kısmında az da olsa mavi renk gözüküyor(backgrounddaki renk) ama sitenin en üst kısmıdaki resmin(paylaşmak güzeldir..) tarayıcı ile sıfırlanmasını istiyorum.Bunu asp.net ile yapamadım.Acaba nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
Mehmet Duran 26 Ocak Salı 2010 23:40 #5
Öncelikle bazı şeyleri daha iyi anlamak gerekir. Bahsetmiş olduğun konu tamamen CSS ile alakalı. Asp.net ile ilgisi yok. Bu işlemi yapmak için CSS kodlaması ile body tagına ve sayfanın en üstüne gelecek olan elementin css özelliklerinden padding değerine 0 vermen yeterli. Tam olarak istediğini elde edemezsen CSS kodlama hakkında biraz araştırma yapabilirsin.
yusuf sezer 27 Ocak Çarşamba 2010 12:06 #6
Burda özellikle asp.net i kötülemek gibi bir amacım yoktu.css i de biliyorum biraz dalgınlıgıma geldi herhalde.ayrıca sadece padding ile degil aynı zaman da body tagının margin ozelliginide 0 yapmak gerekiyor ki alttaki tag body tagına yapıssın.Cevap verdigin icin tesekkurler.Cok iyi bir siten var.
Mehmet Duran 27 Ocak Çarşamba 2010 12:22 #7
Ben Asp.net'i kötülediğini belirtmedim ayrıca Asp.net'i savunmadım da. Bahsetmiş olduğun konunun sadece CSS ile ilgili olduğunu belirttim. Senin de söylediğin gibi padding ve margin değerleri ile oynayarak istediğini yapabilirsin. Bunun dışında CSS sıfırlama olayını da araştırabilirsin.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009