mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ve Asp.net MVC ile Ajax İşlemleri
Bu yazımda MVC teknolojisinde Jquery ile Ajax işlemlerini nasıl yapabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Son dönemde MVC ile bloğumu yazıyorum ve hem kullanıcı tarafından hem de yönetim tarafında Ajax işlemlerini çok sık kullanıyorum.Ayrıca bu yazım ile beraber MVC ile ilgili yazırlarıma da kaldığım yerden devam ediyorum. Daha önce MVC ile ilgili giriş olarak burada ve Url işlemleri hakkında burada yazı hazırlamıştım. Şimdi de Asp.net MVC ve Jquery ile Ajax işlemlerini nasıl yapacağımıza göz atacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net ile Veritabanı İşlemlerinde Etkin Kodlama Yöntemi
Bu yazımda hazırladığımız projelerde veritabanı işlemleri için yapacağımız kodlamaları daha az ve daha etkin biçimde nasıl yapabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Yazılım Mühendisliği dersinde bloğumu proje olarak sunacağım. Bu yüzden yaptığım kodlamaları en iyi biçimde optimize etmem gerekiyor. Bunların başında da veritabanı işlemleri için yazmış olduğum kodlar geliyor. Bunun için basit bir yöntem oluşturdum ve sizlerle paylaşacağım. Tabi ne kadar iyi ne kadar kullanışlı bilinmez ama daha önce yaptığım kodlamalara göre oldukça kullanışlı olduğunu söyleyebilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ve Ajax İşlemlerinde DropDownList Kullanımı
Bu yazımda Jquery ve Ajax işlemlerinde dropdownlist kontrolünün nasıl kullanabileceğimizi hazırladığım bir örnek ile anlatmaya çalışacağım. Bu dönem web tabanlı projeler yapacak olmam ve bunlarda Ajax teknolojisine ağırlık verecek olmam nedeniyle şimdiden kullanacağım bazı yöntemleri geliştirmeye başladım. Bunlardan ilki de Ajax işlemlerinde DropDownList kontrolünü etkin bir biçimde kullanmak. Bu olayı sizlerle de paylaşmak istedim ve güzel bir hazırladım. Veritabanında tuttuğumuz bazı siteleri ve rss adreslerini alıp Ajax işlemi ile alıp DropDownList kontrolüne yükleyeceğiz ve bu kontrolden seçilen sitenin rss adresini okuyacağız. Şimdi bu uygulamayı ve DropDownList kontrolünü nasıl dolduracağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ile Tek Tek Kayan Alan Oluşturma ve Ajax ile Rss Okuma Örneği
Bu yazımda Jquery ile hazırladığım uygulamalardan birini daha sizlerle paylaşacağım. Ayrıca hem basit yapısını hem de örnek olması açısından Ajax ile Rss okuma örneği yaparak bu örneği sizlere sunacağım. Uygulamam ise belli bir alanda bulunan elementlerin belli bir süre aralığında sürekli birer birer slayt şeklinde kayması ile oluşuyor. Oldukça faydalı ve kullanışlı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Bu örneği daha kullanışlı yapmak için de Rss okuma örneğini Ajax ile Class kullanarak hazırladım. Böylece hem örneğimi hem de Ajax ile Class kullanma mantığını daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum. Şimdi uygulamamızın yapısına, kodlarına ve örneğimizin de kodlarına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ve Ajax İşlemlerinde Class Kullanma
Bu yazımda Jquery ve Ajax işlemlerinde yazmış olduğumuz class'ları kullanmayı göreceğiz. Ajax metodunda yazmış olduğumuz class'a istekte bulunup class'a ait özellikleri elde edeceğiz. Daha önce yapmak istediğim ancak başaramadığım bu durumu aşağıda linkini vereceğim siteden edindiğim bilgiler ile yapabildim. Böylece Jquery ile Ajax işelemlerini daha etkin daha esnek olarak kullanabileceğiz. Ayrıca bu türlü kullanım ile çok farklı uygulamalar geliştirebiliriz. Önümüzdeki dönemde düşündüğüm bazı uygulamaları bu yöntem ile hazırlayıp kullanacağım. Şimdi bu işlemleri nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Linq'e Giriş (Language Integrated Query)
Bu yazımda linq konusuna giriş yapıp ufak bir örnek vereceğim. Linq ile veritabanı veya elimizde bulunan verileri tıpkı veritabanında olduğu gibi sorgulayıp, bu verileri istediğimiz şekle sokup tekrar elde ediyoruz. Daha doğrusu veritabanı sorgulamaları gibi sorgular üretip verileri şekillendiriyoruz. Vereceğim örnekte yazdığım bir class ve bu class'ın objectlerini linq ile alıp, data olarak döndereceğim. Tabi tüm kodlarımızın sorunsuz çalışması için projemize System.Web.Query, System.Collections.Generic ve System.Reflection kütüphanelerini eklemeliyiz. Kodlarımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Eylül Cumartesi 2008 0 13715 2,7
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009