mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ile Yatay Accordion Uygulaması
Bu yazımda Jquery ile yatay accordion uygulamasını ve nasıl yaptığımı açıklamaya çalışacağım. Daha önce dikey olarak kullandığımız accordion uygulamasını bu sefer yatay olarak yapacağız. Bu uygulamayı da birçok amaç için kullanabiliriz. (Manşet alanı, menü alanı gibi.) Bu uygulamayı hazırlarken Jquery içinde yer alan efekt fonksiyonlarından olan show - hide ve animate fonksiyonlarını kullandım ve iki farklı örnek hazırladım. Çünkü bu fonksiyonların görselliği arasında az da olsa fark var. Ayrıca bu uygulamada tasarım ve efektlerde kullandığımız değerler yani css ile belirlemiş olduğum özellikler önemli. Bu bakımdan böyle bir uygulamada css kodlarımızı da göz önüne almalıyız. Şimdi bu uygulamayı nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Jquery ile Tab Kontrol Uygulaması
Son günlerde bitirmem gereken proje için birçok uygulamaya göz attım. Bunlardan birkaçını paylaşmıştım. Şimdi ise bir uygulamayı daha sizlerle paylaşacağım. Bu uygulama da jquery ile tab uygulaması. Yapmam gereken projede kullandığım oldukça faydalı ve oldukça güzel bir uygulama. Tamamen jquery ile yapılabiliyor. Ekstra javascript kodlarına gerek yok. Sadece tasarım için css dosyası kullanıyoruz. Şimdi bu uygulamayı yapmak için gereken kodlara bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Kasım Cumartesi 2008 3 22663 5,0
Asp.net'te Form Bilgilerinin Birden Çok Gönderilmesini Engelleme
Bu yazımda birçok kişinin muhtemelen birçok defa karşılaştığı problemi nasıl engelleyebileceğimizi göstereceğim. Benimde başıma gelen bu olayları engellemek sitelerimiz için iyi olacaktır. Bu olay ise; form bilgilerinin birden fazla kez server'a gönderilmesi durumu. Mesela sayfamızda bir botun var ve bu butonla veritabanına kayıt giriyoruz. Çoğu kez bu olay normal şekilde çalışsa da bazen bu kayıtlar birden fazla kez veritabanına kayıt ediliyor. Bu sorunu basit bir şekilde javascript ile çözebiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Kasım Perşembe 2008 4 16781 4,3
Rss'de Resim ve Link Sorunu
Bugün sitemi rss ile takip eden arkadaşlardan biri mesaj atarak sitemdeki Rss beslemesinde sorun olduğunu, resim ve linklerin doğru çalışmadığını söyledi. Bunun nedenini biliyordum ancak şimdiye kadar bir sorun olmadığından dolayı bu şekilde devam ediyordum. Ancak arkadaşın isteği üzerine bu sorunu da kısa sürede çözdüm. Sorunun nedeni ise; kullandığım FCK editör idi. FCK editörde resim ekleme veya link verme olayında src ve href değerleri editörün olduğu domaine aitse FCK editör bu değerleri domain olmadan yazdırıyordu. Bu nedenle de Rss beslemesini farklı domainlerde (feedburner gibi) veya rss okuyucularında takip edenler için linklerde ve resimlerde sorun oluyordu. Bu sorunu ufak bir metot ile çözdüm.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 10 Kasım Pazartesi 2008 0 13525 3,7
Asp ile FCK Editör Kullanımı
Bu yazımda Asp ile html metin editörü FCK Editörü nasıl kullanabilceğimizi göstermeye çalışacağım. Daha önce buradaki yazımda Asp.net ile nasıl kullanacağımızı anlatmıştım. Bir arkadaşımızın isteği üzerine FCK Editörü Asp ile nasıl kullanacağımızı araştırdım ve hemen sonuca ulaştım. Asp ile nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Kasım Cumartesi 2008 67 57897 3,2
Javascript ile Slide Menü
Javascript ile hazırlanmış oldukça güzel bir slide menü uygulaması. Sitelerimizde kullanabileceğimiz, boyutu çok az olan güzel bir script. Bu script ile çok daha şık çok daha görsel uygulamalar geliştirebiliriz. Bu uygulama için yapmamız gerekenlere bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009