mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
jQuery ile 'Yukarı Çık' Uygulaması
Bu yazımda jQuery ile 'Yukarı Çık' uygulamasını yani sayfada scroll bir miktar aşağı kaymış ise sayfayı tekrardan en üste animasyonla nasıl getireceğimizi göstermeye çalışacağım. Kodlarını vereceğim örnekte sayfayı sadece en üste animasyonla taşırken, kodlarda yapacağımız ufak değişiklikler ile scroll'u herhangi bir kontrol mesafesine de taşıyabiliriz. Bunu kullanacaklara bırakalım. Bu uygulamayı kendi bloğuma da entegre ettim. Bloğumda belli bir alanı geçince sağ alt köşede uyarı beliriyor. Bu uyarıya tıklayınca da sayfa yukarı animasyonla taşınıyor. Şimdi uygulamaya ve jQuery kodlarına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net MVC'de Kullanıcı Kontrolü (User Control) Kullanımı
Bu yazımda MVC ile kullanıcı kontrollerini (user control) hem MVC'nin kendi metodu ile hem de Ajax ile kullanmayı göstermeye çalışacağım. MVC ile Html sınıfının altında gelen RenderPartial metodu ile user controlleri çalıştırıp ekrana çıktısını getirebiliyoruz. Bu şekilde sayfalarımızdaki bölümleri user control ile oluşturabilir ve esneklik sağlayabiliriz. Ancak MVC'de bu şekilde bir kullanım için kullanacağımız user controlün System.Web.Mvc.ViewUserControl sınıfından türemesi gerekli. Bu kullanım dışında en kullanışlı yöntemlerden biri de User controlleri Ajax ile beraber kullanmak. Bu şekilde de herhangi bir user controlü Server.Execute metodu ile çalıştırıp, çıktısını string olarak elde edeceğiz. Bunun sonucunda da Ajax ile etkileşimli oldukça güzel birçok uygulama geliştirebiliriz. Şimdi bu kullanımlara göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net MVC'de Controller İşlemleri
Bu yazımda MVC'de Controller işlemlerinden bahsetmeye çalışacağım. Model - View - Controller üçlüsünün belki de en önemli noktası diyebiliriz. MVC ile oluşturduğumuz sistemde yapılan herşeyi kontrol ettiğimiz bir merkez olarak düşünebiliriz. Bu yazımda bu merkezde neyi nasıl yapabileceğimizden bahsedeceğim. Özellikle MVC'deki QueryString mantığını, Form işlemlerini nasıl gerçekleştirebileceğimizi ve View yönetimini ele alacağım. Bu yazımdan sonra MVC ile genel işlemleri nasıl yapabileceğimiz hakkında genel bir bilgi edinmiş olacağız. Şimdi sırayla Controller yönetme işlemlerimizi sırayla inceleyelim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
MVC ile Link İşlemleri (Html.ActionLink, Url.Action ve Özel Metot Oluşturma)
Bu yazımda MVC ile link işlemleri için kullandığımız metotları nasıl kullanacağımızdan ve kendimize özel metotları nasıl oluşturacağımızdan bahsedeceğim. Öncelikle HtmlHelper sınıfı altına yer alan taglarla beraber link üreten Html.ActionLink metodunu, daha sonra UrlHelper sınıfı altında yer alan ve sadece adres üreten (href değeri, form post adresi, vb..) Url.Action metodunu ele alacağız. Bunlar dışında kendimize özel, ihtiyaçlarımız doğrutulsunda bu metotları overload edebileceğimizi veya bu metotlar gibi başka metotları nasıl oluşturacağımıza bakacağız. Böylece MVC için Global.asax dosyamızda tanımlayacağımız Routes'lara göre (Url yapılarına) göre otomatik oluşan linklerimizi veya adreslerimizi oluşturabileceğiz. Şimdi adım adım bu işlemlere bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Temmuz Cumartesi 2009 13 50242 4,8
Javascript ile FCK Editör Kullanımı (Oluşturma, Değer Alma ve Diğer İşlemler)
Bu yazımda web projelerinde çok sık kullanılan html editörlerden olan FCK editörü Javascript ile nasıl kullanacağımızdan bahsedeceğim. Sitemin yönetim panelini tamamen Ajax ile hazırladım ve tüm işlemleri Ajax ile yani Javascript ile yapıyorum. Ajax işlemlerinde de editör değerini Javascript ile almam gerekiyor. Bunun için editörü Javascript ile nasıl kullanacağımıza baktım ve bu bilgileri sizlerle paylaşıyorum. Birçok kişi ihtiyaç duyacaktır. Ayrıca editöre veritabanından alınan bir değeri nasıl yükleyeceğimiz konusunda da bir ipucu paylaşacağım. Bu konuda daha önce birçok soru gelmişti. Şimdi FCK editörü Javascript ile nasıl kullancağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 16 Temmuz Perşembe 2009 29 22029 4,6
Jquery ile Tab Şeklinde Menü Hazırlama
Bu yazımda Jquery ile hazırladığım tab menü uygulamasını inceleyeceğiz. Birçok sitede kullanılan bir yapı. Son dönemde de okulda yaptığım bir projede ve de MVC ile hazırladığım yeni bloğumun yönetim panelinde kullandığım bir menü sistemi. Özellikle alışveriş sitelerinde ve çok kategorili sistemlerde tercih edilen bir menü sistemi. Basit olarak bir örnek hazırladım. Özellikle son dönemde tercih ettiğim saydamlığı bu örnekte de kullandım. Şimdi örneğimizin kodlarına ve nasıl yapacağımıza göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Temmuz Perşembe 2009 7 36996 3,1
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009