mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Hazırladığım Staj Raporu
Türk Telekom Ankara İl Genel Müdürlüğü'nde yapmış olduğum birinci stajım için hazırladığım ve okula teslim etmem raporu sizlerle paylaşıyorum. Rapor hazırlayacaklara örnek olması için ve içindeki bilgilerin bazılarına faydalı olabileceğini düşünüyorum. Raporda bahsettiğim ana konular ise; "Ağ Kavramları", "XDSL Teknolojileri", "IP Adresleri ve Alt Ağlar".
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 26 Ekim Pazar 2008 3 29606 4,0
DNS (Domain Name System - Alan Adı Sistemi)
İnternet ağını oluşturan her birim sadece kendine ait bir IP adresine sahiptir. Bu IP adresleri kullanıcıların kullanımı için www.site_adı.com gibi kolay hatırlanır adreslere karşılık düşürülür. DNS sunucuları, internet adreslerinin IP adresi karşılığını kayıtlı tutmaktadır. Sistem makine isimlerini IP adreslerine, IP adreslerini ise makine isimlerine çevirir. Bir DNS istemci bir bilgisayarın ismine karşılık IP adresini bulmak istediği zaman isim sunucuya başvurur. İsim sunucu, yani DNS sunucu da eğer kendi veritabanında öyle bir isim varsa, bu isme karşılık gelen IP adresini istemciye gönderir. DNS veritabanına kayıtların elle, tek tek girilmesi gerekir. DNS üstlendiği görev gereği hızlı olmak zorundadır. Bu yüzden sorgulamalar 512 byteden küçük ise UDP üzerinden çalışacaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 06 Eylül Cumartesi 2008 0 10409 1,0
Temel Ağ Kavramları
Ağ (network) kavramı, var olan kaynakların kullanıcılar tarafından beraber kullanılması, bilgiye ortak ulaşmaları ve buna bağlı olarak da maliyet ve zaman tasarrufu sağlanılması gereksiniminden ortaya çıkmıştır. Bir ağın oluşabilmesi için minimum iki makineye, bunlara takılı olarak ağ kartlarına ve de bağlantıyı sağlamak içinde kabloya ihtiyaç vardır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 26 Ağustos Salı 2008 0 15017 0,0
ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line)
ADSL Nedir?
Türkçe açılımı asimetrik sayısal abone hattı'dır. Mevcut bakır kablo altyapısı üzerinden özellikle ev ve küçük ölçekli işletmelerin multimedya ve yüksek hızlı veri haberleşmesi ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilen ADSL, veri taşıma band genişliği asimetrik olan bir modem teknolojisidir.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Ağustos Cumartesi 2008 0 12658 4,0
OSI Katmanları
OSI (Open Systems Interconnection - OSI ) referans modeli ISO tarafından 1984 yılında ortaya çıkarılmıştır. Türkçe açılımı; Açık Sistem Bağlantıları'dır. 7 katmandan oluşur.

OSI Katmanları
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 21 Ağustos Perşembe 2008 3 24514 5,0
Çalışmalar Devam Ediyor
Stajımı tamamlayalı 2 gün olamasına rağmen staj döneminde yaptığım ve siteme entegre edemediğim uygulamaları kısa sürede siteme entegre ederek hem sitemi geliştiriyor hem de boş zamanımı değerlendirmiş oluyorum. Bunun dışında önüzmüzdeki süreçte hem yazılarım devam edecek hem de diğer site çalışmalarına hız vereceğim. Özellikle arkadaşlarımla beraber düşündüğümüz olayı hayata geçirmeyi planlıyoruz. Ama öncelikle biraz dinlenmeye ve staj raporunu yazmak için zamana ihtiyacım var. Bunları hallettikten sonra çalışmalarıma ve yazılarıma hız vereceğim.
Bu kısa süre için herkese iyi çalışmalar dilerim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Ağustos Pazar 2008 1 11447 3,0
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009