mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Yazılım Geliştirme Süreç Modelleri
Bu yazımda yazılım mühendisliği dersinde görmüş olduğumuz yazılım süreç modellerinden bahsedeceğim. Yazılım ile ilgilenen ve küçük-büyük projelerde yer alan-alacak olan herkesin bilmesi gereken modellerdir. Geçmişten günümüze kullanılmış olan modellerden kısaca bahsederek bunları bilmemizin bizlere ne gibi katkılar sağlayacağını, ne gibi getirileri olacağını daha iyi anlayabiliriz. Yazılım geliştirmek için kullanacağımız bu modeller planlı çalışmamızı ve geliştireceğimiz yazılımları en iyi biçimde geliştirmemizi sağlaycaktır. Şimdi bu modellerin bir kısmına kısaca göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Mart Pazartesi 2009 1 39816 4,4
UML (Unified Modeling Language) ve Diagramları
Bu yazımda UML ve UML diagramlarını açıklamaya çalışacağım. Okulda almış olduğum yazılım mühendisliği dersinde gördüğümüz bu konuda edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istedim. UML yazılım geliştirme esnasında ihtiyaç üzerine ortaya çıkmış modelleme biçimidir. Günümüzde çoğunlukla yazılım projelerinde kullanılan bir modelleme biçimidir. Yazılım analiz ve tasarım birimlerini standart hale getirmek için geliştirilmiş bir yöntem olarakta kabul edilebilir. Temel olarak yazılımın Analiz, Dizayn, Kodlama ve Uygulama fonksiyonlarını gerçekleştirir. Bu fonksiyonları gerçekleştirmek için ise belli diagramları kullanır. Şimdi bu diagramların ne olduğuna bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Cache Coherence Kavramı
Bu yazımda okulda görmüş olduğum bilgisayar mimarisi dersinde ödev olarak verilen Cache Coherence kavramından bahsedeceğim. İnternette ve kitaplarda yaptığım araştırmalar sonucu genel bir sonuç çıkardım ve aşağıdaki gibi ele aldım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 11 Kasım Salı 2008 2 19180 0,0
DNS (Domain Name System - Alan Adı Sistemi)
İnternet ağını oluşturan her birim sadece kendine ait bir IP adresine sahiptir. Bu IP adresleri kullanıcıların kullanımı için www.site_adı.com gibi kolay hatırlanır adreslere karşılık düşürülür. DNS sunucuları, internet adreslerinin IP adresi karşılığını kayıtlı tutmaktadır. Sistem makine isimlerini IP adreslerine, IP adreslerini ise makine isimlerine çevirir. Bir DNS istemci bir bilgisayarın ismine karşılık IP adresini bulmak istediği zaman isim sunucuya başvurur. İsim sunucu, yani DNS sunucu da eğer kendi veritabanında öyle bir isim varsa, bu isme karşılık gelen IP adresini istemciye gönderir. DNS veritabanına kayıtların elle, tek tek girilmesi gerekir. DNS üstlendiği görev gereği hızlı olmak zorundadır. Bu yüzden sorgulamalar 512 byteden küçük ise UDP üzerinden çalışacaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 06 Eylül Cumartesi 2008 0 10731 1,0
Visual Studio ve IIS Olmadan Asp.net Projesi Çalıştırma
Son günlerde google`ın web ile ilgili kaynaklarını gezerken ilginç bir program gibi birşey buldum. Aslında program denemez ama çok güzel birşey. Bu program ile iis ve visual studio olmayan bir bilgisayarda asp.net projesini çalıştırabiliyoruz. Duyunca hemen denedim ve gayet hoşuma gitti. Ayrıca visual studio kadar yavaşta değil. Visaul studio`nun uzunca sürede açtığı siteyi çok kısa sürede açabiliyor.
Şimdi ise nasıl kullanıldığını anlatayım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 25 Temmuz Cuma 2008 15 33767 4,7
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009