ali
17 Mayıs Pazartesi 2010 13:33
#1
Merhaba.Ben gridview da verileri çekip gösteriyorum.
itemtemplate de div tagları arasına eVal ile icerigi alıp yazdırıyorum.ama veritabanından gelen veri icerisinde eger bosluk yoksa o gridview in içeriğinin bir kısmını alt satıra geçirmek yerine sağa doğru uzatıyor.itemtemplate içerisine tablo ekledim width degerlerini verdim herşeyi sabitledim ama durum yine aynı.Dediğim veriler başkası tarafından giriliyor o yüzden önlem almam gerekiyor.Ne yapmam gerekiyor acaba?Simdiden tesekkurler.
Merhaba. Bu sorun daha önce birkaç kez daha dile getirildi ama mantıklı düşünecek olursak hiç boşluk bırakılmadan yazılacak metnin uzunluğu çok fazla olmaz. Eğer olursa da html elementlerinin bozulması normaldir. Bu çoğu sitede böyledir. Ancak bunun önüne geçemk istiyorsan ek bir metot yazıp bu metotla verilerin uzunluğunu kontrol edip, belli bir karakterden uzun metni kesip araya boşluk atabilirsin. Ancak bu çok kullanışlı olmaz.
ali
17 Mayıs Pazartesi 2010 23:32
#3
Dediğin yöntemi denemiştim ama gerçekten kullanışsız oluyor.(stringi bölme,sağ tarafta bosluk gibi hatalar)
Bir de textbox içine yazdırıyorum width degerini sabit tutarak o zaman sorun olmuyor.Ama o zaman da texbox enabled=false yapmam gerekiyor ve kötü bir görüntü çıkıyor.Ayrıca yandaki scrollbar da cabası.
Textbox'ın enabled=false oldugundaki durumunun css ini ayarlamak ve scrolları göstermemek(aktif olmadıgında dahi) gibi bir sey yapılabilir mi?
CSS ile çözümü olabilir ama bu konuda şu anda bilgim yok. Ayrıca belirttiğim gibi böyle birşeyin söz konusu olması saçma gibi. Mantıklı işlemlerde boşluk olmadan çok uzun bir metnin olması zor.
ali
18 Mayıs Salı 2010 19:45
#5
dediğin gibi saçma ama bir kisi cıkar ve sırf siteye zarar vermek icin boyle bir yola basvurabilir.
Bunun önlemini almak icin soyledim.
Senin sitende böyle bir sorun var mı bilmiyorum,denemedim:))
Neyse yine de tesekkurler.Kolay gelsin.
Benim sitemde böyle bir kontrolü yapmadım ben. Ben kullanıcılardan gelen verileri kontrol ederek yayınlıyorum. Onun için böyle bir durum olması imkansız. Ancak CSS ile direk olmasa da dolaylı olarak böyle bir ihtimale karşı önlem alınabilir. Text kutusuna veya başka bir elemente overflow özelliği ile sabit bir genişlik verilir. Eğer genişlik aşılırsa overflow devreye girerek scroll oluşur ve sayfada bozulmaların önüne geçilebilir.
Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.
Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.