mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Linq in Action (E-Book)
Linq in Action (E-Book)Son zamanlarda linq konusu üzerine epey zaman ayırmıştım. Ancak henüz uygulama yapma fırsatı yada uygulama alanı bulamadım. Ancak şu sıralar geliştirdiğim ajax uygulamalarında linq teknolojisini de kullanmayı düşünüyorum. Bunun için linq ile neler yapılabileceği üzerine araştırmalarım ve çalışmalarım devam ediyor. Bu araştırmalar sırasında internette linq ile ilgili güzel bir kaynak daha buldum. Bu kaynağı hemen sizlerle paylaşıyorum. Oldukça güzel bir kaynak. Linq ile ilgilenmeseniz bile arşiviniz için sahip olmalısınız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Ekim Cuma 2008 0 14283 3,0
C Sharp'ta Operatör Overloading
Bu yazımda C Sharp'ta operatör overloading olayını nasıl yapabileceğimizi göstereceğim. Yapacağımız uygulamalarda yazdığımız kodlarda kullanabileceğimiz birçok operatör var. Bu operatörler bizim için belirlenmiş işlemleri yapıyor. Ancak bizler operatör overloading olayı ile istediğimiz operatöre istediğimiz görevi yükleyebiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Ekim Cumartesi 2008 0 12918 5,0
Sitenizi Her Konuda Test Edin
Sitenizi Her Konuda Test EdinWeb sitemiz varsa ve sitemize önem veriyorsak bir takım testlere tabi tutmalıyız ki sitemiz tüm kullanıcılara sorunsuzca başarılı biçimde hizmet verebilsin. Bu sitede websitenizi test edebileceğiniz sitelerin linkleri bir arada toplanmış ve siz websitenizin adresinizi yazıp, test edeceğiniz araçları kategorilerden seçip test sonuçlarını görebiliyorsunuz.

Bende bu siteyi arada kullanarak sitemin çeşitli konulardaki durumunu kontrol ediyorum.

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 06 Ekim Pazartesi 2008 0 12036 5,0
Jquery ve Ajax ile Edit Update İşlemleri
Bu yazımda jquery ve ajax ile veritabanındaki verileri nasıl değiştirebileceğimizi göstereceğim. Uzun zamandır düşündüğüm ancak şu anda yapmayı başardığım bu uygulamayı tamamen bitirdim. Data ile yüklediğimiz herhangi bir data kontrolünde (gridview, datalist, repeater... ) bu işlemi yapabileceğiz. Ancak bu işlemleri yaparken yine user control kullanacağız. User control üzerinde data yüklediğimiz kontroldeki datalar ile oynacağız. Kodlarımızı ve nasıl yapıldığını kısaca açıklayalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Ekim Salı 2008 23 32575 3,3
Asp.net'te Session ile Sayfaların Okunma Bilgisini Tutma
Bu yazımda hazırladığımız websitelerinde dinamik sayfaların bir kullanıcı tarafından okunup okunmadığını kontrol etmeyi göreceğiz. Yani Session ile kullanıcının bir sayfayı okuyup okumadığını belirleyeceğiz. Bu işlem ile sayfalarımızın okunma istatistiklerini daha gerçekçi daha doğru şekilde belirlemiş oluruz. Bu yazıyı yazmamım nedeni de kendi sitemde tuttuğum sayfaların okunma sayılarını kontrol etmeyişimdi. Ama artık Session ile kontrol ederek sayfaların kullanıcı tarafından okunup okunmadığını kontrol ederek, istatistikleri daha doğru şekilde tutuyorum.
Sözü uzatmadan kodlarımıza ve nasıl yaptığımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Ekim Çarşamba 2008 4 23120 4,3
Visual Studio'da Kendi Code-Snippet'lerimizi Kullanma
Bu yazımda Visual Studio kullanıp yaptığımız kodlamalarda daha da hızlanmak için kullanabileceğimiz hazır kod blokları - code snippet hazırlayıp kullanmayı göstereceğim. Kendimizi kodlamalarda geliştirdikten sonra biraz daha hızlanmaya ihtiyaç duyarız. Bu hızlanmayı ise kullandığımız programlama idesi önemli derece de etkiler. Visual Studio kodlamada bizlere oldukça hız kazandırıyor. Ancak yapacağımız bazı şeylerle daha da hız kazanabiliriz. Code snippet oluştrup kullanma yöntemi de bunlardan birisi.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Ekim Pazar 2008 1 15757 0,0
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009