mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ile Tooltip Uygulaması
Bu yazımda jquery ile tooltip uygulamasını kullanmayı göstereceğim. Bu uygulamayı kullanarak yaptığımız uygulamaları daha görsel daha kullanışlı hale getirebiliriz. Jquery ile artık daha görsel uygulamalar üzerinde çalışıyorum. Bu da bunlardan bir tanesi. Sizlerle paylaşarak, sizlere farklı bir yöntem sunmayı amaçladım. Umarım işinize yarar. Şimdi nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Ekim Pazar 2008 1 17189 5,0
Learn C# (Includes the C# 3.0 Features) E-Book
Learn C# (C# 3.0 Features) E-BookC Sharp hakkında güzel ve güncel bir kaynak. C Sharp dilini son güncellenmiş haliyle anlatan oldukça güzel bir kaynak. C Sharp 3.0 ele alınarak anlatılmış. Yeni özellikleri bu kaynaktan rahatlıkla kavrayabilirsiniz.

Güncel konuları içerdiği gibi C Sharp dilini ve tüm özelliklerini de tamamıyla anlatıyor. C Sharp ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca arşiviniz de olması gereken kaynaklardan bir tanesi. Her an C Sharp ile ilgili karşılaşacağınız sorunlarda başvurabilceğiniz bir kaynak.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 12 Ekim Pazar 2008 6 12947 3,7
C Sharp'ta Tarih Üzerinde İşlem Yapan Metotlar
Bu yazımda C Sharp ile tarih üzerinde işlem yapan metotlara ve özelliklerine değineceğim. Bu yazıyı hazırlamamın nedeni; bugünlerde bloğumda kullanmak üzere hazırladığım takvim uygulamasıdır. Bu uygulamada anlatacağım metotları ve özellikleri kullandım. Takvim uygulamasını okul yoğunluğu nedeniyle yapıp siteme entegre etmem biraz zaman alacak gibi. Ancak bu konuyu yaparken faydalandığım bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Ekim Pazartesi 2008 3 18757 3,7
Asp.net'te Accordion Uygulamasını Veritabanı ile Kullanma
Bu yazımda jquery yardımı ile yapılan accordion uygulamasını veritabanı ile doldurarak kullanmayı göstereceğim. Daha önce bu yazımda accordion uygulamasını basit olarak anlatmıştım. Şimdi ise bu uygulamayı bilgileri veritabanından çekerek oluşturacağız. Bunun için Asp.net kontrolü olarak Repeater kullanacağız. Kullandığımız bu repeaterı accordion uygulamasına uygun şekilde tasarlayacağız. Son olarakta istediğimiz verileri repeatera yükleyeceğiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » C Sharp 3.0 in a Nutshell (E-Book)
C Sharp 3.0 in a Nutshell (E-Book)C Sharp hakkında yine güzel ve güncel bir kaynak. C Sharp 3.0'ı güncel olarak anlatan, internette birçok reklamı ve tanıtımı yapılan güzel kaynaklardan birisi. İnternette dolaşırken karşılaştım ve incelediğimde içeriği, konuları oldukça hoşuma gitti. İlgilendiğim ve ilgilenmeyi düşündüğüm konuların çoğunu barındırdığını gördüm. Bu güzel kaynağı sizlerle de paylaşmak istedim. Güncel ve yeni olması C Sharp ile ilgilenenler veya eksiklerini kapatmak isteyenler için oldukça faydalı olacak. Ayrıca arşivimizde bulunması gereken kaynaklardan biri daha olduğuna inanıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Ekim Çarşamba 2008 4 13896 1,0
Asp.net ile Veritabanında Tutulan Verilerin Özetini Çekme
Bu yazımda internette çok sık kullanılan yöntemlerden biri olan verilerin özetini çekme olayını nasıl yapabileceğimizi anlatacağım. Bu işlemde asp.net ile c sharp kullanarak veritabanından çekeceğimiz verilein özet bilgisini elde edeceğiz. Bu olayı yapmak için birkaç yöntem kullanabiliriz. Kendi geliştireceğimiz yöntemlerle daha farklı yöntemlerde elde etmemiz mümkün. Ben bunlardan birkaçı hakkında bahsedeceğim. Bunların yanında birde Asp.net ile html taglar bulunan bir string verisinde ki html tagları temizleyerek sadece string'i elde etmeyi de göreceğiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 17 Ekim Cuma 2008 17 26031 3,7
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009