mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Hazırladığım Staj Raporu
Türk Telekom Ankara İl Genel Müdürlüğü'nde yapmış olduğum birinci stajım için hazırladığım ve okula teslim etmem raporu sizlerle paylaşıyorum. Rapor hazırlayacaklara örnek olması için ve içindeki bilgilerin bazılarına faydalı olabileceğini düşünüyorum. Raporda bahsettiğim ana konular ise; "Ağ Kavramları", "XDSL Teknolojileri", "IP Adresleri ve Alt Ağlar".
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 26 Ekim Pazar 2008 3 29618 4,0
Bloğumun Hiti ve Değerleri Artıyor (5000. Farklı Ziyaretçi)
Bloğumun Hiti ve Değerleri ArtıyorBloğumu son haline getirip, yayına koyduktan sonra yaklaşık 2 aylık süre içinde 5000. farklı ziyaretçi sayısına ulaşmış bulunuyorum. Bloğumu tam olarak Ağustos ayının ortalarında son haline getirdim ve o günden bu güne 5000 farklı ziyaretçi bloğumu ziyaret etti. Bu veriyi Google Analytics'e ve diğer ziyaretçi istatistik servislerinin verilerine dayanarak elde ettim. Ayrıca ziyaretçi sayısı dışında bloğumun Alexa değeri, pagerank değeri, arama motorlarındaki verilerin sayısı ve ziyaretçilerin yaptıkları yorumlar da artış durumunda. Bloğuma ziyaretçilerin çoğu arama motorları vasıtasıyla özellikle de Google vasıtasıyla ulaşıyorlar. Bugün itibariyle 5000. farklı ziyaretçi sayısına ulaştım ve bunun için tüm ziyaret edenlere teşşekürlerimi bir borç bilirim. Önümüzdeki dönemde yapacağım gerekli, değişik uygulama, çalışmalar ve paylaşımlar ile  bloğumu çok daha iyi bir konuma getirmeyi, faydalı paylaşımlara devam edeceğimi umut ediyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Ekim Pazartesi 2008 1 10360 0,0
Yeni İstatistik Servisi Cli.gs
Yeni İstatistik Servisi Cli.gsİnternette gezinirken güzel bir istatistik sitesine daha rastladım. Henüz yeni sayılır. Ancak verdiği bilgiler ve istatistikler nedeniyle gayet hoşuma gitti ve sizlerle paylaşma gereği duydum. Çünkü oldukça güzel istatistiksel veriler ve bilgiler sunuyor. Bu siteye buradan ulaşabilirsiniz. Hizmetlerden yararlanmak için siteye üye olmanız gerekiyor. Ayrıca verileri sadece siz görebiliyorsunuz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Ekim Pazartesi 2008 0 12344 0,0
Building XNA 2.0 Games (E-Book)
Building XNA 2.0 Games (E-Book)Microsoft XNA oyun geliştirme platformu ile artık çok daha rahat oyun geliştirilebiliyor. Bende arkadaşlarla beraber XNA ile ilgilenmeye başladık. Bunun için öncelikle kaynaklar edindik. Daha sonra ise XNA editörünü kurmamımız gerekti. XNA editörü Visual Studio ile beraber çalışmakta. Bir XNA projesini tıpkı C Sharp projesi gibi oluşturulmakta. Ayrıca XNA editörü DreamSpark projesi ile ücretsiz olarak anlaşmalı üniversite öğrencileri tarafından indirilebiliyor. Bende XNA ile ilgili olarak elime geçen ilk güzel kaynağı sizlere sunuyorum. Bu kaynak ile XNA 2.0'ı en baştan öğrenmeye ve kendinizi oyun programramlamada geliştirmeye başlayabilirsiniz. Kitap gayet anlaşılır ve örneklerle XNA'i bizlere daha anlaşılır ve daha basit olarak sunuyor.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Ekim Pazartesi 2008 6 13915 5,0
29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı Kutlarım
29 Ekim Cumhuriyet BayramıMustafa Kemal Atatürk 'Ya istiklal ya ölüm&' parolasıyla çıktığı yolda, bir ulusu bir araya getirme başarısını göstererek, tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen Türk mucizesini gerçekleştirip, 29 Ekim 1923'de Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu ve biz gençlere emanet etti. Tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlar, nice mutlu, beraber Cumhuriyet Bayramları görmeyi temenni ederim. Bu bayramı içine sindiremeyen, gaflet ve dalalet içinde bulunanlar ise elbet birgün cezalarını bulacaktır. Atatürk'ün kurup bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacağız.

Tüm milletimizin ve ulusumuzun Cumhuriyet Bayramını kutlarım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 29 Ekim Çarşamba 2008 2 13344 5,0
İnternet Hastalıkları
Kabul edin, bağımlısınız. Hepimiz bağımlıyız. Oyun oynamaya, internet başında sabahlamaya, blog yazmaya, YouTube arşınlamaya bağımlıyız. Meğer bu rahatsızlıklarımız artık literatüre de geçmiş, isimleri falan olan sorunlarmış.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Ekim Perşembe 2008 0 11335 0,0
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009