mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net ile Dinamik Site Yapımı (Örnek Uygulama)
Bir arkadaş benden sitemde kullandığım kategorileme mantığını yani dinamik bir site mantığını sordu. Bunun üzerine ben de hem arkadaşımız hem de bu konuyu merak edenlere bir çözüm bir örnek olması için basit bir uygulama yaptım. Bu uygulamada access veritabanı kullandım. Örnek; dinamik bir siteyi nasıl yapacağımızı gösteren bir uygulama oldu. Aşağıdaki linkten uygulamayı indirebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Aralık Pazartesi 2008 44 143297 4,3
Yoğun Dönemin Ardından
Yoğun Dönemin ArdındanSon birkaç haftadır sınavlarımın varolması, bitirmem gereken ödevler ve projeler nedeniyle çok yoğun bir dönem geçirdim. Bu yoğunluk nedeniyle bloğumda fazla paylaşım yapamadım. Dersler dışında çalışmalarıma fazla zaman ayıramadım. Bugün itibariyle sınavlarım bitti ve bayram tatili hazırlıkları başladı. Bayram tatilinde zaman ayıramadığım çalışmalarıma devam edeceğim, bloğumda elimden geldiğince paylaşıma devam edeceğim. Ayrıca bazı yeni konularda da çalışmalara başlayacağım. Bunlardan ilki de XNA ile oyun geliştirme. İlk olarak basit bir oyun yapmayı planlıyorum. Daha sonra aklımda olan bazı jquery uygulamalarını bitimeyi umut ediyorum. Önümüzdeki bayram tatili hem güzel bir bayram geçirmek, hem dinlenmek hem de eksikliklerimi tamamlamak için güzel bir fırsat. Umarım hepimiz için faydalı bir süreç olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Aralık Perşembe 2008 0 10255 0,0
.Net'te MySql ExecuteScalar Metodunu Kullanma
Bu yazımda MySql'de ExecuteScalar metodunu kullanmayı göreceğiz. Daha önce .Net ile MySql kullanmaya başlamıştım ve Ms Sql ile Access'ten farklı olarak birkaç sorunla karşılaşmıştım. Bunlardan biri de ExecuteScalar metodunun kullanımı idi. Şu ana kadar bu metodu kullanmamıştım. Diğer yöntemlerle işlerimi hallediyordum. Ancak bu metodun kullanımını da öğrendim ve sizlerle paylaşıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Aralık Cuma 2008 1 14935 4,3
Oracle Data Provider for .Net (E-Book)
Oracle Data Provider for .Net (E-Book)Okulda almış olduğum Veritabanı Uygulamaları dersinde görmüş olduğumuz Oracle veritabanı ve Visual Studio'da kullanımı hakkında güzel bir kaynak. Derste Oracle veritabanı görüyoruz ve ben .Net ile Oracle kullanımı üzerine gitmeyi düşünüyorum. En azından Visual Studio ve C Sharp ile Oracle kullanımını öğrenmek istiyorum. Bu yüzden çalışmalara başladım. Bu kaynağı da internetten buldum ve buradan paylaşıyorum. İlgilenenler için faydalı olacağını düşünüyorum. Programlama dili olarak Visual Basic kullanılmış ancak C Sharp bilen herkes rahatlıkla kulanımını anlayacaktır. Zira kaynak daha çok Visual Studio ve .Net ile beraber nasıl kullanabileceğimizi anlatmış. Önümüzdeki günlerde Oracle kullanımı ve Oracle ile hazırlayacağım uygulamaları buradan takip edebilirisiniz. Bunların yanında faydalı ders notlarını da buradan paylaşacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Aralık Cuma 2008 6 15290 5,0
Jquery ve Ajax ile FaceBox Kullanımı
Geçtiğimiz yoğun dönemde birkaç ödev üzerinde çalışırken hem arkadaşlarımın hem benim ihtiyacım doğrultusunda ajax ve facebox ile ilgili bir uygulamaya ihtiyaç duyduk. Bende bu ihtiyaç doğrutulsunda basit bir uygulama yaparak Ajax ve Facebox kullanımını anlatacağım. Öncelikle yaptığım uygulamada yazarlar ve kitaplar var. Kitapları görüntülerken yazarlar hakkında bilgi almak için kitabın yazarının ismine tıkladığımızda ajax ile yazar bilgilerini çekip, facebox ile kullanıcıya sunuyoruz. Böylece kullanışlı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Ayrıca örnekte veritabanı ilişkileri de mevcut. Bu bakımdan zengin bir uygulama oldu.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » 10.000 Farklı Ziyaretçiye Ulaştım - Teşekkürler
10.000 Farklı Ziyaretçiye UlaştımBugün itibariyle istatistik servislerinden elde ettiğim veriler sonucu on bin ziyaretçi sınırını aşmış durumdayım. Bir aydan fazla bir süre önce beş bininci ziyaretçi için teşekkür yazısı yazmıştım. Bu süreden sonra on bininci farklı ziyaretçi sayısına da ulaşmış durumdayım. Şimdiye dek sitemi ziyaret eden, yorumlarını, eleştirilerini bırakan, takip eden eden herkese teşekkürlerimi bir borç bilirim. Umarım paylaşımlara devam eder, zengin bir içerikle takip edenlere ve bilgiye ihtiyaç duyanlara bir nebze olsun yardımım olur. Zira şu ana kadar elde ettiğim içeriğin genişliği sayesinde bu ziyaretçi sayısına ulaşmış durumdayım. Bunların dışında sitemi ziyaret edenlerin yaptıkları yorumlar da beni oldukça memnun ve motive ediyor. Amacım fazla ziyaretçi çekmekten çok, paylaşım yaptığım konular hakkında  ilgilenenlere kaynak sağlamak, yardımcı olmak. Eğer bu hedefi tutturursam doğal olarak ziyaretçi sayısı da artacaktır.

Tekrardan sitemi takip ve ziyaret eden herkese teşekkürlerimi sunarım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Aralık Pazar 2008 3 11190 3,8
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009