mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
MySql'de Stored Procedure Tanımlama ve Kullanma
Bu yazımda MySql veritabanı ile stored procedure oluşturmayı ve kullanmayı göreceğiz. Bir önceki yazımda MySql ile fonksyion tanımlamayı ve kullanmayı görmüştük. Şimdi ise stored procedure oluşturmayı ve kullanmayı göreceğiz. Bu işlem bizlere programlama tarafında daha az kodlama yapmamızı, fonksiyonel çalışmamızı sağlıyor. Ayrıca yapacağımız işlemleri birçok farklı yol ile yapma fırsatı buluyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Aralık Çarşamba 2008 8 27022 3,0
Sürücü Belgesi - Ehliyet Alıyorum
Sürücü Belgesi - EhliyetYarın gireceğim motorlu taşıt sürücü adayı sınavı ile ehliyet almam için ilk adımı tamamlamış olacağım. Umarım bu sınavı başarıyla geçip, son adım olan sürüş sınavına girme hakkı kazanırım. Birçok arkadaşımın ehliyetinin olması ve olmayan arkadaşlarımın da teklifi ile başvuru yaptığım ehliyet meselesini bu yoğun dönemde başarıyla aşıp, ehliyetimi elime almayı umut ediyorum. Ehliyeti aldıktan sonra umarım araba alacak ve kullanacak kazancı elde etmek için de elime geçen fırsatları değerlendirmeyi düşünüyorum. Tüm yoğunluk arasında ehliyet işini atlatmak benim için oldukça güzel olacak.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 26 Aralık Cuma 2008 2 12722 5,0
Jquery'de Tanımlayıcı Değiştirme
Jquery'de Tanımlayıcı DeğiştirmeBu yazımda Jquery ile tanımlama yaparken kullandığımız işaretçiyi değiştirebileceğimizi göstereceğim. Jquery ile tanımlama yaparken standart olarak jQuery ve $ ifadelerini kullanmaktayız. Ancak jquery içinde yer alan noConflict fonksiyonu ile kendi tanımlayıcımızı da belirleyip kullanabiliyoruz. Ayrıca bu değişiklikle beraber standart tanımlayıcıları da kullanabiliyoruz. Kodlamalarımızı kişiselleştirmek ve basitleştirmek için güzel bir yöntem.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 26 Aralık Cuma 2008 2 13683 5,0
Jquery, Ajax ve FaceBox ile Edit Update Uygulaması - Örnek Uygulama
Jquery, Ajax ve FaceBox ile Edit Update Uygulaması - Örnek UygulamaDaha önce hazırlayıp duyurmuş olduğum Jquery, Ajax ve FaceBox ile hazırladığım edit update uygulamasını dosyalarıyla beraber sizlerle paylaşıyorum. Asp.net ile jquery ve ajax işlemlerini kullandığımız güzel bir proje oldu. Bu projede en önemli nokta Asp.net kontrolü olan User Control (kullanıcı kontrolleri)'leri ajax işlemlerinde etkin biçimde kullanmak. Aslında bu uygulama tamamen ajax ile User Controlleri kullanmaya dayanıyor. Bu yöntem ile bu uygulamayı ve buna benzer birçok uygulamayı rahatlıkla geliştirebiliriz. Ajax ile uygulama geliştirmek isteyen ayrıca ajax'ı kullanmayı öğrenmek isteyenler için güzel bir çalışma diyebilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Aralık Cumartesi 2008 12 22726 4,3
2008'in Değerlendirmesi 2009'un Hedefleri
2008'in Değerlendirmesi 2009'un Hedefleri2008'i uğurlamaya hazırlanırken bu yazıyı yazarak hem 2008'i değerlendirmeyi hem de 2009 hakkında hedeflerimi açıklayacağım. Geride bırakacağımız 2008 yılını hayatımda kendimi en fazla geliştirdiğim yıl olarak rahatlıkla söyleyebilirim. Bloğumu 2008 yılı içerisinde açtım. Web ile ilgilenmeye 2008 yılı ile beraber başladım. Görüldüğü gibi 2008 yılı hayatımda önemli adımlar attığım, hayatımın yönünü belirleyen bir yıl oldu. 2009 senesinde ise kendimi 2008 yılında olduğu gibi geliştirmeye ve bloğumu iyi bir noktaya getirmeye çalışacağım. 2008'de olduğu gibi çalışmalarım tüm hızıyla devam edecek.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Aralık Pazar 2008 3 9625 5,0
Asp.net ve Veritabanı Kullanarak Slayt Hazırlama - Örnek Uygulama
Bu yazımda hazırlamış olduğum slayt uygulamasını anlatacağım ve bu çalışmayı sizlerle paylaşacağım. Asp.net ve veritabanı kullanarak slayt uygulaması hazırlamayı göstermeye çalışacağım. Slayt hazırlamak için daha önce sitemde de yazmış olduğum multiupload yöntemini kullanacağım. Upload ederken hem resim / fotoğrafları upload edeceğiz hem de her bir foroğraf / resim için thumbnail oluşturacağız. Slayt oluştururup slayt hakkında bilgileri ise veritabanında tutacağız. Veritabanında her slayt için bir satır kullanacağız. Slayt içinde yer alan fotoğraf / resim isimlerini bir karakter yardımı ile birleştirip string olarak tek bir alanda tutacağız. Böylece veritabanını en iyi şekilde kullanmış oluyoruz. Slaytları da kullanıcıya sunarken jquery ile lightbox fotoğraf slaytını kullandım. Her slayt fotoğraflarını grup halinde kullanıcya sunabiliyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009