mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Microsoft Yaz Okulu Projemiz - Cengaver
Microsoft Yaz Okulu Projemiz - CengaverBu yazımda Microsoft Yaz Okulu sonunda hazırladığımız ve bizlere birinciliği getiren projemizi tanıtacağım ve paylaşacağım. Her Microsoft Yaz Okulu döneminde son hafta bir proje gerçekleştirilir. Biz de dört kişi olarak ( Ben - Mehmet Duran, Oğuz Yılmaz, Alper Öcalan ve Sinan Özkan) XNA ile bir oyun yapma kararı aldık. Oyunu tamamen baştan yazdık ve bir gün gibi kısa sürede hazırladık. Hazırladığımız bu oyun bizlere birinciliği ve hediye olarak birer adet kitap getirdi. Oyunumuza "Cengaver" adını verdik. Uzay boşluğunda karşısına çıkan düşmanları yok etmeye çalışan ve zorluk dereceleri olan bir oyun. Bir günde oldukça güzel bir çalışma oldu ve bu güzel çalışmayı sizler paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Ağustos Cumartesi 2009 6 14061 3,2
Blog Tutmaya Başlayalı 1 Yıl Oldu
Blog Tutmaya Başlayalı 1 Yıl OlduBugün itibariyle kullandığım blog alt yapısını oluşturup, ciddi olarak blog tutmaya başlayalı 1 oldu. Sitemi her ne kadar daha önce açmış olsam da bir süre blog alt yapımı oluşturmaya çalışmış, birkaç denemeden sonra şu anda kullandığım ve uzun yıllar kullanacağım bloğumun alt yapısını kullanmaya başlamıştım. Bu süre içinde değişimler olsa da alt yapıda fazla bir değişim olmadı ve aynı alt yapı üzerinde çalıştım. Bir yıllık süreç sonunda bloğumun önemli bir konuma geldiğini düşünmekteyim. Hazır blog sistemleri ile yarışacak bir sistem olduğunu düşünüyorum. Şu ana dek yapmış olduğum paylaşımlar ve bunların getirileri oldukça memnuniyet verici. Bu işe başlarken bu konuma geleceğimi düşünmüyordum ama zamanla herşeyin olabileceğini farkettim. Yazımın devamında bir yıllık süreçteki istatistiksel bilgilere ulaşabilirsiniz. Umarım nice yıllar paylaşımlara ve insanlara ulaşmaya devam ederim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Ağustos Salı 2009 4 11013 4,7
Asp.net ve Asp.net MVC'de Binary Olarak Dosya (Upload - Download) İşlemleri
Bu yazımda dosya upload ve kaydetme işlemlerinde dosya tipini binary olarak kullanmaktan bahsedeceğim. Bu konuyu hem Asp.net ile hem de MVC ile nasıl yapacağımızı göstereceğim. Asp.net ile hazırladığım örneği de sizlerle paylaşacağım. Uğraştığımız bir projede dosyaları binary olarak veritabanında tutmamız isteniyor. Daha önce yaptığım tüm uygulamalarda dosyaları bir hedefe upload edip, bilgilerini veritabanına kaydediyordum. Bu sefer dosyanın tamamını veritabanında tutuyoruz. Dosyaları güvenli bir biçimde muhafaza edebileceğimiz ancak veritabanında geniş yer tutan bir yöntem. Şimdi hem Asp.net hem de MVC için yazacağımız kodlara göz atalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net MVC'de ActionResult Türleri
Bu yazımda MVC'de yer alan Action metotların dönderebilecekleri ActionResult türlerinin neler olduğunu sizlerle paylaşacağım. MVC ile ilgilenenlere bu türlerin çok faydalı olacağını düşünüyorum. Özellikle Asp.net'teki bazı şeyleri MVC ile yapmak istediğimizde bu ActionResult türleri oldukça faydalı olacaktır. Controller bölümünde yazdığımız ve sistemdeki tüm işlemleri kontrol ettiğimiz Action metotların dönderecekleri bu türlere sırayla bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Ağustos Cumartesi 2009 0 31275 5,0
Bloğumda ve Projelerimde Kullandığım RSS Sınıfı
Bu yazımda bloğumda kullandığım ve bundan sonra ihtiyaç olan tüm projelerde kullanacağım RSS class'ını sizlerle paylaşıyorum. Birçok kişi için oldukça zahmetli iştir ve birçok kişi buna ihtiyaç duyar. Ben de bloğumu yapmaya başladığımda ihtiyaç duyduğum konuların başında bu geliyordu. Şimdi ise bu işlemi yapacak olan kendi class'ımı hazırladım ve kullanıyorum. Xml bir sonuç üretiyoruz ve bunu Linq to Xml ile basitçe gerçekleştiriyoruz. Ayrıca her türlü .Net projelerimizde (.Net 3.5 gerekli) kullanabileceğimiz bir class oldu. Umarım ihtiyaç duyanlara ve ilgilenenlere faydalı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009