mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Yeni (Büyük İhtimalle Son) Bir Eğitim Yılı Daha
Yeni (Büyük İhtimalle Son) Bir Yıl DahaBugün itibariyle yeni -büyük ihitimalle benim için son- bir eğitim yılına başlamış oluyoruz. Eğitim hayatımda 15 yılı geride bıraktım ve 16. yıla bugün itibariyle başlıyorum. İnsan hayatı için oldukça önemli bir zaman dilimi. Hele ki insanın en verimli çağının olması da ayrı bir önem katıyor! Ancak ülkemizdeki eğitim sistemi bu kadar önemli bir zaman dilimini geçirmek için biraz caydırıcı bir etmen. Ancak tüm bu şartlara rağmen bu zamanı geçirmiş bulunuyoruz. Umarım gün geçtikçe herşey yerine oturur. Artık eğitim hayatımda son seneye gelmiş bulunuyorum. Son sene oldukça yoğun geçecek gibi görünüyor. Projeler, bitirme projeleri, iş telaşı, askerlik konusu gibi birçok telaş bekliyor. Umarım benim, arkadaşlarım, okulum ve ülkem için başarılı, hayırlı bir eğitim yılı olur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Eylül Pazartesi 2009 2 10516 3,7
Blog Tutmaya Başlayalı 1 Yıl Oldu
Blog Tutmaya Başlayalı 1 Yıl OlduBugün itibariyle kullandığım blog alt yapısını oluşturup, ciddi olarak blog tutmaya başlayalı 1 oldu. Sitemi her ne kadar daha önce açmış olsam da bir süre blog alt yapımı oluşturmaya çalışmış, birkaç denemeden sonra şu anda kullandığım ve uzun yıllar kullanacağım bloğumun alt yapısını kullanmaya başlamıştım. Bu süre içinde değişimler olsa da alt yapıda fazla bir değişim olmadı ve aynı alt yapı üzerinde çalıştım. Bir yıllık süreç sonunda bloğumun önemli bir konuma geldiğini düşünmekteyim. Hazır blog sistemleri ile yarışacak bir sistem olduğunu düşünüyorum. Şu ana dek yapmış olduğum paylaşımlar ve bunların getirileri oldukça memnuniyet verici. Bu işe başlarken bu konuma geleceğimi düşünmüyordum ama zamanla herşeyin olabileceğini farkettim. Yazımın devamında bir yıllık süreçteki istatistiksel bilgilere ulaşabilirsiniz. Umarım nice yıllar paylaşımlara ve insanlara ulaşmaya devam ederim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Ağustos Salı 2009 4 11011 4,7
Neler Yapıyorum, Yapacağım?
Tatil dönemindeyim ve Microsoft Yaz Okulu'nda staj yapmayı bekliyorum. Bloğumda reklam olarak yazdığım bir yazı ile bloğumdan ilk paramı kazandım. Önümde yaklaşık 1 ay süre var. Bu sürede hem dinleniyor hem de son dönemde ilgimi çeken Asp.net MVC ile ilgileniyor olacağım. MVC ile ilgili çalışmalarım başladı. İlk işim bloğumu MVC ile yazmak. Bunun bir bölümü tamamlandı ve az bir bölüm kaldı. Çalışmamı bitirdikten sonra bloğumu MVC ile hazırladığım şekilde yayınlayacağım. Bu şekilde SEO değerleri oldukça gelişecek ve daha fazla kişiye ulaşacağım. Ayrıca MVC ile ilgili edindiğim bilgi ve tecrübelerimi çalışmalarım bittikten sonra bloğumda paylaşacağım. Bu çalışma döneminde maalesef bloğumda fazla paylaşım yapamayacağım. Geçen yıl olduğu gibi bu sene de oldukça verimli bir tatil dönemi geçireceğimi düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 24 Haziran Çarşamba 2009 2 12409 4,4
Yeni Bir Final Dönemi
Yeni Bir Final DönemiBugün itibariyle okulumuzda finaller başlamış olup, ben de ilk finalimi olmak için yarını beklemekteyim. Benim için yarın başlayacak olan final dönemi iki hafta sürecek ve son bulacak. Bu süreci yaşayanlar ve yaşayacak olanlar tıpkı benim gibi ve resimdeki gibi oldukça yorgun, sıkıntılı, stresli oluyorlar. Bu dönemde ders çalışma veya sınavların stresi sebebiyle pek fazla birşey yapılamıyor. Bunun için bu süreç içinde bloğumla ve özel çalışma konularımla fazla ilgilenemeyeceğim. Ancak finallerin ardından çalışmalarıma ve paylaşımlarıma kaldığım yerden devam edeceğim. Umarım bu stresli dönemi yaşayacak olan herkes ve ben bu dönemi en iyi şekilde geride bırakırız. Başta kendime olmak üzere herkese başarılar diliyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Haziran Pazartesi 2009 1 12610 4,6
Okul ve Projeler
Okul ve ProjelerYeni dönemin başlamasının ardından yeni dersler ile beraber yeni projeler yapmamız gerekiyor. Bu dönem proje bakımından oldukça zengin geçecek. Almış olduğum derslerden 3 tanesinde proje geliştirmemiz gerekiyor. Benim en büyük avantajım ise bu projelerin web tabanlı olacak olması. Çalışmalara yavaştan başladım ve projelerde ağırlıklı olarak Ajax teknolojisini kullanmaya çalışacağım. Bazı projeleri tek olarak bazılarını da grup olarak yapacağız. Yazılım mühendisliği dersinde web tabanlı bir proje istendi ve bunun için kendi bloğumu gözden geçirip proje olarak sunacağım. Veritabanı sistemleri dersinde de web tabanlı bir proje istendi. Bunun için arkadaşım Sinan Özkan ile beraber bir proje yapacağız. Son olarak web uygulamaları dersinde Jquery ve Ajax konusunu ele alıp hem proje hazırlayıp hem de seminer tarzında bir sunum yapacağım. Umarım hepsi başarılı olur ve amacına ulaşır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 21 Şubat Cumartesi 2009 0 11471 5,0
Tatil Bitti. Yeni Bir Dönem Daha Başlıyor
Bugün yarıyıl tatilinin son günü ve yeni bir dönemin başlangıcına kendimi hazırlamaya çalışıyorum. Üniversite hayatımın üçüncü yılı içindeyim ve altıncı döneme başlayacağım. Okul hayatı, yaşadığımız heyecan, stres ve koşuşturma ile inanılmaz derecede hızlı geçiyor. Geçtiğimiz dönem oldukça yoğun geçti ve üç hafta kadar bir süre dinlenme fırsatı bulduk. Bu zaman dilimini de geride bıraktık ve yoğun geçeceğini beklediğim bir dönemin daha arifesindeyiz. Umarım herşey hepimiz için iyi olur diyerek bu döneme giriş yapmaya hazırlanıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 15 Şubat Pazar 2009 7 11131 3,5
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009