mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
jQuery Ajax ile Arama Merkezi (Uygulamam)
jQuery Ajax ile Arama Merkezi (Uygulamam)jQuery Ajax kullanarak geliştirdiğim Arama Merkezi uygulamamı hazırlamış bulunuyorum. Şimdilik sadece Google üzerinde arama yaparak sonuçları alıyorum. Arama yapılacak sayfa sayısı ile web veya Türkçe arama seçeneğini de seçeneklerden seçebiliyoruz. Kısa sürede hazırladığım için şimdilik bu kadar. Ancak en kısa zamanda diğer arama motorları seçeneği, belirli bir siteyi arama seçeneği (site hakkında edinilen sonuçların detayları - Linq kullanarak yapacağım) gibi seçenekleri ekleyerek kullanışlı bir servis haline getirmeyi düşünüyorum. Tüm işlemler Ajax ile gerçekleşmekte ve sonuçlarda sayfalama yapılmakta. Dün öğlen başladığım ve akşam bitirdiğim bu uygulamayı sizlerla paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net ve Ms Sql ile Dataları Sayfalama İşlemi
Bu yazımda bir önceki yazımda anlattığım mysql ile dataları sayfalama işlemini Ms Sql ile nasıl yapabileceğimizi göstereceğim. Mysql ile sayfalama işlemi için Mysql'in komutlarından olan limit komutu ile sayfalama yapıyoruz. Ms Sql'de ise sayfalama yapmak için satır sayılarını veren fonksiyonu kullanacağız. Bu fonksiyon ile tablomuzda sanki satır numaralarını tutan bir alan oluşturuyormuşuz gibi bir sorgu kullanarak bu satır numaraları ile sayfalama işlemini yapacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net ve Mysql ile Dataları Sayfalama İşlemi
Bu yazımda web ortamında Mysql ile aldığımız verileri sayfalamayı anlatmaya çalışacağım. Bu yöntemi kendi sitemde kullanıyorum ve bir arkadaşın nasıl yaptığımı sorması üzerine bu yazıyı hazırlamaya karar verdim. Yazmayı planladığım, oldukça faydalı olacağını düşündüğüm bir yöntem. Bu yöntem ile bloglarda, forum sitelerinde, haber sitelerinde gördüğümüz sayfalama işlemlerini çok rahat yapabiliriz. Sayfalama için gereken adımlara ve yapmamız gereken işlemlere bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 20 Aralık Cumartesi 2008 7 21610 4,8
Jquery ve Ajax ile Dataları Sayfalama İşlemi
Bu yazımda jquery ve ajax ile verileri nasıl sayfalayabileceğimizi göstereceğim. Bu örnekle beraber jquery ve ajax uygulamalarında url verisinde parametre kullanmayı göreceğiz. Zira sayfalama işleminde de bu parametre olayını kullanacağız. Parametre ile tıpkı Querystring mantığı ile çalışacağız. Sayfa bilgilerini bu parametre ile alıp datalarımızı çekeceğiz. Bunun için kodlarımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » MySql'de limit ve rand Kullanımı
Sitemi MySql ile yaparken mysql'de birçok şey öğrendim. Daha doğrusu bazı şeyleri biliyordum ama hiç kullanmamıştım. Sitemde kullanarak tamamen öğrenmiş oldum. Şimdilik bunlardan rand ve limit fonksiyonlarına değineceğim. Özellikle limit fonksiyonu MySql'de olan ve benim en beğendiğim ve sitemde en çok kullandığım fonksiyon. Peki bunlarla neler yapabiliriz?
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Ağustos Cuma 2008 0 28656 4,2
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009