mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
jQuery Ajax ile Arama Merkezi (Uygulamam)
jQuery Ajax ile Arama Merkezi (Uygulamam)jQuery Ajax kullanarak geliştirdiğim Arama Merkezi uygulamamı hazırlamış bulunuyorum. Şimdilik sadece Google üzerinde arama yaparak sonuçları alıyorum. Arama yapılacak sayfa sayısı ile web veya Türkçe arama seçeneğini de seçeneklerden seçebiliyoruz. Kısa sürede hazırladığım için şimdilik bu kadar. Ancak en kısa zamanda diğer arama motorları seçeneği, belirli bir siteyi arama seçeneği (site hakkında edinilen sonuçların detayları - Linq kullanarak yapacağım) gibi seçenekleri ekleyerek kullanışlı bir servis haline getirmeyi düşünüyorum. Tüm işlemler Ajax ile gerçekleşmekte ve sonuçlarda sayfalama yapılmakta. Dün öğlen başladığım ve akşam bitirdiğim bu uygulamayı sizlerla paylaşmak istedim.

Yaklaşık bir yıl önce Google'ın arama sonuçlarını elde etme ve bunlar üzerinde işlem yapma hakkında çok meraklıydım. Araştırmalarım da olmuştu. Google'ın web servisler ile arama hakkında hizmetler sunduğunu öğrenmiştim ancak Google bu hizmetleri kaldırmıştı. Bu yüzden sonuç alamamış ve ileri bir tarihe bu konuyu ertelemiştim. Ertelediğim tarih bugünmüş. Sonuçları web servis veya başka servis olmadan direk olarak Google'ın sayfalarından elde ediyorum. Şimdilik bu yöntemi paylaşmayacağım.

Arama dışında çeşitli sorgulama servislerini de hazırlamayı düşünüyorum. Fırsat bulduğumda hepsini hazırlayıp sizlerin kullanımına sunacağım.

Bu uygulamayı yapmaya dün öğlen aniden başladım ve sonuç almamla birlikte akşama bitirdim. Benim için ani oldu ama güzel oldu. :D

Arama Merkezi'ne buradan ulaşabilirsiniz.

Umarım hepimiz için hayırlı olur.

İyi Çalışmalar.
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Sürücü Belgesi - Ehliyet Alıyorum Jquery ile Değişir Alan Yapımı (Güncelleme) Jquery ile Typing Uygulaması (Harf Harf Yazdırma) Asp.net MVC ile İlgili Birkaç Bilgi Animated Gif Producer ile Gif'ler Hazırlayın
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
Ahmet 09 Ağustos Pazar 2009 11:25 #1
Güzel bir uygulama.Tebrik eder,başarılarının devamını dilerim =))
Hasan Alper Öcalan 09 Ağustos Pazar 2009 20:01 #2
Tebrikler Mehmet. Çalışma performansınında gayet iyi olduğunu göz önüne alacak olursak güzel bir yöntem geliştirdiğin aşikar :)
Metin Eskili 10 Ağustos Pazartesi 2009 11:26 #3
Güzel olmuş ama kodları da paylaşsan tam süper olacaktı :) ordan puan kırdım değerlendiriken :D
Mehmet Duran 10 Ağustos Pazartesi 2009 20:34 #4
Merhaba. Yazımda da belirttiğim gibi bu konuda kod paylaşımı bir süre yapmayacağım. Konuyla ilgili yapacaklarımı yaptıktan sonra elbette kodları ve yöntemleri paylaşırım. Yazıyı iyi veya kötü oylamak güzel ama kodların bu oylamada kriter olması biraz düşündürücü. ;)
Tolgahan 11 Ağustos Salı 2009 11:40 #5
Güzel bir çalışma olmu eline saglık mehmet hocam
Efe 13 Ağustos Perşembe 2009 17:54 #6
başarılı bir çalışma olmuş tebrikler..
zülküf küçüközer 08 Eylül Salı 2009 19:39 #7
Merhaba, Merak ettim, bu uygulamada herhangi bir HTML parser API kullandın mı, yoksa Regular Expression ile mi linkleri buldun?
Mehmet Duran 08 Eylül Salı 2009 20:53 #8
Bu uygulamada sayfaların sonuçlarını tek tek alıp tagları parse ettim ve sonuçları aldım. Herhangi bir API kullanmadım. Bu şekilde düşündüğüm birkaç uygulama daha var. Aslında bu uygulamaya birkaç arama motoru seçeneği daha eklemek istiyorum. Önümüzdeki dönemde fırsat buldukça geliştirmeye çalışacağım.
zülküf küçüközer 08 Eylül Salı 2009 21:43 #9
Birini yaptıktan sonra diğerini de yapmak kolay olur tahminim, ister google ister yahoo :)
Mehmet Duran 08 Eylül Salı 2009 22:15 #10
Aynen öyle. Ancak ramazanda olacak gibi gözükmüyor. :D Sonuçta o arama motorlarının kaynaklarını incelemek ve sonuçları ayıklamak gerekiyor.
Hakan Atalay 26 Ekim Pazartesi 2009 18:43 #11
Paylaşmak güzel demişsin ama kodları paylaşmamışsın? Bence bunu burada bu şekilde yayınlamanın anlamı yok.
Mehmet Duran 26 Ekim Pazartesi 2009 19:21 #12
Paylaşmak güzel ama hazıra konmak hiç güzel değil. Böyle bir yaklaşımda olman yaptıklarımı, yazdıklarımı bilmediğini gösterir. Birşeyin anlamlı olup olmamasını belirtmek herkese düşmez. Bunu yapmak için anlamlı çalışmaların olması gerekir. Eğer böyle şeyleri gösterebiliyorsan başım üstünde yerin var. Ancak herşeye hazır konuyorsan maalesef herşeyde anlam arama.
Hakan Atalay 30 Ekim Cuma 2009 13:49 #13
Ben 15 yıldır turkiye ve özellikle amerikada yazılım geliştiren bir abinim. Senin sitende yayınladığın makalelerin çok daha detaylılarına rahatlıkla ulaşabilme imkanına sahibim. Türkiye de senin siten biraz dikkatimi çekmişti. Bu örnekle benim herhangi bir işim yok ben sana daha kapsamlı benzerini istersen göndereyim. Ama şuna üzüldüm: verdiğin yanıt ve yaklaşım yanlış. O örneğe o şekilde bakmak kimin ne işine yarayacak? Amacın nedir bu makaleyi bu şekilde yayınlamakta?
Mehmet Duran 30 Ekim Cuma 2009 16:03 #14
Tekrar merhaba. Öncelikle yaklaşım iki taraflıdır ve bence iki tarafta buna dikkat etmelidir. Cevabımın fazla abartılı olduğunu düşünmüyorum. Bu yazının ve buna benzer yazıların amacını anlamak için sitemde paylaştığım yazılarıma bakabilirsiniz. Sadece kod paylaşmıyorum, paylaşma zorunluluğum da yok. Bu türlü yazıları örnek olsun, fikir versin, kullanılan diller ile neler yapılabilir gibi sorulara yanıt vermede yardımcı olmak için hazırlıyorum. Bu örnek de bunlardan biri. Ayrıca yaptığım örnek bu amaçlar dışında direk olarak kullanılabilecek bir örnek. Örneğin websitelerin arama motorunda hangi sonuçlarda kaçıncı sıralarda çıktığını görebiliyoruz. Bu ve buna benzer yaptığım ve paylaştığım uygulamaların amacı bu. Hem öğreniyorum hem de birşeyler üretmeye çalışıyorum. Umarım amacımı anlamışsınızdır. Sizin gibi tecrübeli biri için amaçsız sayılabilir ama sıfırdan başlayanlar için yol gösterici örnekler olduğunu düşünüyorum. Saygılar.
Onur Demirel 01 Aralık Salı 2009 16:19 #15
Başarılı bir çalışma gerçekten.Senin dediğin gibi google 'ın web servislerle ilgili bir hizmeti olmadığına göre geriye tek bir seçenek kalıyor tahminimce oda örn: google.com?abc=deneme bu şekilde googla istekte mi bulunuyorsun.Teşekkürler.
Mehmet Duran 01 Aralık Salı 2009 19:53 #16
Evet aynen dediğin gibi google'a istekte bulunup sayfanın kodlarından sonuçları ayıklayarak arama sonuçlarını elde ediyorum.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Kimse sana senden iyi öğüt veremez.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009