mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Google Hizmetleri
Google webmasterlar için bir çok hizmeti hayata geçirdi ve internette büyük söz sahibi olmasının nedenlerinden biride bu tür uygulamalara önem vermek oldu. Bu hizmetlerde gerçekten webmasterlar ve site sahipleri için çok güzel hizmetler. Tabi web ile ilgilenen herkes bunları biliyordur. Ancak bilmeyenler için biraz bilgi vermek istedim. Ayrıca site yapan ve web ile ilgilenen herkes bu hizmetleri kullanmalıdır.

Google Site Yöneticisi Araçları

Bu hizmete gmail hesabınız ile kaydolup var olan site veya sitelerinizi google`ın dizinine eklenmesi için google`a bildiriyorsunuz. Bu bildirimi sitenizin adresini bildirerek veya varsa sitenizin web haritasını bildirerek yapabilirsiniz. Tabi bunu yaptıktan sonra google sitenizi indeksledikten sonra sitenizin google`da ki tüm istatistiklerini takip edebilir, sitenizin hangi kelimelerle arandığını öğrenebilirsiniz.
Ben bu hizmeti kullanıyorum ve yaptığım tüm siteleri bu yolla google`a bildirim yaptım ve google sitelerimi kısa sürede indeksledi.

Google Analytics

Bu hizmet ile de sitenizin ziyaretçi istatiklerini takip edebilirsiniz. Google`ın bu hizmeti ile sitenizin istatiklerini çok ayrıntılı bir şekilde görebiliyorsunuz. Bu hizmete de yine gmail hesabınız ile kaydolabiliyorsunuz.

Bu hizmetler ile sitelerinizi daha doğru bir biçimde yönetip, google ve diğer arama motorlarından daha çok ziyaretçi çekip, onların istatistiklerini görebilirsiniz. Ben her 2 hizmeti de kullanıyorum ve gayet faydası oldu. Herkesin kullanmasını tavsiye ederim.

İyi Çalışmalar!
Mehmet Duran 01 Ağustos Cuma 2008 0 10802 1,0
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar Bloğumun Google Pagerank Değeri 2 Oldu Bloğumun Google Pagerank Değeri 1 Oldu Google Adsense İlk Ödeme Asp.net'te Jquery ve Ajax Kullanarak Email Gönderme Google Chrome Kullanıma Hazır
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
Bu Yazı Hakkında Henüz Yorum Yapılmamış.
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Hata yapmayan bir insan genellikle hiçbirşey yapmıyordur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009