mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Yorumlar ve Yorum Ekleme Bölümü Güncellendi
Hostumun ajax desteği sağlaması sebebiyle sitemde birtakım değişimler gerçekleşti. Artık ajax işlemlerini kendi sitemde de kullanmaya başlıyorum. İlk olarak yorum ekleme bölümünü ajax ile yaptıktan sonra şimdi de yorumları sayfaya yazdırırken ajax kullanıyorum. Ayrıca yorumlar üzerinde sayfalama yaparak kullanıcılara sunuyorum. Şimdilik her yazıda yorumlar beşerli olarak sayfalanıyor. İlerde bu sayıyı kullanıcının tercihine bırakacağım. Böylece kısa bir sürede sitemde ajax için radikal değişiklikler yapmış durumdayım.

Bu değişimlerin etkileri neler olacak ?

Değişimleri tanıtımını yaptığım, örnek uygulamalar geliştirdiğim ajax teknolojisini sitemde kullanmak ve kullanıcılara bilgiyi hızlı biçimde sunmak amacıyla gerçekleştirdim. Ancak bu değişimlerin sitem üzerinde etkisi olacaktır. En başta arama motorları yorumları sayfanın kaynağında göremeyecek ve indeksleme yaparken yorumları değerlendiremeyecek. Böylece siteme arama motorlarından gelen ziyaretçiler aradıkları, istedikleri bilgi için erişecekler. Ayrıca ajax ile bu değişimleri yapmam kullanıcıların sitemde daha hızlı gezinmelerine ve daha çabuk bilgiye ulaşmalarını sağlayacaktır. Ayrıca spam, reklam amacıyla yapılan yorumların etkisi azalacaktır.

Ayrıca bu değişimler sayesinde birçok uygulama yaptığım ve paylaştığım ajax teknolojisini kendi sitemde de kullanmış oluyorum. Böylece ajax ile ilgilenenlere ajax'ı kullanma açısından ve kullanım alanları hakkında örnek olduğumu düşünüyorum.

Umarım bu değişimler sitem için hayırlı olur. Ziyaret edenlerin, takip edenlerin ve kullananların hoşuna gider. Bu konuda fikir, öneri, eleştiri ve düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Mehmet Duran 23 Aralık Salı 2008 6 15375 3,1
Bookmark and Share
Bu Yazıyı Değerlendirin.
Konuyla İlgili Olabilecek Diğer Yazılar jQuery 1.4 Yayınlandı lesswordmorework.com | Oğuz Yılmaz - Site Tanıtımı Jquery ile Typing Uygulaması (Harf Harf Yazdırma) Javascript ile Sayaç (Kronometre) Yapımı 'Uzaktan Sınav Projesi'
Yorumlar
Yorum Yaz
RSS Yorum Takibi
mehmet kabaklı 23 Aralık Salı 2008 02:18 #1
merhaba. cok güzel yapmışsın gercekten. internet ortamındaki nadir guzel bloglardan bi tanesi diyebilirim.
onur 14 Mayıs Perşembe 2009 07:17 #2
cevabini ak47_siegen@mynet.com adresine yollayabilirsin. ajaxla ilgili bi kac sey okuyunca kafam karisti. senin siteni görünce sana sorayim dedim =)) (foruma yazsaydin deme sakin=)) ajax ile sayfa/site yapabilmem icin php, asp gibi dilleri mutlaka kullanmak zorunda miyin? yoksa mesela bu sitede yorum yazma gibi bi islem islem icin, sayfaya ajax eklemem yeter li mi? (muhtemelen ilk sik dogru -.-)
Mehmet Duran 15 Mayıs Cuma 2009 00:08 #3
Merhaba. Ajax javascript tabanlı bir teknoloji ve kullanmak için php, asp gibi dilleri kullanmak şart değil. Ancak Ajax ile bu dilleri kullanarak etkileşimli uygulamalar geliştirilmekte. Yani server taraflı kodları Ajax ile çalıştırıp dinamik uygulamalar yapılmakta. Örnek olarak verdiğin yorum ekleme işleminde verileri veritabanına eklediğim için veya mail attığım için server taraflı kodlama olması gerekiyor. Php, Asp olmadan da Ajax kullanılabilir ama söylediğim gibi etkileşimli uygulamalar için kullanılması gerekir.
Hakan 30 Ocak Cumartesi 2010 10:20 #4
Açıkçası Türkçe js ve ajax tutorial kaynak sitesi diyebileceğim ender sitelerden birisi. Çlaışmalarını ve paylaşımlarını takip ediyor ve sizi takdir ediyorum.. Teşekkürler
Mehmet Nazif 02 Şubat Salı 2010 20:25 #5
Merhaba Mehmet Kardeşim.Gercektende mükemmel bir blog hazırlamıssın..Hani derler ya yediğin önünde yemediğin arkanda die..İşte öle bi siteden bahsediyorum..Çok beğendim,çok faydalı.Başarılarının devamını diliyorum çok teşekkürler..
emre 25 Haziran Cuma 2010 18:56 #6
Başarılar Mehmet kardeşim
İsim :
Site :
Yorum :

Buradan bu yazıya ait yorumları RSS olarak takip edebilirsiniz.

Bu servis ile yazılara eklenen yorumları RSS ile takip ederek konu ile ilgili başkaları tarafından yapılan yorumları veya konuyla ilgili sorduğunuz sorulara verilen cevapları görebilirsiniz.
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009