Asp.net ile Dizine ve Dizindeki Dosyalara Ulaşma
Bu yazımda bir dizine ve bu dizindeki dosyalara nasıl ulaşabilceğimizi anlatmaya çalışacağım. Bu uygulamayı yapmak için Asp.net ve System.IO kütüphanesi altında ki DirectoryInfo sınıfını kullanacağız. Bu hazır sınıf ile dizine, dizindeki tüm dosyalara ve bu dosyaların bilgilerine ulaşabiliyoruz. Sözü fazla uzatmadan bu uygulamayı nasıl yapacağımıza bakalım.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
08 Eylül Pazartesi 2008
4
19866
1,0
Sitenizi Tüm Browserlar'da Test Edin
Website sahipleri sitelerini tasarlarken tasarımın tüm browserlarda düzgün bir şekilde çıkması için bir bozulmanın olmaması için titiz davranırlar. Ancak yağtığımız tasarımları test etmek için bilgisayarımızda tüm browserların olması gerekir. Ancak tavsiye edeceğim site ile tüm browserların bilgisayarınızda yüklü olmasına gerek kalmayacak. Bu site ile websitenizin tüm web browserlardaki görüntüsünü elde edebiliyorsunuz. Böylece yaptığınız tasarımı tüm browserlarda rahatlıkla test edebiliyorsunuz.
Site adresini girip ve test etmek istediğiniz browserları seçip sonuçlara belli bir süre içinde ulaşabilirsiniz.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
08 Eylül Pazartesi 2008
1
17516
4,0
PDF Oluşturucu (CutePDF Writer)
Bu günlerde staj raporunu yazıyorum ve word ile yazacağım bu raporu pdf formatına çevirmemn gerekiyor. Bunun için araştırma yaptım ve birçok program buldum. Ancak çoğunu paralı oldukları için kullanamadım. Sonunda CutePDF Writer isimli bu programı buldum. Ücretsiz bir program ancak kullandığınız zaman bir kaç reklam açıyor ama olsun. Sorunsuzca dosyaları pdf formatına dönüştürüyor.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
07 Eylül Pazar 2008
1
13899
3,0
Asp.net'te Jquery ve Ajax ile Veritabanına Kayıt Ekleme
Bu yazımda jquery ve ajax kullanarak veritabanına kayıt eklemeyi anlatacağım. Aslında daha önce anllattığım jquery örneklerinde olduğu gibi yine webmethod kullancağız ve bu webmethod ile kayıt ekleyerek, jquery ajax uygulamasında bu webmethodu kullanacağız. Yaptığım örneği görmek için
buraya bakabilirsiniz.
Uygulamamızın kodlarına bakacak olursak:
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
07 Eylül Pazar 2008
14
34790
4,2
DNS (Domain Name System - Alan Adı Sistemi)
İnternet ağını oluşturan her birim sadece kendine ait bir IP adresine sahiptir. Bu IP adresleri kullanıcıların kullanımı için www.site_adı.com gibi kolay hatırlanır adreslere karşılık düşürülür. DNS sunucuları, internet adreslerinin IP adresi karşılığını kayıtlı tutmaktadır. Sistem makine isimlerini IP adreslerine, IP adreslerini ise makine isimlerine çevirir. Bir DNS istemci bir bilgisayarın ismine karşılık IP adresini bulmak istediği zaman isim sunucuya başvurur. İsim sunucu, yani DNS sunucu da eğer kendi veritabanında öyle bir isim varsa, bu isme karşılık gelen IP adresini istemciye gönderir. DNS veritabanına kayıtların elle, tek tek girilmesi gerekir. DNS üstlendiği görev gereği hızlı olmak zorundadır. Bu yüzden sorgulamalar 512 byteden küçük ise UDP üzerinden çalışacaktır.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
06 Eylül Cumartesi 2008
0
10730
1,0
Jquery ve Ajax ile Xml Dosyaları Okuma
Bu yazımda jquery ile xml belgeyi okuyup, bu belgede ki verileri kullanmayı anlatmaya çalışacağım. Jquery ile uzun zamandır ilgileniyordum ve artık bu konu ile ilgili paylaşımlara başladım. Bu örnekte xml belgeyi jquery ajax ile okuyup, verileri çekip herhangi bir html kontrole yazdırmayı göstereceğim. Kodlarımıza ve xml belgemize bakacak olursak:
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
05 Eylül Cuma 2008
6
27784
4,4