mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Javascript (Ajax) ile Elde Edilen Datetime Türündeki Veriyi İşleme
Bu yazımda Ajax işlemlerinde elde edilen Datetime (C#) türündeki bir veriyi Javascript tarafında nasıl işleyeceğimizi göstermeye çalışacağım. Ajax işlemlerinde nesneler üzerinden işlem yapabiliyoruz. Bu işlemlerde verileri json veya xml formatta elde ediyoruz. Elde ettiğimiz veri türü string, int, vb. gibi genel türde değilse çeşitli dönüştürme işlemleri yapmamız gerekebilir. Bu veri türlerinden biri de Datetime veri türüdür. Linq to Sql vb. gibi bir araç kullanıyorsak veya kendi nesnelerimiz ile çalışıyorsak ve bu nesneler Datetime türünde değişken içeriyorsa Ajax işlemlerinde bu verileri kullanabilmek için basit bir çevirme işlemi yapmamız yeterli oluyor. Bu çevirme işlemini ve örneği yazıının devamında bulabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Sql Sorgusu ile Tarihe Göre Veri İstatistikleri (Arşiv Mantığı)
Bu yazımda Sql sorgulaması ile veritabanında tutulan veriler hakkında tarihsel olarak istatistiksel bilgileri nasıl elde edebileceğimizi göstermeye çalışacağım. Silverlight kullanarak sitemde İstatistikler bölümü hazırladım ve bir takım istatistikleri burada paylaşıyorum. Ayrıca Arşiv bölümünü de aynı mantık ile hazırladım. Daha önce buradaki yazımda aynı işlemi programatik olarak yapan bir örnek hazırlamış ve paylaşmıştım. Ancak orada bu yazımdakinin aksine birçok kez veritabanı bağlantısı olmakta. Burada ise tek veritabanı sorgusu ile veriler elde edilmekte. Bu şekilde bu örneğe ihtiyaç duyanların ve Sql sorgulamaları ile örnek arayanların işine yarayacağını düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » jQuery Takvim Eklentim (Datetimepicker Uygulamam)
Bu yazımda daha önce javascript ile hazırladığım takvim uygulamasını jQuery ile entegre edip eklenti olarak hazırladım. Daha önce buradaki yazımda javascript ile hazırladığım takvimi (datetimepicker) tanıtan bir yazı yazmıştım. Oradaki script kodları tekrar gözden geçirip uyarlayarak jQuery ile takvim eklentisini hazırladım. Şu anda hazırladığım eklenti her uygulamada rahatlıkla kullanılabilir. Ancak tek eksik yönü tarih formatını el ile belirlemek. Ancak bu eksiği tamamlayıp tam bir uygulama haline getirmeyi düşünüyorum. Hazır format fonksiyonları olsa da format işini takvimde olduğu gibi kendim hazırlamak istiyorum. Bunu da en kısa sürede yapacağım. Şimdi eklentimize ve nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Javascript ile Datetimepicker Uygulamam
Daha önce Ajax kullanarak hazırlamış olduğum ve kodlamasını C# ile yapmış olduğum takvim uygulamasını tamamen Javascript kodlamarı ile hazırladım ve sizlerle paylaşıyorum. Buradan uygulamanın son halini görebilirsiniz. Böylece oldukça hızlı bir uygulama elde etmiş oluyoruz. Kodlamaları C#'tan javascript'e çevirirken bazı noktalarda sıkıntı olsa da sınavlarımın arasında can sıkıntısından kurtulmak amacıyla bu uygulamayı javascript ile hazırladım ve artık tüm uygulamalarda rahatlıkla kullanılabilecek bir uygulama haline geldiğini düşünüyorum. Umarım güzel ve kullanışlı bir çalışma olmuştur.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ve Ajax ile Hazırladığım Datetimepicker - Örnek Uygulama
Bu yazımda daha önce jquery ve ajax ile hazırlamış olduğum ve sitemde duyurmuş olduğum datetimepicker uygulamasını sizlerle paylaşıyorum. Aslında bu uygulamayı daha fonksiyonel hale getirip paylaşmayı düşünüyordum. Ancak pek zaman ayıramadım. Bu haliyle de çok rahatlıkla kullanabileceğimiz bir çalışma oldu. Daha önce belirttiğim gibi bu uygulamayı tamamen kendi kodlamam ile oluşturdum. Takvim uygulamasında takvimi tamamen kendi hesaplamalarımla oluşturuyorum. Ayrıca takvimde istediğimiz kadar gezinme yapabiliyoruz ve istediğimiz herhangi bir tarihi seçebiliyoruz. Jquery ve ajax ile oldukça faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net ile Arşiv Bölümü Hazırlama - Örnek Uygulama
Bu yazımda hazırladığımız projelerde kullanabileceğimiz arşiv bölümünü nasıl yapabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Öncelikle anlatacağım arşivleme uygulaması kendi sitemde kullandığım arşiv bölümüne benzemektedir. Aylara göre eklediğim verilerin sayısını gösteriyorum ve bunlardan birini seçtiğimizde seçtiğimiz tarihe ait verileri görebiliyoruz. Bu yazımı da tamamen bu örnek üzerine hazırladım. Öncelikle hazırlamış olduğum uygulamayı buradan görebilirsiniz. Şimdi ise bu uygulamanın mantığına ve nasıl yaptığıma bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009