mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ve Ajax ile Hazırladığım Datetimepicker Uygulaması
Bu yazımda Jquery ve Ajax kullanarak hazırladığım datetimepicker uygulamasından bahsedeceğim. (Buradan uygulamayı görebilirsiniz.) Daha önce takvim uygulamasını bitirmiş ve bahsetmiştim. Şimdi ise bu uygulamayı bir adım daha ileri götürerek datetimepicker uygulamasını hazırladım. Bu uygulama ile projelerimizde tarih değeri alacağımız zaman hazırlamış olduğum datetimepicker uygulamasını rahatlıkla kullanabiliriz. Aslında .Net içinde hazır bir takvim kontrolü var. Ancak bu uygulamayı ve takvimi tamamen kendim yaptım. Kendi projelerimizde tamamen kendi uygulamalarımızı hazırlamak ve kullanmak bizlere kolaylık ve esneklik kazandıracaktır.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
C Sharp'ta Tarih Üzerinde İşlem Yapan Metotlar
Bu yazımda C Sharp ile tarih üzerinde işlem yapan metotlara ve özelliklerine değineceğim. Bu yazıyı hazırlamamın nedeni; bugünlerde bloğumda kullanmak üzere hazırladığım takvim uygulamasıdır. Bu uygulamada anlatacağım metotları ve özellikleri kullandım. Takvim uygulamasını okul yoğunluğu nedeniyle yapıp siteme entegre etmem biraz zaman alacak gibi. Ancak bu konuyu yaparken faydalandığım bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Ekim Pazartesi 2008 3 18757 3,7
Asp.net'te Jquery ve Ajax ile Server Zamanını Alma
Bu yazımda ilk kez jquery kullanarak asp.net'te ajax uygulaması geliştirmeyi ve webmethod kullanarak serverdan zamanı elde etmeyi anlatacağım. Önümüzdeki günlerde jquery ve ajax uygulamaları ile ilgili yazılarımı ve geliştirdiğim uygulamaları takip edebilirsiniz. Şimdilik başta da dediğim gibi sadece serverdan zamanı alacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 04 Eylül Perşembe 2008 2 16865 5,0
C Sharp'ta Kendi Tarih Formatımızı Belirlemek
C sharp kullanarak programladığımız web veya windows programlarında tarih formatları projemiz için önemlidir. Ayrıca daha detaylı gösterimler de projemizin çekiciliğini artırabilir. Şimdi tarih bilgisini nasıl formatlayacağımızı yani kendi formatımızı oluşturmayı göreceğiz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 30 Ağustos Cumartesi 2008 0 14978 5,0
Sql'de Datetime Alanından Yılı ve Ayı Belirleme Fonksiyonu
Veritabanında tuttuğumuz verilerin hangi tarihte eklendiğini hangi tarihte oluşturulduğunu tutuyorsak ve daha sonra bu tarihlere göre işlem yapacaksak sql'de kullancağımız bazı fonksiyonlar var. Öncelikle tarih bilgilerini veritabanında datetime veya date olarak tutarız. Bu verileri ise daha sonra yapacağımız uygulamalarda kullanırız.(arşiv tutma gibi...) Mesela biz belli bir tarihte eklenen verileri almak istiyorsak aşağıdaki gibi bir komut ve sql fonksiyonlarını kullanabiliriz:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 20 Ağustos Çarşamba 2008 8 39686 3,3
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009