Web.config Dosyası Üzerinde İşlemler (Module Ekleme, Çıkarma)
Bu yazımda daha önce paylaştığım '
HttpModule Kullanımı' yazısında eksik olan module'ün programatik olarak aktif veya pasif edilmesini göstermeye çalışacağım. Aslında yapacağımız iş xml bir dosya olan web.config dosyasına node eklemek ve silmek yani
xml parsing yapacağız. Örnek olarak module ekleme ve çıkarma işlemini yapan kodları paylaşacağım. Ancak bu kodları uyarlayarak web.config üzerinde tüm işlemleri yapabiliriz. Web.config üzerinde tuttuğumuz veya tutmamız gereken verileri bu şekilde ekleme çıkarma yaparak dinamik bir sistem olarak hazırlayabiliriz. Örnek olarak module ekleme ve çıkarma kodlarına bakalım.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
15 Ekim Perşembe 2009
8
25746
4,1
Kullandığım Email Sınıfı (Çoklu Mail ve Dosya Gönderimi)
Bu yazımda bloğumda kullandığım, çoklu mail ve dosya gönderimi yapabildiğim Email sınıfını paylaşıyorum. Maillerimi özellikle bloğuma gelen soruları cevaplamak için yazmış olduğum bu sınıfı kullanıyorum. Yazımın devamında ekran görüntüsünü de sizlerle paylaşacağım. Oldukça faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Yine projelerimize direk olarak ekleyip kullanabileceğimiz bir sınıf. Birden fazla kişiye mail atabiliyor ve istediğimiz kadar da dosya gönderebiliyoruz. Şimdi bu sınıfa ve nasıl kullancağımıza bakalım.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
08 Eylül Salı 2009
21
27293
5,0
Asp.net ve Asp.net MVC'de Binary Olarak Dosya (Upload - Download) İşlemleri
Bu yazımda dosya upload ve kaydetme işlemlerinde dosya tipini binary olarak kullanmaktan bahsedeceğim. Bu konuyu hem Asp.net ile hem de MVC ile nasıl yapacağımızı göstereceğim. Asp.net ile hazırladığım örneği de sizlerle paylaşacağım. Uğraştığımız bir projede dosyaları binary olarak veritabanında tutmamız isteniyor. Daha önce yaptığım tüm uygulamalarda dosyaları bir hedefe upload edip, bilgilerini veritabanına kaydediyordum. Bu sefer dosyanın tamamını veritabanında tutuyoruz. Dosyaları güvenli bir biçimde muhafaza edebileceğimiz ancak veritabanında geniş yer tutan bir yöntem. Şimdi hem Asp.net hem de MVC için yazacağımız kodlara göz atalım.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
18 Ağustos Salı 2009
11
24944
4,1
Web.config'de Dosya Upload için Gereken Ayarlar
Bu yazımda upload veya multiupload işlemleri sırasında sorun yaşamamak için yapmamız gereken ayarlardan bahsedeceğim.
Buradaki ve
buradaki yazımda upload olaylarını anlatmıştım. Ancak büyük boyutlu dosyalar kullanıldığında eğer ayarları belirtmemişsek hatalarla karşılaşmaktayız. Bu hataları gidermek için projemizin web.config dosyasında aşağıdaki gibi ayarlarmalar yapmalıyız. Bu şekilde dosya upload işlemleri sırasında karşılaşabileceğimiz sıkıntıları engelleyebiliriz.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
13 Ağustos Perşembe 2009
2
19701
5,0
Asp.net MVC'de Dosya Upload İşlemleri (Multi Uploading)
Bu yazımda MVC ile dosya upload işlemlerini nasıl gerçekleştireceğimizi göstereceğim. Göstereceğim yöntemle hem tek bir dosyayı hem de çoklu dosyayı upload edebileceğiz. Ayrıca dosya upload kontrollerini de dinamik olarak kullanıcı oluşturabilecek ve bunu jQuery ile yani javascript ile yapacağız. Bu şekilde servera az yük binmiş olacak. Server sadece gelen dosya upload isteklerini karşılayıp, dosyaları alacak. Oldukça kullanışlı ve esnek bir yapı. Bloğumda yer alan "
Fotoğraflarım" bölümünü tamamen bu şekilde oluşturmaktayım. Şimdi bu upload (multi upload) olayını MVC ile nasıl yapacağımıza bakalım.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
05 Ağustos Çarşamba 2009
18
34452
4,3
Asp.net ve Jquery Ajax ile Dizindeki Dosya ve Klasörleri Listeleme
Bu yazımda Jquery Ajax kullanarak dizindeki dosya ve klasörleri listelemeyi göstermeye çalışacağım. Yönetim panelinde sitemde yer alan dosyaların içeriklerini değiştirebilmek için bu uygulamayı hazırladım. Ancak paylaşacağım örnekte sadece dosya ve klasörleri listeleyeceğiz. Listeleme işlemini de tree olarak yapacağız ve gösterimde klasör ile dosya ikonları kullanarak birbirlerinden ayırt edeceğiz. Ayrıca sınırsız şekilde dizindeki dosyaları listeleyip görünteleyebileceğiz. Yani iç içe klasör sayısında herhangi bir sınır yok. Bu uygulamayı nerelerde kullanabiliriz. Bu şekilde menü hazırlayabiliriz veya yönetim panelinde kolaylık olması için dosyaların dizinleri elde edip link verebiliriz veya benim yaptığım gibi dosyaları seçip içeriğini düzenleyebiliriz. Listelemeden sonra yapılacak olan işlemleri size bırakalım ve kodlarımıza bakalım.
Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran
12 Temmuz Pazar 2009
15
27679
4,7