mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Web.config'de Dosya Upload için Gereken Ayarlar
Bu yazımda upload veya multiupload işlemleri sırasında sorun yaşamamak için yapmamız gereken ayarlardan bahsedeceğim. Buradaki ve buradaki yazımda upload olaylarını anlatmıştım. Ancak büyük boyutlu dosyalar kullanıldığında eğer ayarları belirtmemişsek hatalarla karşılaşmaktayız. Bu hataları gidermek için projemizin web.config dosyasında aşağıdaki gibi ayarlarmalar yapmalıyız. Bu şekilde dosya upload işlemleri sırasında karşılaşabileceğimiz sıkıntıları engelleyebiliriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 13 Ağustos Perşembe 2009 2 19276 5,0
Asp.net MVC'de Dosya Upload İşlemleri (Multi Uploading)
Bu yazımda MVC ile dosya upload işlemlerini nasıl gerçekleştireceğimizi göstereceğim. Göstereceğim yöntemle hem tek bir dosyayı hem de çoklu dosyayı upload edebileceğiz. Ayrıca dosya upload kontrollerini de dinamik olarak kullanıcı oluşturabilecek ve bunu jQuery ile yani javascript ile yapacağız. Bu şekilde servera az yük binmiş olacak. Server sadece gelen dosya upload isteklerini karşılayıp, dosyaları alacak. Oldukça kullanışlı ve esnek bir yapı. Bloğumda yer alan "Fotoğraflarım" bölümünü tamamen bu şekilde oluşturmaktayım. Şimdi bu upload (multi upload) olayını MVC ile nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Asp.net ile Multiupload
Bu makalem de multiupload konusundan bahsedeceğim. İnternette bu konuda makaleler vardı ancak bunları bir türlü çalıştıramadım. Ancak bu konunu üstüne gittim ve yapmayı başardım. Şimdi başlayalım.
Öncelikle basit bir şekilde bir veritabanı hazırlıyoruz ki upload ettiğimiz dosyaları kaydedelim. Ben küçük bir slayt için tasarladım bunu.
Şimdi kodlara bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Büyük işler gibi, büyük düşüncelerinde davula ihtiyaçları yoktur.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009