mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Ascii Generator dotNET
Bu program ile resimlerinizi karakterlerden oluşmuş bir text dosyasına çevirebilirsiniz. Daha doğrusu bir text dosyasında resminizin karakterlerden oluşmuş görüntüsünü elde edebilirsiniz. Programın boyutu oldukça küçük. Setup olmadan direk çalıştırabiliyorsunuz.

Buradan daha fazla bilgi alabilir ve programı indirebilirsiniz.

İyi Çalışmalar!
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 09 Ağustos Cumartesi 2008 0 11624 1,0
Vectorel Wallpapers (10 Adet)
10 adet vektörel duvar kağıdı. Web projelerinizde, masaüstü bilgisayarlarınızda kullanabilceğiniz gayet hoş 10 adet vektörel duvar kağıdı.

Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 08 Ağustos Cuma 2008 0 11734 0,0
Lightbox Fotoğraf Slaytı
İnternette bir çok site de görmüşüzdür. Fotoğraf slaytı yapımında bu sistem kullanılıyor. Bu sistemi ise Lokesh Dhakar isimli kişi geliştirmiş. Bunu yaparken javascript ve css kullanmış. Fotoğraf slaytı hazırlamak için gayet güzel bir uygulama. Bunun örneğini kendi sitemde galerim bölümünde görebilirsiniz. Ayrıca bu uygulamayı kullanan birçok site var.

Peki bu uygulamayı nasıl kullanacağız?
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 05 Ağustos Salı 2008 1 17552 5,0
Javascript ile Manşet Yapımı
Javascript ile manşet alanı birçok sitede kullanılan bir yöntem. Özellikle haber sitelerinde kullanılıyor. Bende bunun yapılışını basit bir şekilde anlatacağım. Öncelikle yapacağımız uygulamanın görüntüsü şöyle olacak.




Şimdi de yazacağımız javascript kodlarına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 11 Temmuz Cuma 2008 37 30088 4,0
Asp.net ileThumbnail Oluşturma
Yaptığımız uygulamalarda resimlerle ve fotoğraflarla çok sık uğraşırız. Bazen bunların kendi ebatlarının dışın da  daha küçüğüne ihtiyaç duyarız. Bunun için thumbnail yani küçüğünü hazırlayıp kullanmamız gerekir. Bunu asp.net kullanarak şöyle yapabiliyoruz:

Öncelikle sayfamıza upload edeceğimiz resmi veya fotoğrafı alacağımız bir fileuplaod ve fileupload tetikleyecek bir buton ekliyoruz. Daha sonra normal resimleri veya fotoğrafları ekleyeceğimiz bir images klasörü ve bunun da içine oluşturacağımız küçük resimler için thumbs klasörü ekliyoruz.   Son olarak buton_click içinde çağaracağımız aşağıdaki metodu yazıyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Haziran Cumartesi 2008 14 23692 5,0
Asp.net ve Javascript ile Slayt
Bu makalemde asp.net ve javascript kullanarak bir resim slaytı oluşturmayı anlatacağım. Bu örneği kendi sitemde de `galerim` bölümünde kullanmıştım. Öncelikle neleri kullanacağımızı anlatayım. Elimizde fotoğrafların adreslerini tutan bir veritabanı var. Bu veritabanının nasıl oluşturulacağını diğer makalemde anlatmıştım. Buradan o makaleye ulaşabilirsiniz.
Kullanacağımız javascript fonksiyonları aşağıdaki gibidir. Bu fonksiyonları html buton veya istediğiniz herhangi bir kontrolün onclick eventında kullanacağız.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Haziran Perşembe 2008 0 19743 3,6
Hizmet amaçlı işler başarıya, kar amaçlı olanlar ise başarısızlığa yöneliktir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009