mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Bloğumun Google Pagerank Değeri 2 Oldu
Bloğumun Google Pagerank Değeri 2 OlduBugün itibariyle bloğumun pagerank değeri 2 oldu. Daha önce Eylül ayında 1 olan pagerank değeri yeniyıl başlangıcında yapılan güncellemeler ile 0 olmuştu. Nisan başında yapılan yeni güncellemeler ile bloğumun yeni pagerank değeri 2 olmuş durumda. Aslında pagerank değeri ve diğer değerlerin benim için pek bir önemi yok. Benim amacım bildiklerimi faydalı gördüklerimi paylaşarak ilgilenenlere faydalı olabilmek ve fikir verebilmek. Şimdiye dek bu hedefimin gerçekleşmesi için uğraştım. Bunun üstüne de bu gibi değerlerin artması paylaştığım bilgilerin değeri olsa gerek. Umarım bundan sonra paylaşımlara devam eder ve ilgilenenlere, takip edenlere faydalı, fikir verici bilgiler sunarım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 02 Nisan Perşembe 2009 1 10897 3,7
Bu Kadar da Olmaz ....
Bu yazımı emeğime saygı göstermeyen, yaptığım bazı uygulamaları alıp onlarca sitede kullanan emek hırsızı (hırsızları) için yazıyorum. Ben bloğumda yaptığım uygulamaları ilgilenen arkadaşlara örnek olması için ve eğitici olması için hazırlıyorum. Ancak geldiğimiz noktada görüyorumki bu hedefimden sapmalar olmuş. Ben hiç bir arkadaşımın örnekleri alıp ticari amaç olmadan kullanmasına birşey diyemem. Umarım yaptıklarımı ticari amaçla kullanan (kullananlar) ne kadar ağır saygısızlık ve emek hırsızlığı yapıldığının farkındadır. Gördüğüm kadarıyla kopyala / yapıştır yapmayı dahi bilmeyen bu insanların bu türlü iş yapmalarına şaşırıyor ve onları yüce Allah'ın adaletine bırakıyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Bloğumun Hiti ve Değerleri Artıyor (5000. Farklı Ziyaretçi)
Bloğumun Hiti ve Değerleri ArtıyorBloğumu son haline getirip, yayına koyduktan sonra yaklaşık 2 aylık süre içinde 5000. farklı ziyaretçi sayısına ulaşmış bulunuyorum. Bloğumu tam olarak Ağustos ayının ortalarında son haline getirdim ve o günden bu güne 5000 farklı ziyaretçi bloğumu ziyaret etti. Bu veriyi Google Analytics'e ve diğer ziyaretçi istatistik servislerinin verilerine dayanarak elde ettim. Ayrıca ziyaretçi sayısı dışında bloğumun Alexa değeri, pagerank değeri, arama motorlarındaki verilerin sayısı ve ziyaretçilerin yaptıkları yorumlar da artış durumunda. Bloğuma ziyaretçilerin çoğu arama motorları vasıtasıyla özellikle de Google vasıtasıyla ulaşıyorlar. Bugün itibariyle 5000. farklı ziyaretçi sayısına ulaştım ve bunun için tüm ziyaret edenlere teşşekürlerimi bir borç bilirim. Önümüzdeki dönemde yapacağım gerekli, değişik uygulama, çalışmalar ve paylaşımlar ile  bloğumu çok daha iyi bir konuma getirmeyi, faydalı paylaşımlara devam edeceğimi umut ediyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Ekim Pazartesi 2008 1 10350 0,0
Bloğumun Google Pagerank Değeri 1 Oldu
Bloğumun Google Pagerank Değeri 1 OlduBloğumun google pagerankı bugün itibariyle 1 oldu. Birçok blog arasında bu değer az da olsa bu kadar kısa sürede bu gelişme beni oldukça memnun etti. Blogumu tam olarak geçtiğimiz ağustos ayında tamamlayarak yayına sokmuştum. Bu süre içinde hem sitemi ziyaret eden kullanıcı sayısı arttı hem de sitemin bu gibi değerleri yükselmeye başladı. Bu gelişmelerin kısa sürede olması ve emeklerimin karşılığını alıyor olmam beni oldukça memnun etti. Bunda sonra çok daha iyi olacağını ve bu değerleri başarılı blogların değerlerine ulaştırmayı umut ediyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Eylül Cumartesi 2008 3 10958 0,0
Google Chrome Kullanıma Hazır
Google ChromeGoogle yeni browserı Google Chrome'u nihayet kullanıma sundu. Dün ürünün duyurulduğu ve gün boyunca tanıtımının yapıldığı ürün akşam saatlerinden itibaren kullanıcılar sunuldu. Google Chrome ile birçok yenilik geldiği söyleniyor. Ayrıca Google Mozilla ile olan anlaşmasının da devam edeceğini duyurdu. Google Chrome'u denedim ve gayet başarılı buldum ancak eksikleri var. Bu eksikler tamamlandıktan sonra Mozilla kadar yaygınlaşacağını düşünüyorum.

Google Chrome'u indirmek ve detaylı bilgi almak için burayı ziyeret edebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 03 Eylül Çarşamba 2008 0 11118 0,0
Google Analytics Yenilendi!
Google Analytics YenilendiBugün itibariyle google anayltics yeniliğe giderek elde edilen verileri diğer google hizmetlerinin verileri ile paylaşarak hem google kendisi için raporlar oluşturacak hem de bizler sitemiz hakkında daha fazla bilgi ve istatistik elde edeceğiz. Tabi bunları google'dan öğrendim ve kabul ettim ve yeni kodu siteme ekledim. Yeni uygulama benim için ve sitemin google'da ki durumunu görmem için daha iyi olacak. Bence sizlerde google analytics hizmetini kullanmalısınız.

Buradan google analytics'e ulaşabilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Ağustos Perşembe 2008 0 11575 3,0
Şans bir uğraşının eseridir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009