mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Asp.net ile HttpModule Kullanımı (Sistem Açma ve Kapatma)
Bu yazımda HttpModule kullanmayı ve HttpModule ile neler yapabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Bloğumda zaman zaman eklemeler, güncellemeler yapıyorum. Son olarak bu yazımda anlatacağım Module kullanarak sistem açma ve kapatma işlemi yapan bir uygulama geliştirdim ve kullanmaya başladım. Yazımda HttpModule'ün ne olduğundan çok nasıl kullanıldığını ve neler için kullanabileceğimizi anlatacağım. Şimdi .Net ile hazırladığımız web projelerinde HttpModule oluşturmaya ve nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Eylül Cumartesi 2009 5 23153 4,3
MySql .Net Connector (MySql'i Visual Studio ve Linq ile Kullanma)
MySql .Net Connector (MySql'i Visual Studio ve Linq ile Kullanma)Bu yazımda Visual Studio ve bu araç ile hazırladığımız Net projelerinde MySql'i kullanmaya yarayan MySql Connector kütüphanesini tanıtmaya çalışacağım. Bu kütüphane bloğumda kullandığım bir kütüphane ve .Net ile MySql arasında bağlantı kurmamı sağlıyor. Bu kütüphanenin gelişimini sürekli takip edemedim ve daha önce burada yazmış olduğum gibi 5.2 versiyonunu kullanıyordum. Ancak geçen sürede bu kütüphane birçok gelişim göstermiş. En önemli gelişim ise Visual Studio'ya entegre edilmesi ve Data kontrolleri ile özellikle Linq işlemlerinde kullanılır olması. Bu yüzden bu kütüphaneyi tekrardan sizlerle paylaşmak istedim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 14 Eylül Pazartesi 2009 29 31685 3,8
jQuery ile 'Yukarı Çık' Uygulaması
Bu yazımda jQuery ile 'Yukarı Çık' uygulamasını yani sayfada scroll bir miktar aşağı kaymış ise sayfayı tekrardan en üste animasyonla nasıl getireceğimizi göstermeye çalışacağım. Kodlarını vereceğim örnekte sayfayı sadece en üste animasyonla taşırken, kodlarda yapacağımız ufak değişiklikler ile scroll'u herhangi bir kontrol mesafesine de taşıyabiliriz. Bunu kullanacaklara bırakalım. Bu uygulamayı kendi bloğuma da entegre ettim. Bloğumda belli bir alanı geçince sağ alt köşede uyarı beliriyor. Bu uyarıya tıklayınca da sayfa yukarı animasyonla taşınıyor. Şimdi uygulamaya ve jQuery kodlarına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net MVC 2.0 Yayınlandı
30 Temmuz Perşembe itibariyle MVC teknolojisinin yeni sürümü (Preview 1) duyuruldu. Uzun süredir MVC ile ilgilenmekte ve çalışmalar yapmaktayım. Bloğumu da MVC ile hazırlayıp kullanıma koymuştum. Mart ayı sonlarına doğru 1.0 sürümü yayınlanan Asp.net MVC teknolojisinin Temmuz ayı sonunda da 2.0 sürümü duyuruldu. Sürümler arası geçiş oldukça kolay. Bu geçişi 2.0 sürümü ile gelen dökümanlarda görebiliriz. En kısa sürede MVC ile hazırladığım bloğumu 2.0 sürüme geçireceğim. Yeni sürüm ile beraber MVC teknolojisine yeni özellikler eklenmiş ve bir takım hataların çözümleri giderilmiş. Zaman içinde bu değişimleri ve hata çözümlerini yazacağım MVC yazılarımda takip edebilirsiniz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Host Değişimi
Son zamanlarda çok fazla problem yaşanması nedeniyle bloğumun sunucusunu değiştirdim. Daha önce birçok kez problem yaşanmış ve düzeltileceğini düşünerek host firması ile devam etmiştim. Ancak problemlerin sürekli yaşanması ile host değişikliğine gittim. Hem maddi hem manevi olarak sonuçları olması nedeniyle istenmeyen bir durum. Ancak problem olması ve hosting firmasından yanıt alamamam sebebiyle ani olarak bu kararı aldım. Ayrıca bu kararı almamda daha önceki problemlerin yaşanması ve bloğumun her bakımdan değerlerinin azalması da etkili oldu. Yaşanan sıkıntılar hemen her bakımdan etkisini gösteriyordu. Tüm bu sebeplerden dolayı bloğumu yeni hosta taşıdım. Umarım bundan sonra sorun yaşanmaz ve sizlerle beraber bloğumu hayatta tutabilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Mayıs Pazartesi 2009 2 11298 4,0
Visual Studio'da Jquery Intellisense Kullanımı
Bu yazımda Visual Studio editöründe Jquery Intellisense kullanımından bahsedeceğim. Aslında bu konu yeni bir konu sayılmaz. Daha önce birçok yerde bu bilgi paylaşıldı. Henüz kullanma fırsatı buldum ve bu kolaylığı kullanmak için neler yapılması gerektiğini bir de kendi bloğumda Jquery ile ilgilenenler ve yeni ilgilenmeye başlayacaklar için paylaşıyorum. Aslında Jquery kodlama tarzını bilen ve öğrenenlerin ihtiyaç duymayabileceği bir kontrol olsa da mutlaka herkesin kullanması gereken bir araç. Çünkü Jquery kodlaması yaparken Jquery'nin içerdiği tüm özellikleri ve fonksiyonları nasıl kullanmamız gerektiğini bu araç ile rahatlıkla öğrenebiliyoruz. Bunun için Jquery kodlama yapacak olan herkeste olması gereken bir araç. Şimdi bu aracı nasıl kullanacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009