mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Jquery ve Ajax ile Hazırladığım Takvim
Jquery ve ajax kullanarak hazırlamayı düşündüğüm takvim uygulamasının ilk adımını tamamladım ve sizlere sunuyorum. Buradan hazırladığım takvim uygulamasını görebilirsiniz. Gördüğünüz uygulama hazırladığım uygulamanın ilk adımı. Önümüzdeki dönemde bu uygulamayı daha da geliştirerek daha kullanışlı bir uygulama haline getirmeyi, sitemde ve yaptığım uygulamalarda kullanmayı düşünüyorum. Bu uygulamayı yaparken jquery ve ajax kullandım. Ayrıca yine ajax ile uygulama geliştirmek için önemli bir .Net konrolü olan User Control'ü kullandım. Bu uygulamayı yapma amaçlarımdan biri de jquery ve ajax kullanarak .Net ile hazırlanabilecek uygulamalara bir örnek daha vermekti. Böylece jquery ve ajax ile ilgilenenlere yeni örnekler, yeni düşünceler sunduğumu umut ediyorum.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net ve Veritabanı Kullanarak Slayt Hazırlama - Örnek Uygulama
Bu yazımda hazırlamış olduğum slayt uygulamasını anlatacağım ve bu çalışmayı sizlerle paylaşacağım. Asp.net ve veritabanı kullanarak slayt uygulaması hazırlamayı göstermeye çalışacağım. Slayt hazırlamak için daha önce sitemde de yazmış olduğum multiupload yöntemini kullanacağım. Upload ederken hem resim / fotoğrafları upload edeceğiz hem de her bir foroğraf / resim için thumbnail oluşturacağız. Slayt oluştururup slayt hakkında bilgileri ise veritabanında tutacağız. Veritabanında her slayt için bir satır kullanacağız. Slayt içinde yer alan fotoğraf / resim isimlerini bir karakter yardımı ile birleştirip string olarak tek bir alanda tutacağız. Böylece veritabanını en iyi şekilde kullanmış oluyoruz. Slaytları da kullanıcıya sunarken jquery ile lightbox fotoğraf slaytını kullandım. Her slayt fotoğraflarını grup halinde kullanıcya sunabiliyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery, Ajax ve FaceBox ile Edit Update Uygulaması - Örnek Uygulama
Jquery, Ajax ve FaceBox ile Edit Update Uygulaması - Örnek UygulamaDaha önce hazırlayıp duyurmuş olduğum Jquery, Ajax ve FaceBox ile hazırladığım edit update uygulamasını dosyalarıyla beraber sizlerle paylaşıyorum. Asp.net ile jquery ve ajax işlemlerini kullandığımız güzel bir proje oldu. Bu projede en önemli nokta Asp.net kontrolü olan User Control (kullanıcı kontrolleri)'leri ajax işlemlerinde etkin biçimde kullanmak. Aslında bu uygulama tamamen ajax ile User Controlleri kullanmaya dayanıyor. Bu yöntem ile bu uygulamayı ve buna benzer birçok uygulamayı rahatlıkla geliştirebiliriz. Ajax ile uygulama geliştirmek isteyen ayrıca ajax'ı kullanmayı öğrenmek isteyenler için güzel bir çalışma diyebilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 27 Aralık Cumartesi 2008 12 22711 4,3
Jquery'de Tanımlayıcı Değiştirme
Jquery'de Tanımlayıcı DeğiştirmeBu yazımda Jquery ile tanımlama yaparken kullandığımız işaretçiyi değiştirebileceğimizi göstereceğim. Jquery ile tanımlama yaparken standart olarak jQuery ve $ ifadelerini kullanmaktayız. Ancak jquery içinde yer alan noConflict fonksiyonu ile kendi tanımlayıcımızı da belirleyip kullanabiliyoruz. Ayrıca bu değişiklikle beraber standart tanımlayıcıları da kullanabiliyoruz. Kodlamalarımızı kişiselleştirmek ve basitleştirmek için güzel bir yöntem.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 26 Aralık Cuma 2008 2 13664 5,0
Yorumlar ve Yorum Ekleme Bölümü Güncellendi
Hostumun ajax desteği sağlaması sebebiyle sitemde birtakım değişimler gerçekleşti. Artık ajax işlemlerini kendi sitemde de kullanmaya başlıyorum. İlk olarak yorum ekleme bölümünü ajax ile yaptıktan sonra şimdi de yorumları sayfaya yazdırırken ajax kullanıyorum. Ayrıca yorumlar üzerinde sayfalama yaparak kullanıcılara sunuyorum. Şimdilik her yazıda yorumlar beşerli olarak sayfalanıyor. İlerde bu sayıyı kullanıcının tercihine bırakacağım. Böylece kısa bir sürede sitemde ajax için radikal değişiklikler yapmış durumdayım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 23 Aralık Salı 2008 6 15376 3,1
Artık Sitemde Ajax Kullanabiliyorum
Artık Sitemde Ajax KullanabiliyorumBugün itibariyle hostumun destek vermesiyle beraber sitemde ajax işlemlerini kullanabileceğim. Bir süredir sitemi barındıran hostta yapılan çalışmalar sona erdi ve artık hostum Asp.net 3.5 desteği ile beraber jquery ve ajax işlemleri için uygun hale geldi. Böylece sitemi ajax uygulamaları ile zenginleştirebileceğim. İlk adım olarakta sitemde yazılara yorum ekleme olayını ajax ile gerçekleştirmek oldu. Bundan sonra yazılarıma yorum eklerken ajax ile yorum ekleyebileceksiniz. Böylece sayfanın tekrar tekrar yüklenmesini engelleyerek zaman ve performans kaybını bir miktar önlemiş durumdayım. Ayrıca kendi geliştirdiğim ajax uygulamalarını kendi hostumda sizlerler sunma şansım oldu. Kısa sürede tüm çalışmalarımı kendi hostumda toplayarak sizlere sunacağım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 22 Aralık Pazartesi 2008 2 13709 3,4
Önceki 1 2 3 ... 9 10 11 12 13 ... 15 16 17 Sonraki
Başarısızlıklarınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009