mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Who's Amung Sitesi Yenilendi
Who's Amung YenilendiWebsitelerinin istatiklerini tutan whos.amung.us servisinin istatistiksel bilgileri ve tasarımı değişti. Gezdiğim birçok sitede gördüğüm ve kendi sitemde de bulunan bu widget ile aynı anda online kullanıcı sayısı ile ilk kayıt tarihinden itibaren sitemizin istatistiklerini takip edebiliyoruz ve bundan sonra istatistiksel bilgileri daha ayrıntılı takip edebileceğiz. Hemen hemen tüm bloglarda olan bu widget ile kendi sitemin istatistiklerini de takip ediyordum. İstatistiksel bilgilerin daha ayrıntılı verilmesi beni oldukça memnun etti ve bunu sizlerle paylaşmak istedim.
Ayrıca sitenizde bu widget'ı kullanmakta oldukça basit. Buradan script tagları arasında size sunulan kodu alıp sitenizde bu widget'ı kullanabilirsiniz. Ayrıca sitenizde kullanacağınız widget'ın şeklini de istediğiniz gibi belirleyebiliyorsunuz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 19 Eylül Cuma 2008 0 12855 4,5
C Sharp ile Ping Atma Olayı
Bu yazımda birçok website hizmeti veren sitelerde sıkça karşılaştığımız herhangi bir siteye herhangi bir bilgisayara ping atma olayını c sharp ile nasıl yapacağımızı anlatacağım. Bu olay için c sharp'ta System.Net.NetworkInformation kütüphanesini kullanacağız. Bu kütüphane ile rahatlıkla istediğimiz bir siteye veya bilgisayara ping atabiliriz.

Buton_click eventında kullanacağımız kodlarımıza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 01 Eylül Pazartesi 2008 1 21653 3,3
Fck Editör'de Türkçe Karakter Sorununa Çözüm
Web projelerimizde özellikle güncel bir uygulama yapıyorsak bu uygulamalarda ekleyeceğimiz içerik için üçüncü part denilen yazılım ürünlerini kullanırız. Güncel site için kullanılan editörlerden olan Fck editör de bunlardan birisi. Ancak Fck editörde bilindiği üzere Türkçe karakter desteği yok. Bu yüzden Türkçe karakterler ile ilgili sorunlar yaşanabiliyor. Ancak yazacağımız ufak bir metot ile Fck editör'deki Türkçe karakter probleminden kurtulabiliriz.

Bu metodumuza bakacak olursak:
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 28 Ağustos Perşembe 2008 5 16076 0,0
Javascript ile Date Time Picker
Javascript Date Time Picker ile yaptığımız uygulamalarda gerektiği takdirde tarihi elde etmenin güzel yollarından biri. Ayrıca verdiği tarih verisini istediğimiz formata dönüştürebiliyoruz. Buda çalıştığımız veritabanı sistemi için güzel bir olay.

Buradan online demosunu görebilirsiniz.
Buradan da kaynak dosyalara ulaşabilirsiniz.

İyi Çalışmalar!
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 18 Ağustos Pazartesi 2008 2 16528 0,0
Ücretsiz Site Araçları
Scrutinizethis sitesindeki araçlarla siteniz hakkında birçok bilgi edebilirsiniz. Burada birçok uygulama var. Daha doğrusu web sitesi için ücretsiz uygulamalar biraraya toplanmış. Bu uygulamalar ile siteniz test edebilir, sitenizin performansı, ulaşabilirliği, hızı, arama motorlarındaki durumu gibi birçok bilgiyi elde edebilirsiniz.

Scrutinizethis

İyi Çalışmalar!
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Ağustos Perşembe 2008 0 12352 0,0
Ne edersen kendine, edersin kendi kendine.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009