mehmetduran.com - Paylaşmak Güzeldir...
Eğitim Tadında Etkinlik 2009 - Gazi Üniversitesi
Eğitim Tadında Etkinlik 2009 - Gazi Üniversitesi1 Nisan Çarşamba günü Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Akademi Salonu'nda saat 13:30 ile 17:00 arasında Zirvedeki Beyinler Eğitim Kulübü ile YazilimDevi.com tarafından "Eğitim Tadında Etkinlik 2009 - Gazi Üniversitesi" etkinliği düzenlenecektir. Etkinlikte Engin Demiroğ (Zirvedeki Beyinler Eğitim Uzmanı) konuşmacı olarak katılacak. Etkinlikte "Yazılım ve Kariyer", "Mühendislik ve Yazılım", "Asp.net ve Ajax" ile "Linq" konuları ele alınacaktır. Bu etkinlik benim de görev aldığım Bilgisayar Mühendisliği Topluluğu (BMT) tarafından düzenlenmektedir. İlgilenen herkesi etkinliğimize bekleriz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
411 Length Required Hatası ve Çözümü
Bu yazımda "411 Length Required" hatasından ve çözümünden bahsedeceğim. Öncelikle bu hatayı Jquery ile Asp.net sayfasına Ajax isteği yaparken yaşadım. Ayrıca bu hatayı sunucumda yaşadım. Kendi bilgisayarımda herhangi bir hata olmazken sunucuda bu hatayı aldım. Bunun da nedeni olarak Jquery ile Ajax işlemlerinde HTTP bilgilerinin uyuşmazlığından kaynaklandığını öğrendim. Bu sorunu çözmek için Jquery ile Ajax işlemi için yazmış olduğumuz Ajax metodunda data parametresini parametre olsada olmasada tanımlamak gerekiyor. Bu şekilde bu hatadan kurtulmuş oluyoruz.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ile Asp.net Sayfasına Ajax İsteğinde Bulunma
Bu yazımda Jquery ile Ajax işlemlerinde direk olarak sayfamıza Ajax isteğinde bulunmayı göstermeye çalışacağım. Daha önce Jquery ile Ajax işlemlerinde genelde metotları, ashx (generic handler) dosyalarını ve web servisleri kullanmıştık. Şimdi ise bunlara asp.net sayfamızı ekliyoruz ve Ajax isteğini asp.net sayfamıza yapıyoruz. Böylelikle Jquery ile Ajax işlemlerini daha iyi kavramış olacağız ve daha güzel uygulamalar geliştirebileceğiz. Ayrıca Ajax isteğinde bulunabileceğimiz nesneleri de yani seçeneklerimizi de artırmış oluyoruz. Şimdi bu uygulama için yazmamız gereken Jquery kodlarına bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Asp.net'te Veritabanına Kayıt Ekleme Ardından Primary Alan Değerini Alma
Bu yazımda veritabanına kayıt ekledikten hemen sonra yeni eklenen verinin primary alan değerini almayı göstereceğim. Bu olayı hem Ms Sql hem de Mysql veritabanları için göstereceğim. Bu şekilde bir kullanım ile fazla kod yazmaktan ve fazla işlem yapmaktan kurtularak, performans kazancı sağlayacağız. Kendi bloğumda yaptığım sorgulamalarda bu türlü bir işlem için ekstra kod yazdığımı ve sorgulama yağtığımı farkettim. Bu çözüm ile de fazla kodlardan ve sorgulamalardan kurtuluyorum. Böylece daha performanslı bir işlem yapmış olacağız. Şimdi bu durumu hem Ms Sql hem de Mysql ile nasıl yapacağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Mehmet Duran 07 Mart Cumartesi 2009 10 23550 5,0
Asp.net ile Veritabanı İşlemlerinde Etkin Kodlama Yöntemi
Bu yazımda hazırladığımız projelerde veritabanı işlemleri için yapacağımız kodlamaları daha az ve daha etkin biçimde nasıl yapabileceğimizi göstermeye çalışacağım. Yazılım Mühendisliği dersinde bloğumu proje olarak sunacağım. Bu yüzden yaptığım kodlamaları en iyi biçimde optimize etmem gerekiyor. Bunların başında da veritabanı işlemleri için yazmış olduğum kodlar geliyor. Bunun için basit bir yöntem oluşturdum ve sizlerle paylaşacağım. Tabi ne kadar iyi ne kadar kullanışlı bilinmez ama daha önce yaptığım kodlamalara göre oldukça kullanışlı olduğunu söyleyebilirim.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun » Jquery ve Ajax İşlemlerinde DropDownList Kullanımı
Bu yazımda Jquery ve Ajax işlemlerinde dropdownlist kontrolünün nasıl kullanabileceğimizi hazırladığım bir örnek ile anlatmaya çalışacağım. Bu dönem web tabanlı projeler yapacak olmam ve bunlarda Ajax teknolojisine ağırlık verecek olmam nedeniyle şimdiden kullanacağım bazı yöntemleri geliştirmeye başladım. Bunlardan ilki de Ajax işlemlerinde DropDownList kontrolünü etkin bir biçimde kullanmak. Bu olayı sizlerle de paylaşmak istedim ve güzel bir hazırladım. Veritabanında tuttuğumuz bazı siteleri ve rss adreslerini alıp Ajax işlemi ile alıp DropDownList kontrolüne yükleyeceğiz ve bu kontrolden seçilen sitenin rss adresini okuyacağız. Şimdi bu uygulamayı ve DropDownList kontrolünü nasıl dolduracağımıza bakalım.
Bookmark and Share Tamamını Okuyun »
Gençken bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.
Bölümler
Yazılar
Arşiv
Arama
Linkler
Site İçi Arama
Son Zamanlarda Ne Yapıyorum ?
İstatistikler - Araçlar - Reklam
İstatistikler
Sayaç
Mehmet Duran | mehmetduran.com | Copyright © 2009